GitBit 655 #501 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Teraz mi tak odskoczyl że na amen...PozdrawiamKamil Zmień worek w odkurzaczu na nowy i przeleć całe pomieszczenie. Potem lupa i przeszukujesz worek. Powaga ja jak zgubiłem taki pierścień za pierwszym razem to przeleciałem odkurzaczem z założonym nowym workiem cały pokój i znalazłem. Edytowane 18 Marca 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #502 Napisano 18 Marca 2016 Ja się wycwanilem i paczta co zrobiłem Stary komunijny zegarek uratował sytuację Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #503 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Może przy pierwszym ładowaniu w fabryce, ładują do 3v i do sprzedaży No tak ale jakoś muszą to zmierzyć - woltomierzem. Każdy woltomierz działa tak samo i każdy m bardzo dużą rezystancję wewnętrzną po to właśnie żeby zmierzyć napięcie. gdyby rezystancja wew woltomierza była mała obciążałby mierzony obiekt a to obciążenie powodowałoby spadek napięcia na mierzonym czymś. bez sensu. dlatego dziwi mnie trochę ten zapis i ciekaw jestem co autor miał na myśli Zmień worek w odkurzaczu na nowy i przeleć całe pomieszczenie. Potem lupa i przeszukujesz worek. Powaga ja jak zgubiłem taki pierścień za pierwszym razem to przeleciałem odkurzaczem z założonym nowym workiem cały pokój i znalazłem. o ja pierdziu. gratuluję pomysłu Maciek Edytowane 18 Marca 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #504 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Tak patrzę na te gołe koperty, mechanizmy i co jest tym systemem antywstrząsowym ? w GW-4000 są jakieś żelki na module(dodatkowo chyba) a w pozostałych G? na przykładnie tego dw 6900, ktoś mi może wytłumaczyć ? Edytowane 18 Marca 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mapeteusz 4 #505 Napisano 18 Marca 2016 No tak ale jakoś muszą to zmierzyć - woltomierzem. Każdy woltomierz działa tak samo i każdy m bardzo dużą rezystancję wewnętrzną po to właśnie żeby zmierzyć napięcie. gdyby rezystancja wew woltomierza była mała obciążałby mierzony obiekt a to obciążenie powodowałoby spadek napięcia na mierzonym czymś. bez sensu. dlatego dziwi mnie trochę ten zapis i ciekaw jestem co autor miał na myśli o ja pierdziu. gratuluję pomysłu Maciek " Capacitors are storage devices and do not necessarily come already charged. The customer needs to charge the watch after inserting the capacitor, either by oscillating motion or a Seiko Kinetic Recharger. They should not be tested - a battery tester will not give an accurate reading. Most of the time, the capacitor itself is not defective. Sometimes the brass connector may not be attached perfectly and may be the problem " Ja po prostu nie mam zamiaru tego testowac, za zwykłą baterie place 5 soli, za aku zapłaciłem 95 soli, wole nie testować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #506 Napisano 18 Marca 2016 Tak patrzę na te gołe koperty, mechanizmy i co jest tym systemem antywstrząsowym ? w GW-4000 są jakieś żelki na module(dodatkowo chyba) a w pozostałych G? na przykładnie tego dw 6900, ktoś mi może wytłumaczyć ? Siła autosugestii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #507 Napisano 18 Marca 2016 Bo jak patrzę na kopertę od tego zegarka komunijnego a na dw6900 to różnicy nie widzę w budowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #508 Napisano 18 Marca 2016 Ja się wycwanilem i paczta co zrobiłemStary komunijny zegarek uratował sytuację PozdrawiamKamil Brawo, też się ratowałem takim trupkiem swego czasu. Tak patrzę na te gołe koperty, mechanizmy i co jest tym systemem antywstrząsowym ? w GW-4000 były jakieś żelki na module a w pozostałych? na przykładnie tego dw 6900, ktoś mi może wytłumaczyć ? W każdym G jest inaczej. Np moduł DW-5600 jest włożony w taka metalowa blaszkę która otula gumowy oring który to z kolei otula cały moduł w kopercie. Dla przykładu moduł GW-M5610 jest włożony bezpośrednio w kopertę bez żadnej otulającej go gumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #509 Napisano 18 Marca 2016 " Capacitors are storage devices and do not necessarily come already charged. The customer needs to charge the watch after inserting the capacitor, either by oscillating motion or a Seiko Kinetic Recharger. They should not be tested - a battery tester will not give an accurate reading. Most of the time, the capacitor itself is not defective. Sometimes the brass connector may not be attached perfectly and may be the problem " Ja po prostu nie mam zamiaru tego testowac, za zwykłą baterie place 5 soli, za aku zapłaciłem 95 soli, wole nie testować No, czyli nie musi mieć max wskazania napięcia (np. powyżej 3V, jak w zwykłych bateriach) żeby był ok. No to dobrze wiedzieć. A czy pomiar napięcia może zaszkodzić? Byłbym zdania, że nie. Byle natężenia nie mierzyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #510 Napisano 18 Marca 2016 .. Sometimes the brass connector may not be attached perfectly and may be the problem " Ja po prostu nie mam zamiaru tego testowac, za zwykłą baterie place 5 soli, za aku zapłaciłem 95 soli, wole nie testować I wszystko jasne. Jak w US of amerika nie znasz się - nie tykaj bo zepsujesz. bo mamy wytłumaczenie nie testuj. wkładaj i niech działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #511 Napisano 18 Marca 2016 Brawo, też się ratowałem takim trupkiem swego czasu. Ja się za wcześnie cieszyłem bo seger wypadł i jest znowu za szybką... Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #512 Napisano 18 Marca 2016 Murcins też sie nad tym kiedyś zastanawiałem. Na przyklad kiedyś myslalem że pkt 3 i 4 są w każdym G-Shocku. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11931 #513 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Kamil wrzuć do koperty zatrzaśnij i potrząsaj może pomoże sorki, nie mogłem się powstrzymać. Edytowane 18 Marca 2016 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #514 Napisano 18 Marca 2016 Punkt 3 i 4 jest w DW-5600 ale już w GW-5610 ich nie ma.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibson 4 #515 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) No, czyli nie musi mieć max wskazania napięcia (np. powyżej 3V, jak w zwykłych bateriach) żeby był ok. No to dobrze wiedzieć. A czy pomiar napięcia może zaszkodzić? Byłbym zdania, że nie. Byle natężenia nie mierzyć. Wielce niewskazane jest przechowywanie aku na max naładowanych. Upieram się że pomiar napięcia nie zaszkodzi i jest to zapis czystozabezpieczającysię Edytowane 18 Marca 2016 przez zibson 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #516 Napisano 18 Marca 2016 Koniec końców po pewnych perypetiach wygląda to tak: Seger założyłem i delikatnie ścisłem by nie wypadał. Co z tego będzie to się okaże. Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #517 Napisano 18 Marca 2016 Powinien wskoczyć tak jakby na wcisk pyknąć nie wiem jak to opisać. Jak go tylko lekko włożyłeś to Ci z czasem wypadnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #518 Napisano 18 Marca 2016 Koniec końców po pewnych perypetiach wygląda to tak:Seger założyłem i delikatnie ścisłem by nie wypadał. Co z tego będzie to się okaże. PozdrawiamKamilJak już dojdziesz do ładu z tymi segerami to następny krok to polerka szkła A jak zgubisz seger to się nie martw, Marcin (xeno...) zamówił cały worek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #519 Napisano 18 Marca 2016 Jest za duży po prostu dlatego wypadł. Teraz tak jak mówiłem założyłem i ścisłem by nie wypadał. Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #520 Napisano 18 Marca 2016 Kamil, ale z Ciebie to jest numer. Tak, jak tomaliusz napisał, segery są w drodze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #521 Napisano 18 Marca 2016 Numer? Myślałem że as i niszczyciel systemów Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #522 Napisano 18 Marca 2016 Kamil, jesteś jak james bond, masz licencję na ... g-shocki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stolipl 321 #523 Napisano 18 Marca 2016 @tomaliusz Hahahahahahahahahahahaha xD You made my Day. Pozdrawiam Kamil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #524 Napisano 18 Marca 2016 Kamil, jesteś jak james bond, masz licencję na ... g-shocki @tomaliusz Hahahahahahahahahahahaha xD You made my Day. Pozdrawiam Kamil...albo na zabijanie G-Shocków tudzież tortury 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #525 Napisano 18 Marca 2016 A ja do serwisu dawałem mojego mtg... mogłem wysłać do Kamila przynajmniej relację foto bym miał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach