M-point 1 #1426 Napisano 7 Listopada 2016 Jest to pewne rozwiązanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1427 Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Miedzy wyświetlaczem a płytka PCB jest jeszcze płytka illuminatora i ten przeźroczysty kawałek plastiku w kształcie LCD który powinien być między illuminatorem a LCD. (Nie jest to jednak żadna folia polaryzacyjna.)Złóż to wszystko dokładnie do kupy to będzie działać. http://forums.watchuseek.com/f17/how-dw-5600e-module-disassembly-lcd-swap-1091187.html Edytowane 7 Listopada 2016 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #1428 Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Ok zrobie to jeszcze raz......GitBit dzieki za ten link..wszystko dobrze opisane Edytowane 7 Listopada 2016 przez M-point 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doc 12 #1429 Napisano 7 Listopada 2016 (edytowane) Witam.Zamierzam odnowić Casio G Shock DW 9050 moduł 2163.Mam kilka pytań.1. Czy do tego modelu będzie pasował bezel z modelu DW 9052?Czy poradzę sobie z wymianą? Do jakiej innej obudowy można by włożyć ten moduł?2. W bezelu od góry, widać takie ozdobne trzpienie. Jak je wymontować?3. Czy potrzebuję zainstalować takie plastikowe nakładki / osłonki paska?Czy bez tych nakładek / osłonek bezel będzie się trzymał?W chwili obecnej są w tym miejscu jedynie śrubki4. Jakie śrubki powinienem zastosować do przykręcenia dekla?5.Gdzie warto szukać części, może ktoś ma coś do odsprzedania (używka/nowa)?Pozdrawiam Edytowane 7 Listopada 2016 przez doc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1430 Napisano 7 Listopada 2016 Ok zrobie to jeszcze raz......GitBit dzieki za ten link..wszystko dobrze opisane I jak? Pacjent żyje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1431 Napisano 7 Listopada 2016 Operacja się udała, pacjent umarł 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #1432 Napisano 8 Listopada 2016 Pacjent zaczął działać po ponownym złożeniu ale nie działają przyciski? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #1433 Napisano 8 Listopada 2016 Koszuj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1434 Napisano 8 Listopada 2016 Śliczności Masz jeszcze koperte/bezel do DW-5900? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1435 Napisano 8 Listopada 2016 Masz jeszcze koperte/bezel do DW-5900?Miałem też o to pytać ale odpuszczam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1436 Napisano 8 Listopada 2016 Miałem też o to pytać ale odpuszczam Marcin łaj??? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1437 Napisano 8 Listopada 2016 Części były do DW-6000.Sprzedane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1438 Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) Muszę przystopowac troszkę ale fajny, obawiam się, że się pokruszy przy ściąganiu ubrania... Edytowane 8 Listopada 2016 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-point 1 #1439 Napisano 9 Listopada 2016 Ponieważ nie moge dojść do tego dlaczego te przyciski nie działają to moze ktoś z Was poradzi do kogo sie z tym zwrócić w Piasecznie albo Warszawie........chętnie bym tez zakupił jakiegos używanego kwadrata,odpowiada mi ten kształt...Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1440 Napisano 9 Listopada 2016 Pisz na PW to się jakoś złapiemy w PNO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #1441 Napisano 12 Listopada 2016 Dziadziuś otrzymał dzisiaj SPA . Rozebrany do ostatniej śrubki, szlif tarczą diamentową i filcem, kąpiel w ultradźwiękach, smarowanie, skręcanie i z powrotem na łapę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek1560 0 #1442 Napisano 12 Listopada 2016 Mistrzu jaro bardzo fajnie Ci to wyszło. Trafia mnie jak patrze u Ciebie na ten zegarek bo taki sam licytowałem na alle i zapomniałem podbić w ostatni dzień. Coś ma w sobie ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #1443 Napisano 12 Listopada 2016 Gdyby był ciut większy, byłby to mój ideał co do formy. Pasuję mi zegarki, w których bransoleta jest płynnie połączona z kopertą, a nie dodatkiem do niej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniu10 7 #1444 Napisano 14 Listopada 2016 Co do mojego GDF100 i problemie z barometrem to zauważyłem że zaczyna działać jak zegarek ma temperaturę 22 do 23 stopnie.Jak jest niżej lub wyżej wyświetla error Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1445 Napisano 14 Listopada 2016 Znalazłem na fejsie takie pismo i uznałem, że warto je tu pokazać, bo dotyczy częstego problemu parowania zegarków a wydaje się być zarówno instrukcją postępowania jak i stanowiskiem serwisu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1446 Napisano 14 Listopada 2016 Czyli trzeba rozkręcić, osuszyć i skręcić. O ile zegar paruje od nowości oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #1447 Napisano 14 Listopada 2016 Normalka, zegarek szczelny z zamkniętą wilgotnością w środku.No a jak szczelny to wilgoć sama nie wyjdzie Miałem tak w Jaśku sprężynie, po otwarciu i osuszeniu już nie parował No i w mechaniku trzeba bardziej z głową osuszać aby mechanizmu ze smaru nie wysuszyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doc 12 #1448 Napisano 16 Listopada 2016 Witam.Pytanie pierwsze: - czy test wodoszczelności (zanurzenie w wodzie) bez włożonego modułu do koperty jest wiarygodny?Pytanie drugie:- czy nową uszczelkę należy posmarować przed dokręceniem dekla, jeśli tak to czym?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1449 Napisano 16 Listopada 2016 Witam.Pytanie pierwsze: - czy test wodoszczelności (zanurzenie w wodzie) bez włożonego modułu do koperty jest wiarygodny?Pytanie drugie:- czy nową uszczelkę należy posmarować przed dokręceniem dekla, jeśli tak to czym?Pozdrawiam1) zanurzenie w wodzie, to żaden test 2) olej lub smar silikonowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1450 Napisano 16 Listopada 2016 Pewnie że wiarygodny.Wazelina techniczna, albo olej silikonowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach