dziadek 1295 #1 Napisano 17 Lutego 2016 Witam Państwa serdecznie! Szanowne Koleżanki i Szanowni Koledzy, przypadł mi zaszczyt zaproszenia Państwa w imieniu Stowarzyszenia Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków na wiosenne VIII już spotkanie zegaromaniaków które odbędzie się w dniach 27, 28 i 29 maja w miejscowości Ręszów koło Ścinawy.Głównym tematem VIII i jednocześnie drugiego już spotkania w Ręszowie będzie uroczyste odsłonięcie zrekonstruowanego nagrobka Antona Hardera wynalazcy i twórcy zegarów z wahadłem torsyjnym. Chciałbym jednocześnie nadmienić, że na ubiegłorocznym spotkaniu w Ręszowie grupa Kolegów z naszego Forum skupionych w dziale Zegary podjęła inicjatywę zrekonstruowania grobu Antona Hardera z wykorzystaniem trzech płyt nagrobnych ocalałych po zlikwidowanym przykościelnym cmentarzu .Natomiast Stowarzyszenie Klubu Miłośników Zegarów i Zegarków w Warszawie podjęło uchwałę o całkowitym sfinansowaniu tego przedsięwzięcia. W chwili obecnej grób Antona Hardera jest rekonstruowany i będzie gotowy w połowie maja.W związku z powyższym, chcielibyśmy w dniu 28 maja (sobota) dokonać uroczystego odsłonięcia zrekonstruowanego nagrobka Antona Hardera i jego rodziny na zlikwidowanym już przykościelnym cmentarzu w Ręszowie. Baza noclegowa będzie (tak jak na pierwszym spotkaniu) w Wołowie w dwóch hotelach, Cameleon i Pasja, w razie potrzeby możemy dokonać jeszcze rezerwacji miejsc noclegowych w trzecim hotelu.- Hotel Cameleon, http://www.cameleon-hotel.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=54- Hotel Pasja, http://www.cafepasja.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3Czyli tak jak na wszystkich poprzednich spotkaniach spotykamy się w piątek 27 maja po południu i jak zwykle oglądamy zegary i zegarki i dyskutujemy przy dobrym jedzeniu i piwie do póżnych godzin nocnych. Natomiast na sobotę chcemy wspólnie z Kol.Tarantem zaproponować Państwu następujący program: - Około godziny 11 opuszczamy hotel i jedziemy do Ręszowa.- Następnie od około godziny 12 do około godziny 13 zwiedzamy dawny majątek rodziny Harderów.- Około godziny 13 spotykamy się wszyscy z mieszkańcami Ręszowa i okolic w Domu Kultury w Ręszowie i prezentujemy zegary roczne wyprodukowane dla Hardera, kilku Kolegów wygłosi również prelekcje w których przedstawimy zarys historyczny rodziny Antona Hardera, omówimy również prezentowane zegary roczne i opowiemy o zasadzie ich działania.- O godzinie 15 odbędzie się Msza św. w Kościele w Ręszowie.- Po Mszy św. około godziny 16 nastąpi uroczyste odsłonięcie zrekonstruowanego nagrobka Antona Hardera i jego rodziny z udziałem władz Miasta i Gminy Ścinawa.- Następnie rozpocznie się festyn pod nazwą Dni Truskawki który organizowany jest w Ręszowie co roku. Będą świeżutkie truskawki a wieczorem wiejska zabawa taneczna.- Około godziny 19 chcemy zorganizować w hotelowej restauracji Cameleon (tak jak na każdym spotkaniu) wspólną uroczystą kolację.- Po kolacji ciąg dalszy dyskusji i ewentualna prelekcja naszego honorowego gościa Pana Hansa Heinricha Schmida, autora Lexikon der Deutsche Uhrenidustrie, (który zapowiedział, że tym razem już przyjedzie na nasze spotkanie.) Zapraszam Lista uczestników (wg kolejności zgłoszeń mniej więcej). Hotel Cameleon - Wołów ul. plac Szkolny 3 tel. 71 319 01 33 1 - Master Yoda + 1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 122 - tarant + 1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 163 - H.H. Schmid +1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 264 - Hr Sommer dwie doby - Cameleon pok.Nr 205 - NN + 1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 246 - Ulan + 1 + 1/2 dwie doby - Cameleon pok.Nr 227 - Wit Jarochowski dwie doby - Cameleon pok.Nr 11a - jansando69 dwie doby - Cameleon pok.Nr 11a8 - Eugeniusz Szwed + 1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 259 - Władek Meller dwie doby - Cameleon pok.Nr 11b - Witold Rzeczycki dwie doby - Cameleon pok.Nr 11b10- Astarloa12 + 1 jedna doba - Cameleon pok.Nr 18 sobota11- Quadrifoglio Verde + 1 jedna doba - Cameleon pok.Nr 13 sobota - Taraj jedna doba - Cameleon pok.Nr 13 piątek12- fibo + 1 dwie doby - Cameleon pok.Nr 1913- Młot Thora + 1 + 1/2 dwie doby - Cameleon pok.Nr 23 Motel Bis - Wołów ul. Piłsudskiego 26 tel. 71 389 30 38 1 - czasik dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 12 - kolega czasika dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 1 3 - dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 24 - dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 2 5 - namor dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 3 6 - kobas jedna doba- Hotel Bis pok, Nr 4 sobota7 - dziadek dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 48 - janekp dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 4 9 - WueM dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 510- amroziuk dwie doby - Hotel Bis pok.Nr 5 Hotel Pasja - Wołów ul. Jerzego Waszyngtona 8 tel. 602 311 434 1 - kiniol dwie doby - Hotel Pasja pok.Nr 12 - wwmm dwie doby - Hotel Pasja pok.Nr 43 - aryb dwie doby - Hotel Pasja pok.Nr 64 - wijaki dwie doby - Hotel Pasja pok.Nr 75 - wolny pokój dwuosobowy Nr 26 - wolny pokój dwuosobowy Nr 5 Bez noclegów 1 - STARUSZEK + 12 - witia 3 - mechanik + 1 4 - FRANK 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2 Napisano 17 Lutego 2016 1. @Master Yoda+1 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #3 Napisano 17 Lutego 2016 Do kiedy można zgłaszać się? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 17 Lutego 2016 Aż nie będzie stancyj w Wołowie i okolicznych siołach, Mociumpanie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #5 Napisano 18 Lutego 2016 1.janekp -pokój jednoosobowy2.H H Schmid + 1 -pokój dwuosobowy- -przewidziana prelekcja 30 min -temat : Gustav Becker -od ucznia do nauczyciela zegarmistrzostwa,nieznane fakty z początków działalności Gustava Beckera.3.Rolf Dieter Reichert ? pokój jednoosobowy - (kolega Schmida)-zajmuje się naprawa zegarów rocznych z wahadłem torsyjnym4. NN + 1 pokój dwuosobowy ? do potwierdzenia-Gość niespodzianka-nazwisko później-potwierdzone przybycie i prelekcja z prezentacja 30 min jeśli koledzy zechcą wysłuchać- w Sobotę -tematu nie zdradzę bo się domyślicie kto to jest..Mam nadzieje ze kol. Karol Roman pokaże jeszcze raz swój zegar.Czy zakończymy czymś ciekawym w Niedzielę ?Cala 6 Hotel Piątek i Sobota,--ale jeszcze potwierdzimyDobrze byłoby gdyby ktoś od nas mówił po niemiecku,ja mogę się zaplatać w tłumaczeniu,znam ten język tylko z pracy .Proszę o załatwienie tak jak ostatnio projektora,rzutnika. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 312 #6 Napisano 18 Lutego 2016 Kobas - 1 - bez psa Wigora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #7 Napisano 18 Lutego 2016 1. dziadek 2. Master Yoda + 1 3. tarant + 1 3. janekp 4. H.H. Schmid 5. Hr Sommer 6. NN 7. kobas 8. Ulan + 1 + 1/2Zmiana planów niezależna ode mnie. 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 217 #8 Napisano 19 Lutego 2016 Proszę mnie dopisać - Taraj + 1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Władek Meller 276 #9 Napisano 19 Lutego 2016 Zgłaszam się też !!!Władek Meller Tak przy okazji, to informuję, że podałem szerzej informację o spotkaniu:http://zegarkiipasja.pl/kacik-klubowicza/item/1051-harder-upamietnienie-osoby-niezwyklej Możecie też polubić post na FB:https://www.facebook.com/ZegarkiiPasja/ pozdrawiam,Władysław 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eugeniusz Szwed 1447 #10 Napisano 19 Lutego 2016 Przyjedziemy Eugeniusz Szwed + 1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aryb 2 #11 Napisano 19 Lutego 2016 proszę zapisać aryb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jansando69 5 #12 Napisano 19 Lutego 2016 Witam i pozdrawiam..niniejszym zgłaszam swój udział.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witia 0 #13 Napisano 19 Lutego 2016 Dzień dobry. Zgłaszam swoją obecność w sobotę (bez noclegów). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #14 Napisano 19 Lutego 2016 Koledzy, bardzo bym chciał, muszę znaleźć połączenie i dobry pomysł na podróż. Na razie 95% Fibo+ 1. Oczywiście hotel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #15 Napisano 20 Lutego 2016 Witam, sobota +1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #16 Napisano 21 Lutego 2016 Kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 990 #17 Napisano 21 Lutego 2016 Mechanik +1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #18 Napisano 25 Lutego 2016 1. dziadek 2. Master Yoda + 1 3. tarant + 1 3. janekp 4. H.H. Schmid 5. Hr Sommer 6. NN 7. kobas 8. Ulan + 1 + 1/29. staruszek +1Mój plus jeden twierdzi, że pierwszego dnia kilku Kolegów koniecznie zapraszało a to do siebie a to za rok etc.Decyzja jednomyslna, a którzy to Koledzy i czy pamiętają tego nie wiem Ja bede , poprosze duosobowy pokoj Czy ta data sie nie zmieni ???? bo chce zabukowac samolot. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3774 #19 Napisano 25 Lutego 2016 Będę! prawdopodobnie +1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #20 Napisano 4 Marca 2016 amroziuk bez plusów 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wijaki 7 #21 Napisano 11 Marca 2016 To jak można się zapisać?Czy gdzieś jest jakiś link do listy? Czy najpierw trzeba zrobić rezerwację w hotelu?Czy procedura tylko dla wtajemniczonych?Wijaki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #22 Napisano 11 Marca 2016 Kolega pisze, że chce i już... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #23 Napisano 11 Marca 2016 To jak można się zapisać?Czy gdzieś jest jakiś link do listy? Czy najpierw trzeba zrobić rezerwację w hotelu?Czy procedura tylko dla wtajemniczonych?WijakiLista jest na pierwszej stronie tego tematu,spotkanie w zasadzie ogarnia kol. dziadek i w zależności od liczby chętnych zorganizuje rezerwacje hotelowe jak ostatnio-poszło sprawnie,moderator wpisze kolegę na listę,witamy w gronie pozytywnie zakręconych .Trzeba obowiązkowo mieć ze sobą stary zegar ,coś musimy oglądać . 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwmm 1 #24 Napisano 19 Marca 2016 Proszę o dopisanie na listę wwmm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #25 Napisano 9 Kwietnia 2016 Szanowni Koledzy, bardzo proszę się deklarować bo chciałbym wiedzieć ile będzie mniej więcej osób, bo od ilości uczestników zależy ostateczna koszt naszego tam pobytu.Chcę rozpocząć negocjacje cenowe z hotelami i restauracją, ale muszę wiedzieć ile osób będzie. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach