murcins 35472 #1476 Napisano 23 Listopada 2016 Jedna albo dwie odpowiadają za dźwięki w zegarku, jak masz włącznie i nic nie słychać to coś jest nie tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_jendraz 26 #1477 Napisano 23 Listopada 2016 Jedna albo dwie odpowiadają za dźwięki w zegarku, jak masz włącznie i nic nie słychać to coś jest nie takDzwiek jest. Czyli poskładane Ok. Czekam teraz na aku i uszczelkę. Dzięki za info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek31 0 #1478 Napisano 23 Listopada 2016 Witam czy to normalne zjawisko ze zegarek dla zeglarzy paruje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23163 #1479 Napisano 23 Listopada 2016 Nie, kupa.Jak masz gwarę to odsyłaj a jak nie masz to rozkręcaj i osusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1480 Napisano 23 Listopada 2016 Czesiek31, a napisz coś więcej. Nowy ten zegar? Parował wcześniej, zaczął niedawno, a masz już jakiś czas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1481 Napisano 23 Listopada 2016 Witam czy to normalne zjawisko ze zegarek dla zeglarzy paruje?Dobrze to ująłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1482 Napisano 24 Listopada 2016 Wiedzę, że w kwestii parowania to jeszcze Romki się jako tako trzymają . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1483 Napisano 24 Listopada 2016 Mój któryś Roman zaparował ze 3x jak każdy zegar, który miałem na lodowisku, więc jest w normie 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23163 #1484 Napisano 24 Listopada 2016 Nie wiem, ale żaden mój G nigdy nie zaparował Może robię coś nie tak? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1485 Napisano 24 Listopada 2016 Miałem muda 9300(para)Roman te same warunki-nigdy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #1486 Napisano 24 Listopada 2016 Mi na szczęście żaden G nie zaparował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rallykozi 7 #1487 Napisano 24 Listopada 2016 Kolega ma muda tego starszego i od nowości mu parowal.odeslal do serwisu i lipa dopiero po wizycie u zegarmistrza przestał parowac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1488 Napisano 24 Listopada 2016 Nie wiem, ale żaden mój G nigdy nie zaparował Może robię coś nie tak? Mi na szczęście żaden G nie zaparował. Mnie również. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1489 Napisano 24 Listopada 2016 Nie wiem, ale żaden mój G nigdy nie zaparował Może robię coś nie tak? Tak, po prostu NIE umisz! 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1490 Napisano 24 Listopada 2016 Kiedyś, po jakiejś dyskusji w temacie "nieuniknionego" parowania i po wskazówce któregoś z dyskutantów zacząłem przykładać mrożone mięcho do szkła w moich zegarkach. Chcąc uwiecznić eksperyment i podzielić się wynikiem postanowiłem wszystko nagrać. Ale nie miałem wolnej ręki. Poprosiłem więc żonę, żeby mi asystowała. Miała nagrywać, a ja miałem przykładać mięcho. Sytuacja była absurdalna i żona zaczęła parskać śmiechem i trząść telefonem, rujnując nagranie. Po chwili oboje pokładaliśmy się ze śmiechu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1491 Napisano 24 Listopada 2016 Nie wiem, ale żaden mój G nigdy nie zaparował Może robię coś nie tak? Może nie chodzisz z nimi do sauny i pod zimny prysznic... zgodnie z instrukcją 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1492 Napisano 24 Listopada 2016 Przycisk - 2.5 plnPrzesyłka - 17 plnCzas oczekiwania - 4 tygodnie Dojechał czarny przycisk z siwą literką G w miejsce siwego przycisku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #1493 Napisano 24 Listopada 2016 Witam wszystkich.Mam pewien problem, z którym nie mogę sobie poradzić i koledzy z działu Oceanus'ow również, gdzie również pisałem, ale dziękuję za okazaną pomoc. Chodzi o ręczną kalibrację położenia wskazówek w modelu OCW-T100, moduł 5063. Pomimo, wielu prób i błędów nijak nie mogę tego zrobić. Po wykonaniu wszystkich kroków w instrukcji na stronie 33-34. Zegarek nie jest w stanie przyjąć, zapamiętać mojego ustawienia wskazówek, które jest jak najbardziej poprawne. Próbuję to zrobić po tym jak mój Ocek zaliczył glebę na płytkach, nic się nie stało jest cały, ani jednej ryski, sam mechanizm również. Upadek nie zrobił na nim najmniejszego wrażenia, no ale właśnie nie mogę ustawić ręcznie wskazówek, pomimo, że jest taka opcja. Proszę o pomoc, być może coś źle robię, nie wiem, ja już rozkładam ręce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1494 Napisano 24 Listopada 2016 Niestety Kolego rybek, ja nie pomogę. A zegarek po zmianie przycisku prezentuje się tak.Moim zdaniem lepiej. Nie wspominam już nawet, że fabrycznie był cały biały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1495 Napisano 24 Listopada 2016 Zdecydowanie lepiej z czarnym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1496 Napisano 24 Listopada 2016 Popieram, niby taki szczegół a tak dużo zmienia na plus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1497 Napisano 24 Listopada 2016 Dużo lepiej.Za to, że ładnie wygląda trafił w dyby 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1498 Napisano 24 Listopada 2016 Fajnie, fajnie ale i tak to bez znaczenia, bo na zegarku laduje bezel od DW-8400 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1499 Napisano 24 Listopada 2016 No, rewelacyjnie to wygląda.Zdecydowanie jeden z najfajniejszych modów jakie widziałem. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #1500 Napisano 24 Listopada 2016 Przed chwilą złożył się DW-5600MS choć na chwilę obecną wygląda bardziej jak DW-056BK bo czekam jeszcze na czarne przyciski i śrubki bezela.Fota na szybko 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach