sabuniek 182 #201 Napisano 10 Kwietnia 2018 Świetny temat, przypomnieliście mi dzieciństwo. Że ja się jeszcze syna nie dorobiłem, no! Ja tez nie ale to niczego nie zmienia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MellWet 3 #202 Napisano 10 Kwietnia 2018 I tak kupujesz klocki? Mnie to przeglądanie zestawów nakłoniło do wyjścia w miasto, poznania jakiej niewiasty i dalej to jakoś pójdzie Jednym słowem, mobilizujący temat! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #203 Napisano 11 Kwietnia 2018 I tak kupujesz klocki? Mnie to przeglądanie zestawów nakłoniło do wyjścia w miasto, poznania jakiej niewiasty i dalej to jakoś pójdzie Jednym słowem, mobilizujący temat!Kupuje i z moja panna ukladamy razem wieczorami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #204 Napisano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Moje pierwsze LEGO technic, które dostałem dobre 30 lat temu to taki zestaw: Szczątki znalazłem całkiem niedawno, szkoda, że tak niekompletne... Mój pierwszy technic to był 8835. Dostałem na Gwiazdkę od babci. Mam go do teraz: Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez _Kwiatek_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_rybnik 14 #205 Napisano 15 Kwietnia 2018 Panowie warto co jakis czas taki zastaw przytulić ì schować na lata? Chodzi mi o star wars czy technic. Interesuje mnie np. Niebieski odrzutowiec z technic. Taka alternatywa do srebrnych monet. Jestem w Niemczech altualnie w delegacji. Czy ceny są tutaj atralcyjniejsze? Co warto teraz kupić? Chciałbym co jakis czas kupić zestaw powiedzmy do 500zl Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majk23 10 #206 Napisano 15 Kwietnia 2018 Wczoraj złożony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_rybnik 14 #207 Napisano 15 Kwietnia 2018 Oglądałem na youtube filmik i mi szczęka opadła Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #208 Napisano 16 Kwietnia 2018 jezeli moge cos zasugerowac,zwlaszcza jak masz zamiar skladac na raty,to nie pozwol by karoseria sie zakurzyla - ok,juz sie zamykam 18 godzin pracy nocami i model Porsche skończony.. synek 18 miesiecy, dla którego to kupiłem jest zachwycony i chce sie już bawic tylko ja nie wiem czy ja tego chce.. czy to będzie bardzo nie jak mu nie dam "jego " prezentu.. ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1156 #209 Napisano 16 Kwietnia 2018 18 godzin pracy nocami i model Porsche skończony.. synek 18 miesiecy, dla którego to kupiłem jest zachwycony i chce sie już bawic tylko ja nie wiem czy ja tego chce.. czy to będzie bardzo nie jak mu nie dam "jego " prezentu.. ;-))Powiedz, że to dla wnuków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #210 Napisano 17 Kwietnia 2018 To chociaz nie pokazuj mu go przez nastepne 10-11 lat -ale czuje cos,ze zestawy Duplo Cie nie omina hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xaoo 46 #211 Napisano 19 Kwietnia 2018 To chociaz nie pokazuj mu go przez nastepne 10-11 lat -ale czuje cos,ze zestawy Duplo Cie nie omina hehebleh... duplo mamy DUUUUŻĄ skrzynie.. i konkursy na najwyższą wieże dodatkowo jak sie młody bawi "friends'ami" siostry też mnie nie boli ale jakoś Porsche w tym wieku... przeczekam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #212 Napisano 27 Kwietnia 2018 https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/uwaga-na-sklep-mojeklocki-com-i-nietypowa-sztuczke-przestepcow/ uwaga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #213 Napisano 3 Czerwca 2018 Widzieli? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #214 Napisano 3 Czerwca 2018 Już tak ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #215 Napisano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Fajnie będzie się prezentował obok pomarańczowego Porsche. Cena 1700 zł Edytowane 3 Czerwca 2018 przez bazant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Manna99 0 #216 Napisano 4 Czerwca 2018 Ja kiedyś oddałam wszystkie moje klocki z dzieciństwa. Teraz żałuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #217 Napisano 6 Czerwca 2018 (edytowane) Ja kiedyś oddałam wszystkie moje klocki z dzieciństwa. Teraz żałuję. Ja tak samo - a miałem tyle pięknych zestawów Oddałem młodszym kuzynom a oni ot wszystko rozpieprzyli... Edytowane 6 Czerwca 2018 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #218 Napisano 12 Czerwca 2018 Fajnie będzie się prezentował obok pomarańczowego Porsche. Cena 1700 złchiron.pngchiron2.pngchiron3.pngMówisz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #219 Napisano 12 Czerwca 2018 Hahaha wlasnie go zobaczylem i sie zastanawiam czy znowu nie zaczac skladac klockow... Myslalem o modelu BMW bo taki przystepny na poczatek a tu juz chiron poskladany wow 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #220 Napisano 13 Czerwca 2018 Mówisz?Z tego co doczytałem Porsche (1:10) i Bugatti (1:8) są w różnej skali, rzuca się to w oczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #221 Napisano 14 Czerwca 2018 Również czytałem taki test ale potem sprawdziłem i oba są w skali 1:8. Jak zerkniesz na wymiary realnych pojazdów to sa one zbliżone długością. Bugatti jest szersze. W wersji Lego Porsche wydaje się być większe ale to za sprawą źle odwzorowanej szerokości. Jest odrobinę za szerokie wg mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #222 Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Widziałem różne zestawy krwi technic, wiele ma jakieś ruchome elementy, silniczki, zdalne sterowanie, dźwignie itp. co z takich technicznych rzeczy mają te modele samochodów? Edytowane 14 Czerwca 2018 przez Krzysiek16 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #223 Napisano 14 Czerwca 2018 (edytowane) 6cio i 8stopniowe skrzynie sekwencyjne z łopatkami przy kierownicy, przekładnia kierownicza sterowana przy pomocy kierownicy modelu, dyferencjały, zawieszenie, ruchome tłoki w silniku itd itp - mało?? Akurat zestawy zmototoryzowane (silniczki, zdalne sterowanie) są dla mnei mega słabe - tam sporo miejsca poświęcono na silniczek a mało na mechanikę - mnie to nie ciekawi - sedno technic dla mnie tkwi w wielu rodzajach zastosowanych przekładni, a nie silniczkach i pilocie Wracając do powyższych modeli - fajnie odwzorowane, ale po raz kolejny utwierdzam się, że ten rodzaj technic mnie się po prostu nie podoba Edytowane 14 Czerwca 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #224 Napisano 14 Czerwca 2018 Widziałem różne zestawy krwi technic, wiele ma jakieś ruchome elementy, silniczki, zdalne sterowanie, dźwignie itp. co z takich technicznych rzeczy mają te modele samochodów?No to dobrze że są w tej samej skali bo wtedy fajnie to wygląda. Zestaw bardzo fajnie się prezentuje, ciekawe jaki kolejny model Lego wypuści z tej serii? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #225 Napisano 14 Czerwca 2018 6cio i 8stopniowe skrzynie sekwencyjne z łopatkami przy kierownicy, przekładnia kierownicza sterowana przy pomocy kierownicy modelu, dyferencjały, zawieszenie, ruchome tłoki w silniku itd itp - mało?? Akurat zestawy zmototoryzowane (silniczki, zdalne sterowanie) są dla mnei mega słabe - tam sporo miejsca poświęcono na silniczek a mało na mechanikę - mnie to nie ciekawi - sedno technic dla mnie tkwi w wielu rodzajach zastosowanych przekładni, a nie silniczkach i pilocie Wracając do powyższych modeli - fajnie odwzorowane, ale po raz kolejny utwierdzam się, że ten rodzaj technic mnie się po prostu nie podobaPorsche ma skrzynie 4 biegową. Bugatti ma 8 biegów. To co je wyróżnia to konstrukcja dwusprzęgłowa. W Bugatti duzo lepsza. Co je jeszcze wyróżnia to koncesja. To ona czyni ich cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach