denver47 2530 #176 Napisano 21 Marca 2018 na amazon.de jest dobra cena na Macka - 108EUR, dobrze wychodzi też niszczyciel 75190- 108EURprzesyłka darmowa może ktoś się pokusi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #177 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Ja jak byłem ultra wkręcony w lego za dzieciaka (lego system i technic) tak potem przez 20 lat sie nie interesowałem i jakoś ze 2 lata temu miłość powróciła i kupiłem dźwig: Zaczyna się niewinnie: Ale w sumie to składaliśmy go z żoną ze 2 tygodnie w wolnych chwilach Niedawno urodził nam się drugi syn i co prawda kompletnie nie mam czasu na składanie ale nosi mnie coś. Dzisiaj zamówiłem Tracked Racer 42065 ale kusi mnie żeby kupić coś dużego. Myśle o koparce 42055 albo arocs 42043. Za koparką przemawia cena do ilości części, minusem w arocsie zaczyna być już cena bo się winduje w górę. Jak kupowałem dźwig 42009 to pamiętam że arocs był za 750zł a teraz już po 900zł. Edytowane 22 Marca 2018 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #178 Napisano 22 Marca 2018 (edytowane) Ostatnio na amazon.fr był arocs za 670. Ale fakt on już nie jest produkowany zdaje się i będzie tylko drożej. PS. Gratulacje syna Edytowane 22 Marca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #179 Napisano 22 Marca 2018 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #180 Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) na amazon.de jest dobra cena na Macka - 108EUR, dobrze wychodzi też niszczyciel 75190- 108EURprzesyłka darmowa może ktoś się pokusicena spada z dnia na dzien dzisiaj MACK juz tylko 105 EURhttps://www.amazon.de/LEGO-Technic-42078-Anthem-Konstruktionsspielzeug/dp/B075GR44MV/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1521802123&sr=8-1&keywords=42078i kusiiii Edytowane 23 Marca 2018 przez xaoo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #181 Napisano 23 Marca 2018 Tam trzeba mieć jakieś konto?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #182 Napisano 23 Marca 2018 (edytowane) Pare euro trzeba doliczyć bo w niemczech mają inny vat który zmienia cene jak sie wybierze adres do Polski aczkolwiek nadal to będzie ze 100zł taniej niż u nas. Edytowane 23 Marca 2018 przez siruspan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #183 Napisano 25 Marca 2018 Tak Was czytam i tez cos sobie na wieczor kupilem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siruspan 212 #184 Napisano 26 Marca 2018 Sabuniek No i super! Ja zlozylem ostatni zakup i powiem ze calkiem fajnie to popyla po dywanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #185 Napisano 26 Marca 2018 Właśnie nad nim tez się zastanawiałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #186 Napisano 26 Marca 2018 Tak Was czytam i tez cos sobie na wieczor kupilem i sie chwali chęc rozruszania... ja pod wpływem tutejszych kolekcji... jestem na etapie składania swojego własnego PORSCHE... 42056 - taki kryzys wieku średniego ... po dwoch zarwanych nocach ... w sensie zaczynam dopiero gdy dzieci zasną czyli od 21-22 do 02-03 nad ranem skończyłem pierwszy rozdział - mam już to co najciekawsze - zawieszenie, skrzynie biegów i silnik.. założyłem koła i jak dziecko jeżdże i "bum-bum-kam" sobie po stole....obserwuje pracująceog boksera i zmieniam biegi oraz skręcam ;-))) kiedys później założe karoserie - ukryje to co najfajniejsze ale to raczej noce weekendowo-swiąteczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #187 Napisano 26 Marca 2018 13 dni już mBank blokuje mi środki za zamówienie które Lego z nieznanych mi powodów anulowało. Lego twierdzi że od razu anulowało blokadę a mBank że Lego nie poinformowało ich aby je odblokować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #188 Napisano 26 Marca 2018 Czyli spychologia w czystej postaci... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #189 Napisano 26 Marca 2018 i sie chwali chęc rozruszania... ja pod wpływem tutejszych kolekcji... jestem na etapie składania swojego własnego PORSCHE... 42056 - taki kryzys wieku średniego ... po dwoch zarwanych nocach ... w sensie zaczynam dopiero gdy dzieci zasną czyli od 21-22 do 02-03 nad ranem skończyłem pierwszy rozdział - mam już to co najciekawsze - zawieszenie, skrzynie biegów i silnik.. założyłem koła i jak dziecko jeżdże i "bum-bum-kam" sobie po stole....obserwuje pracująceog boksera i zmieniam biegi oraz skręcam ;-))) kiedys później założe karoserie - ukryje to co najfajniejsze ale to raczej noce weekendowo-swiąteczne jezeli moge cos zasugerowac,zwlaszcza jak masz zamiar skladac na raty,to nie pozwol by karoseria sie zakurzyla - ok,juz sie zamykam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #190 Napisano 28 Marca 2018 Jakby ktoś chciał to zalega mi kilka zestawów, nowych, nierozpakowanych: 42024, trzy pak rocznicowy na 40 lecie czyli 42061+42063+42057 z których można zbudować nową wersję test car. Ze Star Wars 75093 i adwentowy z 2016 75146. Zastanawiam się czy nie pozbyć się też całej kolekcji modular building bo nie mam gdzie tego złożyć... Mogę rozważyć też sprzedaż złożony 8110 w dużym secie bo mam do niego zarówno ładowacz jak i przedni pług plus oczywiście wyciągarkę. 42009 też złożone doposażone o metalowy czarny hak (dość trudno dostępny klocek). A z ciekawych rzeczy to fajnie zapowiada się nowy Ideas: Tron Dziedzictwo. Ciekawe minifigi i jak zwykle w tej serii dobra cena 149,99. Akurat mi starczy z VIP pointów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #191 Napisano 28 Marca 2018 A mozesz podac numery tych zestawow modulowych ? Z gory pisze ze nie planuje zakupu,bardziej pytam z ciekawosci.Sprawdzilem wlasnie na Lego.uk te zestawy z Tron-Dziedzictwo..ciekawe czy bedzie pociag ktory byl pokazany pod koniec filmu i czy beda te maszyny latajace 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #192 Napisano 28 Marca 2018 Z Tron będzie tylko jeden zestaw z serii Ideas. To są zestawy projektowane przez fanów lego. A co do modułowych to wszystkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1129 #193 Napisano 4 Kwietnia 2018 Tak Was czytam i... chyba kupię sobie jakiegoś technic’sa tylko jeszcze nie wiem jakiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #194 Napisano 9 Kwietnia 2018 Chwila nieuwagi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #195 Napisano 9 Kwietnia 2018 Mój młody uzupełnił kolekcję: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #196 Napisano 10 Kwietnia 2018 U mnie znowu chwila nieuwagi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MellWet 3 #197 Napisano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Świetny temat, przypomnieliście mi dzieciństwo. Że ja się jeszcze syna nie dorobiłem, no! U mnie zestawy też długo nie stały w oryginalnym kształcie. Rozbierałem, i wszystko lądowało w wielkim koszu. W podstawówce była u nas moda na budowanie kultowego helikoptera Airwolfa. Kto zbuduje lepszy, kto wymyśli więcej bajerów. I oczywiście bus drużyny A. Sam jeszcze lubiłem budować autobusy i statki (ta wspomniana Barracuda 6285 ehh nieosiągalna była, to trzeba było samemu coś kombinować). Żałuję, że nie mam fotek z tamtych lat z tymi własnymi budowlami, zostały niestety tylko w pamięci. Z technicsów moimi zestawami marzeń w tamtych latach były: Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez MellWet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #198 Napisano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam obydwa Stare Technic miały fajny styl. Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2404 #199 Napisano 10 Kwietnia 2018 Moje pierwsze LEGO technic, które dostałem dobre 30 lat temu to taki zestaw: Szczątki znalazłem całkiem niedawno, szkoda, że tak niekompletne... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MellWet 3 #200 Napisano 10 Kwietnia 2018 Mam obydwa Stare Technic miały fajny styl. Zazdroszczę! U mnie pierwsza była formuła, albo motorek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach