mkl1 5942 #1626 Napisano 16 Marca 2020 No!! ładny 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #1627 Napisano 16 Marca 2020 Dzięki,upolowany na znanym portalu, jak one były mocowane w automobilach? Etui do postawienia można podejrzeć w necie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1628 Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Przyszła kryska na matyska . Zawsze wymądrzam się tu na temat datowania kieszonek a teraz sam nie wiem jak to datować. Kupiłem (choć jak zwykle miałem już nie kupować ) ale takiego półpłytowca jeszcze w swojej kolekcji nie miałema poza tym jak zwykle był po taniości czyli transport droższy od zegarka ciekawy zegarek półpłyty, wychwyt angielski, bogato zdobione i ciekawie rozwiązane mostki przeniesienie napędu przy pomocy łańcuszka galla tarcza zniszczona ale jak po chorobie dojdę do wprawy to się nią zajmę, wskazówki od czapy ale chyba coś dobiorę lub może wzorem Janusza spróbuję dorobić Mechanizm daje oznaki życia więc jest szansa że kiedyś go uruchomię. A teraz mój problem - sprzedawany był jako zegarek z 1830 roku - wszystkie moje książki ze spisamizegarmistrzów na całym świecie wymieniają kilku zegarmistrzów Brockbank działających na przestrzeni XVIII i XIX wale wszyscy działali w Londynie a na płycie jak byk pisze Liverpool - może ktoś coś wie i pomoże. Drugi problem to szukam koperty pod ten mechanizm średnica tarczy 45,5 mm pod tarczą 45 mm.Jakby ktoś coś miał (w dobrej cenie) to proszę o wiadomość na PW. PozdrawiamRoman Edytowane 19 Marca 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1629 Napisano 19 Marca 2020 fajne kwiatki, maki chyba... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1630 Napisano 19 Marca 2020 Roman, zdrowia życzę.To co pokazujesz i piszesz to ewidentny przykład nasilonej choroby. Może nawet gwałtowny nawrót. O ładny jest to se kupię. No ładny jest.Ja lubię bardzo angliki i dlatego w ramach terapii nie kupuję. No staram się nie kupować. Krzysiek też niewiadomo czego się nawąchał, maki wszędzie widzi. A kopertę to możesz sam zrobić, jak cię wciągnie to nie będziesz miał czasu na głupoty i ograniczysz zakupy. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5942 #1631 Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Edytowane 19 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1632 Napisano 19 Marca 2020 fajne kwiatki ..... ........ O ładny jest......... To że fajny, to że ładny to ja wiem Ale "ki diabeł" w moich mądrych książkach nic o Brockbankach z Liverpoolu nie ma. Zwróćcie też uwagę na ciekawe rozwiązanie wychwyt i koło wychwytowe jest osadzone w jednym mostkua ich osie przechodzą przez kamienie które są środkami dwóch Krzyśkowych maków PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papax 97 #1633 Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Dość zwyczajny Zenith w całkiem ładnym stanie . I bardzo punktualny jak na swój wiek. Rocznik 1913 według danych z internetu. Edytowane 19 Marca 2020 przez papax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1634 Napisano 19 Marca 2020 Nie jest to dość zwyczajny Z. Raczej wygląda na europejski railroad, gdzieś z Południa Europy - Austro-Węgry albo Czechosłowacja. Powinien mieć grawerowany półmostek balansu.Niestety tylko część linii kolejowych stosowała oficjalne wersje sygnowane - stąd sporo jest egzemplarzy o takich wskazówkach i tarczy oraz werku w niesygnowanych kopertach, które były używane przez kolejarzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9018 #1635 Napisano 19 Marca 2020 Szajs... mechanizm nieoryginalny, stan agonalny, ale... zdecydowałem się naprawić. Opis chyba jutro:) https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=uAWgFUaVtZ0 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1636 Napisano 19 Marca 2020 Ja pracuję przy tym... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9018 #1637 Napisano 19 Marca 2020 Ładny... był moze znów będzie ! 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1638 Napisano 19 Marca 2020 Ja pracuję przy tym... DSC_0138.JPGJuż Cię widzę jak Ty o tej porze pracujesz...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #1639 Napisano 20 Marca 2020 Ja pracuję przy tym... DSC_0138.JPGIWC? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1640 Napisano 20 Marca 2020 Tak IWC cal. 73... Pracuję Roman, pracuję... bo zwariować można od tej kwarantanny... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #1641 Napisano 20 Marca 2020 ......pracuję....... bo zwariować można od tej kwarantanny... Zwłaszcza w Puszczykowie centrum koronowirusa w Wielkopolsce.A tak swoją drogą drogą mówiłeś że złomków nie robisz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1642 Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Zwłaszcza w Puszczykowie centrum koronowirusa w Wielkopolsce.A tak swoją drogą drogą mówiłeś że złomków nie robisz Skąd masz Romek takie informacje? Telewizja Trwam podała? IWC nazywasz złomkiem? Edytowane 20 Marca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9018 #1643 Napisano 20 Marca 2020 A IWC się nie może złomać? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1644 Napisano 20 Marca 2020 Nie na takiej opcji ,IWC nie może być złomkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1645 Napisano 20 Marca 2020 No i jeden z kolegów, który wie co z czym.... Ten IWC ma szansę na drugie życie... wiele dziesiątków lat, w swoim złotym płaszczyku, spał ukryty gdzieś tam czy owam... Największy problem jest z kopertą, gdyż tkwią w niej resztki stalowych sprężyn domykania szpindekla oraz rygla... Trzeba też usunąć wałek naciągowy oraz odkleić koronkę... ale czas robi swoje i różne spulchniaczo-odklejacze również. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1646 Napisano 20 Marca 2020 Też coś robię, tylko co to ma byc??Za prawidłową odpowiedź jest nagroda: talon na balon. 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1647 Napisano 20 Marca 2020 To jest oczywiście typowe uj wi co... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1648 Napisano 20 Marca 2020 Sposób wykonania zapewnia odpowiednie łuki i rozstaw otworów.Element po wycięciu 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalony amator 276 #1649 Napisano 20 Marca 2020 No to pokażę gdzie to przykręcę w mechanizmie kieszonki.Wkręty, tutaj nie pokazane też dorobiłem A tak, dla ułatwienia wygląda mały fragment regulatora do tego mechanizmu.A tak go robiłem 0 What one fool can do, another can. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9018 #1650 Napisano 20 Marca 2020 za***iscie to ładne, ale co to - nie wiem... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach