niuti 413 #351 Napisano 6 Grudnia 2019 Hmmm... a czy wszystkie elementy widoczne na Twoim zdjęciu są w tym zestawie? Bo jeśli tak, to zamawiam od razu p.s.i jeszcze jeden mankament - naklejki... Tak , wszystkie elementy w zestawie - lego 60198.Naklejki ...cóż optymalizacja kosztów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6096 #352 Napisano 6 Grudnia 2019 @niuti, tak, znam ten zestaw - ale jeden, fajnie wkomponowany w całość "element" na zdjęciu szczególnie zwrócił moją uwagę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niuti 413 #353 Napisano 6 Grudnia 2019 A....o to chodziło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6096 #354 Napisano 8 Grudnia 2019 Cóż, ciężarówka fajna, ale jednak dla fana pociągów musiałem zbudować parowóz i skład. To nie jest jakiś precyzyjny projekt, mniej więcej godzina budowania: Dach otwierany, a w środku: Wagony z węglem i piachem są odchylane na bok. No dobra, przy okazji - dodałem wzmocnienie dla rur wydechowych w K100, teraz można się już bawić bez obaw (plus lepsze okienka do kabiny, widoczne na pierwszym zdjęciu): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 256 #355 Napisano 10 Grudnia 2019 Z racji posiadania pociechy i historii bardzo zbliżonej do Lestafa również posiadam mój syn posiada kilkadziesiąt zestawów, kilka zdjęć wybranych poniżej.Uważam że klocki Lego jako jedna z niewielu "zabawek dla dzieci" w różnym wieku doskonale sprawdzają się na wielu platformach rozwoju młodego człowieka, a i rodzice mogą czasem czegoś się nauczyć. Zawsze od urodzenia syna sprawiało mi ogromną przyjemność obserwowanie jak "mały człowieczek" (7 lat-130cm wzrostu...mały...), skrupulatnie składa, kombinuje, główkuje jak ułożyć całość lub wymyślony projekt, jak z biegiem czasu i doświadczenia zmienia się technika i szybkość składania-przyznaję że dla mnie to niesamowity widok. Ostatnio wpadł na pomysł że będzie składał na czas nowe zestawy, i jak powiedział tak zrobił, prezent od Mikołaja Lego Technic 42076-złożył w 5h i 17min.-pomiar jego Casio BGD-501-czerwony (jak wiadomo, czerwony jest najszybszy, i który nosi od 3 lat 24/7-zegar niezniszczalny). Obecnie czeka na przesyłki: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1447 #356 Napisano 15 Grudnia 2019 Ostatnio złożony ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #357 Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) A ja jak mój syn będzie miał z 07.12.2019 lat to kupię ten zestaw.=============================================================== Nie pokazuj gdzie jaki zestaw można kupić ! Proszę pokaż co sam albo z synem złożyłeś, zbudowałeś Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Eugeniusz Szwed 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #358 Napisano 19 Grudnia 2019 Ja ułożyłem dzieciom taki zestaw :-) początki są łatwe... bild auf google hochladen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #359 Napisano 20 Grudnia 2019 (edytowane) No to zaczynamy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Grudnia 2019 przez arturlep 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #360 Napisano 25 Grudnia 2019 Rodzinne składanie prezentów. Najlepsza zabawa 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #361 Napisano 26 Grudnia 2019 U nas też wielkie budowanie i wiadomo, że Ninjago Syn patrzy, ja buduję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #362 Napisano 26 Grudnia 2019 My tez już po składaniu wszystko się udało! Ale kolejne już pocztą idą Bo Mikołaj nie zdążył wszystkiego dostarczyć! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #363 Napisano 26 Grudnia 2019 U mojej córki też Friends, już chyba 6 zestaw składamy - ważne, że młoda się wciąga i tworzy podwaliny pod tatusiowy zakup dźwigu Liebherr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
belzebub 104 #364 Napisano 27 Grudnia 2019 My też zaczynamy swoją przygodę z Duplo Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84566 #365 Napisano 27 Grudnia 2019 U mojej córki też Friends, już chyba 6 zestaw składamy - ważne, że młoda się wciąga i tworzy podwaliny pod tatusiowy zakup dźwigu Liebherr Też mi się marzy ten dźwig 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #366 Napisano 27 Grudnia 2019 Czy Was też wkurzają te naklejki? Zawsze mam stracha, że krzywo naklejkę i zawsze przynajmniej jedną krzywo naklejam :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #367 Napisano 27 Grudnia 2019 U mnie faza na Gwiezdne wojny 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #368 Napisano 27 Grudnia 2019 Naklejki to przekleństwo! Też mam takiego pietra przed naklejaniem ale jakoś się udaje. Pamietam jak ja byłem młodym to nie było takich problemów a jak coś to było fabrycznie pomalowane. I też zauważyłem dużą różnice w jakości plastiku miedzy tym co teraz a kiedyś! Kiedyś było lepiej! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #369 Napisano 27 Grudnia 2019 Kiedyś było lepiej! A jak właśnie dokopałem dla córki swoje pierwsze zestawy z 1992 roku. Rycerz na czarnym koniu i szałas piratów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #370 Napisano 27 Grudnia 2019 A jak właśnie dokopałem dla córki swoje pierwsze zestawy z 1992 roku. Rycerz na czarnym koniu i szałas piratów To szczęście masz! Ja swojego już nie mam! Po wyprowadzce rodzice oddali mój woreczek okoł15/20kg było. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #371 Napisano 27 Grudnia 2019 Ja jak byłem dzieckiem miałem dwa zestawy na krzyż i tylko mogłem dobie pomarzyć o Lego. Może właśnie dlatego, moje dzieci mają tego pełne wory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #372 Napisano 27 Grudnia 2019 Ja jak byłem dzieckiem miałem dwa zestawy na krzyż i tylko mogłem dobie pomarzyć o Lego. Może właśnie dlatego, moje dzieci mają tego pełne wory Ja miałem raz na miesiąc po wypłacie mamy jeden najtańszy zestaw za 5 lub 8 zł (na dzisiejsze). Do tego tylko na święta jeden lekko większy zestaw. Dbałem o to jak o konstytucję, mam teraz i pudełka i instrukcje Córka też to lubi i historia trwa dalej. A ja chcę technicsa, bo nigdy nie mogłem sobie na niego pozwolić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #373 Napisano 27 Grudnia 2019 Dobrze, ze bawić się nim chcą! Moje dziewczynki też bardzo lubią się bawić a składanie większość po naszej rodzicielskiej stronie zostaje. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #374 Napisano 27 Grudnia 2019 A jak właśnie dokopałem dla córki swoje pierwsze zestawy z 1992 roku. Rycerz na czarnym koniu i szałas piratów Jaki numer ma ten szałas piratów ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immuno 9 #375 Napisano 27 Grudnia 2019 Jaki numer ma ten szałas piratów ?6258. Mały zestawik, a dla mnie w tamtych czasach cud świata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach