mayor 225 #151 Napisano 12 Listopada 2015 Nie wiem gdzie są moderatorzy?.Koledzy pokazują rozbierane zdjęcia !!.Dobrze ,że przynajmniej obiekty tych nieprzyzwoitych sesji zdjęciowych są mocno pełnoletnie.Jak tak to ja też pokaże rozbierane fotki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #152 Napisano 12 Listopada 2015 OOooo 24 godzinny zegarek z centralną sekundą Ładny mechanizm - co to za symbole/oznaczenia na tarczy ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #153 Napisano 12 Listopada 2015 A jednak miałem rację, że to aplikacja Mayor, jak sprawuje się kello? Super zegareczek 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #154 Napisano 12 Listopada 2015 Hamilton 4992B G.C.T.(Greenwich Civil Time) Master Navigational Watch podobnie jak chronometry morskie był to zegar według którego regulowano zegarki całej załogi samolotu. Wygląda jak zegarek kieszonkowy ,ale regulaminowo był umieszczany w specjalnych obudowach przeciwwstrząsowych " Case Carrying" metalowych w lotnictwie i drewnianych w marynarce.,Zegarki te produkowano prawie przez 30 lat 1941-1969. Mój egzemplarz pochodzi z 1941 roku .,Byłby idealny ale niestety ktoś brutalnie usunął z koperty wszelkie dowody na to ,że zegarek jest własnością Wuja Sama 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #155 Napisano 12 Listopada 2015 Że się tak powtórzę Mayor, jak sprawuje się kello? To Twoja aplikacja? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #156 Napisano 12 Listopada 2015 To ciekawe - bardzo fajny zegarek i ciekawe pochodzenie Kopertę można uratować - wyszlifować cały tył i dać nowy chrom praktycznie nie będzie widać tego darcia raszplem - napisy niestety bezpowrotnie ale pokusiłbym sie o współczesną grawerkę zgodnie z oryginałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #157 Napisano 12 Listopada 2015 Że się tak powtórzę To Twoja aplikacja?Tam mayor kiedyś pisał o tym - ma tą aplikację na swoim telefonie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #158 Napisano 12 Listopada 2015 No właśnie chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje, bo kosztuje 9,99€Ale czuje się notorycznie ignorowany 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #159 Napisano 12 Listopada 2015 Podobno działa ale jak robisz test to kichnąć nie można bo wyskakują błędy i nieprawidłowości - wybacz mayorowi może nie doczytał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #160 Napisano 12 Listopada 2015 Wybaczam Może doczyta i coś jeszcze dopisze. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #161 Napisano 12 Listopada 2015 To ciekawe - bardzo fajny zegarek i ciekawe pochodzenie Kopertę można uratować - wyszlifować cały tył i dać nowy chrom praktycznie nie będzie widać tego darcia raszplem - napisy niestety bezpowrotnie ale pokusiłbym sie o współczesną grawerkę zgodnie z oryginałem Paweł, przy tego rodzaju uszkodzeniach nie uważam by właściwe były próby zacierania i likwidacji ich za wszelką cenę, gdyż stanowią one świadectwo historii przedmiotu. Próby szlifowania, niklowania i powtórnej grawerki mogą dać jeszcze gorszy efekt. IMO Mnie też ta aplikacja interesuje, ale mam z tego typu gadżetami złe doświadczenia... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #162 Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o aplikacje to jest bardzo czuła (wiedza z opowiadań) działa tylko nocą gdy wszystko się uspokaja, ruch na ulicy zamiera. Tak tak, nie wolno ponoć nawet poruszać się po pokoju. Jak do tej pory nie znalazłem na Androida, jeśli ktoś chce, to na pewno na iphona jest. Edytowane 12 Listopada 2015 przez RTK-WGM 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #163 Napisano 12 Listopada 2015 A jak długo trwa robienie pomiaru. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #164 Napisano 12 Listopada 2015 No właśnie chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje, bo kosztuje 9,99€Ale czuje się notorycznie ignorowany Sorry po prostu robię jednocześnie kilka rzeczy.,Aplikacja Kello jest w porządku mogę spokojnie polecić.Wcześniej miałem wibrograf z zapisem na papier, ale rolka się skończyła i sprzedałem tamto urządzenie., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #165 Napisano 12 Listopada 2015 Przepraszam za oty, ale jeszcze jedno pytanko. Jak długo trwa pomiar? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #166 Napisano 12 Listopada 2015 Pomiar trwa od kilkunastu sekund do minuty,zależy od tego jak stabilnie pracuje zegarek i czy jest cisza.,Niektórych zegarków ta apka nie ogarnia,szczególnie głębokich nurków z masywnymi kopertami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #167 Napisano 12 Listopada 2015 Dzięki za info 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #168 Napisano 12 Listopada 2015 Paweł, przy tego rodzaju uszkodzeniach nie uważam by właściwe były próby zacierania i likwidacji ich za wszelką cenę, gdyż stanowią one świadectwo historii przedmiotu. Próby szlifowania, niklowania i powtórnej grawerki mogą dać jeszcze gorszy efekt. IMO Mnie też ta aplikacja interesuje, ale mam z tego typu gadżetami złe doświadczenia...Ja wiem że nie powinno ale ten zegarek ktoś najprawdopodobniej podpieprzył z magazynów wojskowych i na betonie przed jednostką dokonał tej historii - odnowiłbym tylko sam dekiel reszty nie - ten zegarek wyglada fajnie a dekiel jest po prostu uszkodzony ale nie przez czas tylko debila złodzieja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #169 Napisano 13 Listopada 2015 To ja pochwalę się zagadkowym znaleziskiem: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #170 Napisano 13 Listopada 2015 Moim zdaniem mechanizm jest od Hyppolyte Parrenin, francuskiego producenta surowych mechanizmów z przełomu wieków XIX i XX.Łabędzia szyja do regulacji chodu, jest najprawdopodobniej wtórna. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #171 Napisano 13 Listopada 2015 Łabędzia szyja do regulacji chodu, jest najprawdopodobniej wtórna.A po czym tak sądzisz?Czy może po tym, że ogranicza sporo poziom regulacji? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #172 Napisano 13 Listopada 2015 Jest zupełnie "od czapy"... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #173 Napisano 13 Listopada 2015 A po czym tak sądzisz?Czy może po tym, że ogranicza sporo poziom regulacji?Przede wszystkim po tym ograniczeniu skali, ale również przy oryginalnym zastosowaniu łabędziej szyi cały grawer na mostku, jest do tego dostosowany, tutaj absolutnie nie. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #174 Napisano 13 Listopada 2015 Bezapelacyjnie mikroregulacja jest przeszczepiona od innego zegarka,gdyż zakrywa skale na mostku balansu, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #175 Napisano 14 Listopada 2015 Dzięki za wszelkie sugestie ... a regulację trzeba zniszczyć i niech szczeźnie za doprowadzenie do takiego stanu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach