Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

EnamelDial

Regulateur Penta - zegarek pięciu.

Rekomendowane odpowiedzi

...

Adam piszę Wackor bo kojarzy mi się w głowie Twój Nick to z najlepszą firmą jakiej sprzęt używam Wacker.

Oczywiście przepraszam.

Oczywiście przyjmuję przeprosiny :)

To w takim razie trzeba poszukać fajnej koperty u chińczyka, niemca lub amerykańca...

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenię sobie Twoje zdanie i My to także Ty, razem zdecydujemy, drogą konsensusu.

Jak dostosuję się do większości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście przyjmuję przeprosiny :)

To w takim razie trzeba poszukać fajnej koperty u chińczyka, niemca lub amerykańca...

Też mi się tak wydaje.

ps. byle nie za drogiej :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My zrobimy koronkę frezem za 10zł i pokażemy tym wszystkim Niemcom, Chińczykom .... :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My zrobimy koronkę frezem za 10zł i pokażemy tym wszystkim Niemcom, Chińczykom .... :angry:

Tak jest !!! a co nam Polakom będą Niemce i Szwajcary pluli w twarz :lol: :lol: :lol: :lol:

Polacy nie gęsi i swoje koronki mają :lol: :lol: :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dokładnie...Dobra Panowie dobranoc - jutro też jest dzień...  "a ten zapamiętajcie jako ten,w którym prawie  hjkgjytrscmu??:>"": Jacka Sparrow'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...  "a ten zapamiętajcie jako ten,w którym prawie  hjkgjytrscmu??:>"": Jacka Sparrow'a :)

Nie wiem o co chodzi ale mój regulator "chodzi" już ponad 30 godzin :-P i jeszcze się nie rozpadł :-)

zapamiętajcie :

gallery_87231_2601_143348.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywałem te Inclera już wcześniej. Na e-bay  tańsze.

Jedyna wada to cena  :(  - w tej cenie dostaniemy zegarek z mechanizmem i pewnie zostanie na pasek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś takiego?

Koncepcyjnie OK. Ale dekiel przysłoni większą część mechanizmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taka opcja?

http://www.ebay.com/itm/Parnis-43mm-Silver-Numbers-Black-Pilot-Dial-Automatic-Leather-Analog-Mens-Watch-/381574040331?hash=item58d795cb0b:g:u6sAAOSwEK9TyMdw

Średnica 43, wypukłe przednie szkło, grubość to prawie 15mm ale większe światło tarczy niż przy wczorajszej Nr.1 , mniejszy rozstaw lug to lug o 3mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blaze jaka grubość tarczy jest w tym mechanizmie automatycznym ?

Blaze ten link co podałeś to kopalnia zegarków :-)

Ten jest piękny - ( nie do naszego projektu )

s-l400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blaze jaka grubość tarczy jest w tym mechanizmie automatycznym ?

Nie większa niż 1mm ale spokojnie bo przy tej mołni to jeszcze będziemy musieli dołożyć tam co nieco (pierścień) żeby wałek pasował w otwór.

Poza tym, nie wiem czy wiecie ale te koperty sa trzyczęściowe i bezele są wprasowywane. Można jest zdemontować , zrobić przeróbkę, dorobić nowy , cokolwiek....jeśli się  chce oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie większa niż 1mm ale spokojnie bo przy tej mołni to jeszcze będziemy musieli dołożyć tam co nieco (pierścień) żeby wałek pasował w otwór.

Poza tym, nie wiem czy wiecie ale te koperty sa trzyczęściowe i bezele są wprasowywane. Można jest zdemontować , zrobić przeróbkę, dorobić nowy , cokolwiek....jeśli się  chce oczywiście.

Na tym Sea-gull 2551 automatic jest aż tak gruba ??? :o  to super !!! :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym Sea-gull 2551 automatic jest aż tak gruba ??? :o  to super !!! :wub:

Przy automaticach zazwyczaj są grubsze koperty , właśnie ze względu na pogrubiający mechanizm układ automatycznego naciągu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A taka opcja?

http://www.ebay.com/itm/Parnis-43mm-Silver-Numbers-Black-Pilot-Dial-Automatic-Leather-Analog-Mens-Watch-/381574040331?hash=item58d795cb0b:g:u6sAAOSwEK9TyMdw

Średnica 43, wypukłe przednie szkło, grubość to prawie 15mm ale większe światło tarczy niż przy wczorajszej Nr.1 , mniejszy rozstaw lug to lug o 3mm.

Ta jest rozmiarowo fajna, choć co do grubości to nie chce mi się wierzyć, że ma aż 14mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy automaticach zazwyczaj są grubsze koperty , właśnie ze względu na pogrubiający mechanizm układ automatycznego naciągu. 

Chodzi mi o grubość tarczy na tym automacie !!  koperta dla mnie nie ma znaczenia bo stalowej i tak nie będę nosił

Ta jest rozmiarowo fajna, choć co do grubości to nie chce mi się wierzyć, że ma aż 14mm.

Ten górny pierścień można zeskrobać :-)  ale zegarek ładny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką na warsztacie także uwierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o grubość tarczy na tym automacie !!  koperta dla mnie nie ma znaczenia bo stalowej i tak nie będę nosił

Ten górny pierścień można zeskrobać :-)  ale zegarek ładny

Odpowiedziałem już: Nie więcej niż 1mmpewnie pomiędzy 0,8 a 1mm ale sprawdzę później. Zrobię także zdjęcia tego co dzisiaj zdobyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wstawiaj w nią Molnię - zmienimy dekiel przytniemy górny komin - przeniesiemy koronke i bedzie super !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedziałem już: Nie więcej niż 1mmpewnie pomiędzy 0,8 a 1mm ale sprawdzę później. Zrobię także zdjęcia tego co dzisiaj zdobyłem

Dziękuję Ci Blaze. :) 

Mam tylko jednego Parnisa i tam tarcza jest 0,6 mm myślałem że tu będzie cieńsza.

Jak 0,8 mm to super do emalii - suuuuuuuuuper !!!  super idealna grubość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką na warsztacie także uwierz

Z faktami nie będę dyskutować :) Koperta jest fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.