Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kogi

zegarek za około 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zakupić zegarek do noszenia na co dzień. Najlepiej, żeby był on w stylu military, pilot lub diver - po prostu musi wpaść mi w oko. Mechanizm automatyczny. Dobrze również byłoby, żeby miał szafirowe szkło, ale w tym budżecie to raczej niemożliwe.  Nie chcę tylko, żeby był on duży i ciężki, bo mój nadgarstek ma 17 cm. Na chwilę obecną moje typy to: 

Seiko SNZH53/55
Seiko SNZF17
Orient mako - big mako podoba mi się bardziej, ale jest już za duży

Bardzo podobają mi się również piloty seiko  np. SNKH63, ale te odrzucam ze względu na wielkość

Zegarek który poszukuję powinien być w stylu Omegi Spectre, Longinesa Heritage Military lub takiego orisa http://outlet.zegarki.pl/produkty/12511/oris-73576604064ls.html

Przejrzałem już bardzo dużo modeli i przeczytałem wiele wątków na forum. Postanowiłem jednak założyć własny, żeby upewnić się, że niczego nie pominąłem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałeś o Amfibiach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amfibie odpadają. W tym Oriencie kolor tarczy kompletnie mi nie podchodzi. Raczej chciałbym, żeby był czarny, albo ewentualnie granatowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość paparazzo

Skoro pilot to może Seiko SNK809k2?

4069121104_72782bacfa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup na zagranicznych stronach oczywiście wchodzi w grę. Zwłaszcza, że nawet po doliczeniu cła i vatu wychodzi taniej niż w Polsce, a w wielu przypadkach udaje się ominąć tych opłat.
Tego Orienta oczywiście rozważę, ale czekam jeszcze na inne propozycje.

Co do pilotów seiko to widziałem je na żywo i one są po prostu za małe.

Co powiecie na temat Seiko SRP715? Nie znalazłem żadnej informacji tutaj na forum odnośnie tego modelu. Widziałem go dzisiaj na żywo w time trend za 1049 zł i muszę przyznać, że całkiem ładnie się prezentuje. Gdzie można byłoby zakupić go taniej? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie potrzebujesz WR200 to bierz SNZF17,optymalny rozmiar, będzie dobry jako codzienny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A standardowo -> skx007 lub Orient Ray był brany pod uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście te modele brałem po uwagę, ale mi nie podchodzą. Do tej pory mocno rozważałem SNZF17, ale jak zobaczyłem SRP715 to wszystko się odmieniło i już nie wiem co wybrać. Ten zegarek pięknie się prezentuje na żywo. Nie potrzebuję WR200 

Seiko_SRP715K1Sa.1200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, świetnie wygląda. Ja bym wziął SRP715 na Twoim miejscu. Będzie to taki niesztampowy wybór :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja zamiast SRP715, którego zresztą niedawno mierzylem, polecę SNZG13k1 lub SNZG15k1 (różnią się wykończeniem koperty). Według mnie wypada lepiej od tego SRP, w którym bezel wygląda trochę kiczowato, jak chromowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat te modele według mnie gorzej wyglądają niż srp715, a miałem okazje na żywo je porównać. Wczoraj mierzyłem jeszcze SRP553 i teraz juz kompletnie nie wiem co wybrać, bo ten model tez mi sie bardzo spodobał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest. Na początku przyszedł z porysowaną szybką, ale szybko został wymieniony

13bbb2130f6f85f3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiałeś zza granicy i wymieniałeś czy tutaj w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce. Nie opłaciło mi się kupować za granicą, bo dostałem taką samą cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny. Jaki to rozmiar? Wygląda na 44 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłeś blisko. Rozmiar 43  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez clemens
      Cześć, do tej pory nie przywiązywałem dużej uwagi do zegarków i na co dzień nosiłem głównie smartwatcha, kostki G-Shocka, a na inne okazje jakiegoś chińskiego Pagani. Ostatnio jednak bardziej zainteresowałem się tematem i postanowiłem sprawić sobie jeden zegarek na luźniejsze wyjścia oraz drugi, bardziej elegancki, do koszuli i garnituru.  Na razie rozglądam się za czymś na co dzień. Zawsze podobała mi się bryła diverów, więc zrobiłem mały research, ale jako laik pewnie przeoczyłem sporo ciekawych modeli (dlatego chętnie posłucham Waszych propozycji).

Budżet: maks. 2500 zł Rozmiar koperty: najlepiej 40–42 mm Mechanizm: wolałbym automat zamiast kwarcu  
      Aktualnie rozważam:
      Timex TW2W95200 – wydaje mi się ładnym i fajnym modelem w swojej cenie, ale trochę brakuje mi w nim datownika. Seiko SRPD51K1 / Seiko SRPK29K1 – nie do końca wiem, czym różnią się one poza względem rozmiaru i kolorystyki. Wydają mi się ciekawe, choć średnio podoba mi się bezel skierowany do wewnątrz oraz koronka umieszczona na godzinie 4. Seiko SNE597P1 Prospex Solar Diver Black – bardzo mi się podoba wizualnie, ale z tego co czytałem, model jest już wycofany z produkcji i ceny stały się mało atrakcyjne. Zastanawiam się też, jak w praktyce wypada mechanizm solarny. Atlantic 81376.41.59 Mariner Quartz Wave Blue – ten podoba mi się najbardziej i miałem go już na ręku w sklepie. Wygląda świetnie, ale znajomy trochę mnie wyśmiał, że interesuję się kwarcem z Atlantica za 2300 zł 😅 (nie wiem co o tym w sumie uważać, heh...) Będę wdzięczny za opinie o powyższych modelach oraz ewentualne inne propozycje w tym budżecie.

• Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
    • Przez luukasz
      Sprzedam sympatycznego pilota Speedbird PRS-51 od Timefactors. 
      Zegarek w bdb stanie 8,5/10, w pełni sprawny i dokladny.

luma c3-x1 szklo szafirowe, lekko wypukle z bdb antyrefleksem zakręcana koronka solidna bransoleta (18mm) szerokość koperty 36mm b/k oryginalne opakowanie oraz dowód zakupu w zestawie  
      Cena 1650 zl z wysylka paczkomatem w cenie.

Możliwy odbiór osobisty w warszawie w okolicy stacji metra ulrychów.

• Przez ledr
      Sinn U2 W LE 
      Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
      Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
      Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
      Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
      Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
      Cena: REZERWACJA
      Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.