Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
sawcio68

Kieszonki i kieszonkowcy, czyli wszystko co na dewizce wisi.....

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem gdzie są moderatorzy?.Koledzy pokazują rozbierane zdjęcia !!.Dobrze ,że przynajmniej obiekty tych nieprzyzwoitych sesji zdjęciowych są mocno pełnoletnie.Jak tak to ja też pokaże rozbierane fotki 

post-67292-0-86877700-1447347230_thumb.jpg

post-67292-0-52000700-1447347411_thumb.jpg

post-67292-0-95516900-1447347454_thumb.jpg

post-67292-0-86529100-1447347541_thumb.jpg

post-67292-0-21795800-1447347605_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOooo 24 godzinny zegarek z centralną sekundą  :o  

Ładny mechanizm - co to za symbole/oznaczenia na tarczy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak miałem rację, że to aplikacja :)

Mayor, jak sprawuje się kello?

Super zegareczek ;)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton 4992B G.C.T.(Greenwich  Civil Time) Master Navigational Watch podobnie jak chronometry morskie był to zegar według którego regulowano zegarki całej załogi samolotu. Wygląda jak zegarek kieszonkowy ,ale regulaminowo był umieszczany w specjalnych obudowach przeciwwstrząsowych " Case Carrying" metalowych w lotnictwie i drewnianych w marynarce.,Zegarki te produkowano prawie przez 30 lat 1941-1969. Mój egzemplarz pochodzi z 1941 roku .,Byłby idealny ale niestety ktoś brutalnie usunął z koperty wszelkie dowody na to ,że zegarek jest własnością Wuja Sama  

post-67292-0-70166700-1447350472_thumb.jpg

post-67292-0-55277700-1447350509_thumb.jpg

post-67292-0-47467800-1447350893_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że się tak powtórzę

Mayor, jak sprawuje się kello?

To Twoja aplikacja?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe - bardzo fajny zegarek i ciekawe pochodzenie 

Kopertę można uratować - wyszlifować cały tył i dać nowy chrom praktycznie nie będzie widać tego darcia raszplem - napisy niestety bezpowrotnie ale pokusiłbym sie o współczesną grawerkę zgodnie z oryginałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że się tak powtórzę To Twoja aplikacja?

Tam mayor kiedyś pisał o tym - ma tą aplikację na swoim telefonie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje, bo kosztuje 9,99€

Ale czuje się notorycznie ignorowany :);)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno działa ale jak robisz test to kichnąć nie można bo wyskakują błędy i nieprawidłowości - wybacz mayorowi może nie doczytał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczam :)

Może doczyta i coś jeszcze dopisze. ;)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe - bardzo fajny zegarek i ciekawe pochodzenie 

Kopertę można uratować - wyszlifować cały tył i dać nowy chrom praktycznie nie będzie widać tego darcia raszplem - napisy niestety bezpowrotnie ale pokusiłbym sie o współczesną grawerkę zgodnie z oryginałem 

Paweł, przy tego rodzaju uszkodzeniach nie uważam by właściwe były próby zacierania i likwidacji ich za wszelką cenę, gdyż stanowią one świadectwo historii przedmiotu. Próby szlifowania, niklowania i powtórnej grawerki mogą dać jeszcze gorszy efekt. IMO ;)

Mnie też ta aplikacja interesuje, ale mam z tego typu gadżetami złe doświadczenia...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o aplikacje to jest bardzo czuła (wiedza z opowiadań) działa tylko nocą gdy wszystko się uspokaja, ruch na ulicy zamiera. Tak tak, nie wolno ponoć nawet poruszać się po pokoju. Jak do tej pory nie znalazłem na Androida, jeśli ktoś chce, to na pewno na iphona jest.

Edytowane przez RTK-WGM

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak długo trwa robienie pomiaru.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje, bo kosztuje 9,99€

Ale czuje się notorycznie ignorowany :);)

Sorry po prostu robię jednocześnie kilka rzeczy.,Aplikacja Kello jest w porządku mogę spokojnie polecić.Wcześniej miałem wibrograf z zapisem na papier, ale rolka się skończyła i sprzedałem tamto urządzenie., 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za oty, ale jeszcze jedno pytanko. Jak długo trwa pomiar?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomiar trwa od kilkunastu sekund do minuty,zależy od tego jak stabilnie pracuje zegarek i czy jest cisza.,Niektórych zegarków ta apka nie ogarnia,szczególnie głębokich nurków z masywnymi kopertami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, przy tego rodzaju uszkodzeniach nie uważam by właściwe były próby zacierania i likwidacji ich za wszelką cenę, gdyż stanowią one świadectwo historii przedmiotu. Próby szlifowania, niklowania i powtórnej grawerki mogą dać jeszcze gorszy efekt. IMO ;)

Mnie też ta aplikacja interesuje, ale mam z tego typu gadżetami złe doświadczenia...

Ja wiem że nie powinno ale ten zegarek ktoś najprawdopodobniej podpieprzył z magazynów wojskowych i na betonie przed jednostką dokonał tej historii - odnowiłbym tylko sam dekiel reszty nie - ten zegarek wyglada fajnie a dekiel jest po prostu uszkodzony ale nie przez czas tylko debila złodzieja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem mechanizm jest od Hyppolyte Parrenin, francuskiego producenta surowych mechanizmów z przełomu wieków XIX i XX.

Łabędzia szyja do regulacji chodu, jest najprawdopodobniej wtórna.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łabędzia szyja do regulacji chodu, jest najprawdopodobniej wtórna.

A po czym tak sądzisz?

Czy może po tym, że ogranicza sporo poziom regulacji?

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zupełnie "od czapy"... 

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po czym tak sądzisz?

Czy może po tym, że ogranicza sporo poziom regulacji?

Przede wszystkim po tym ograniczeniu skali, ale również przy oryginalnym zastosowaniu łabędziej szyi cały grawer na mostku, jest do tego dostosowany, tutaj absolutnie nie.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie mikroregulacja jest przeszczepiona od innego zegarka,gdyż zakrywa skale na mostku balansu,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszelkie sugestie :)

... a regulację trzeba zniszczyć i niech szczeźnie za doprowadzenie do takiego stanu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi