Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na sprzedaż dwa nowe, nigdy nie używane Poljoty ( złocony, z podwójnym datownikiem i chromowany automat ). Oba posiadają pudełka, jeden ma dokumenty. Zegarki zakupione w 1981 roku jako ,,lokata" i wsadzone do szuflady. Zegarki naprawdę przepiękne, nie używane, z metkami... jedynie coś można znaleźć od przechowywania. Posiadam też Poljota ,,Jajo" złoconego w stanie NOS, z papierami- ta sama historia. Jajo jest jednak na popularnym portalu aukcyjnym.

Poniżej poglądowe foto- trzecia po prawej Slava jest już zaklepana wstępnie.

DSC 0031

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskiego pierścienia?

Możesz pokazać o jaki Ci chodzi?

Bo jeśli chodzi  o pokazany zegarek to jest to oryginalny zestaw.

Wskazówkę sekundową już znalazłem. Zdjęcie jest przykładowe - tak się skłąda, że też nie ma sekundy. Oczywiście chodzi o niebieski pierścień z godzinami, w tej konkretnej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksawery- jestem otwarty na propozycje w granicach rozsądku. Ciężko jest wycenić mi stan NOS- dla jednej osoby będzie wart 250zł a dla kogoś innego 600zł... Przekonałem się już o tym nie raz. Zegarki mają pełną historię od A do Z. Jeden z forumowiczów przygarnął już dwa inne NOS-y i się nimi pochwalił w odpowiednim temacie. Jest zachwycony.

Niet- zawartość szkatułki to moje ,,nietykalne" zegarki ( albo związany z nimi jestem emocjonalnie, albo są to długo poszukiwane przeze mnie egzemplarze)... Dwa miejsca wolne chwilowo, bo Recordmaster na konserwacje poszedł a Chronograf w drodze.. Druga szkatułka też już jest, ale chwilowo pusta bo dwaj mieszkańcy czekają na spa, a trzy miejsca zarezerwowane są dla zegarków ,,must have"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksawery- jestem otwarty na propozycje w granicach rozsądku. Ciężko jest wycenić mi stan NOS- dla jednej osoby będzie wart 250zł a dla kogoś innego 600zł... Przekonałem się już o tym nie raz. Zegarki mają pełną historię od A do Z. Jeden z forumowiczów przygarnął już dwa inne NOS-y i się nimi pochwalił w odpowiednim temacie. Jest zachwycony.

Przepraszam za OT: Tym forumowiczem jestem ja. Rzeczywiście stan zegarków, które kupiłem od sudix'a to bajka. Są przepiękne i warte każdej ceny. Dla jednych warte 100zl dla mnie sporo więcej. Pomijam fakt, że kolega sprzedaje zegarki z własną historią, często pamiątki rodzinne, przechowywane z pieczołowitą starannością, żeby w idealnym stanie przetrwały wiele lat. Gdyby nie to, że się spłukałem nieco na te Łucze, bo to właśnie one do mnie trafiły od sudix'a, na bank coś bym przytulił. Chociaż nie wykluczam dalszych zakupów w tym miesiącu, bo coś tam jeszcze w zanadrzu zostało ;) Najwyżej będę miał ciche dni w domu :D

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poszukuje srebrnej obudowy do poljota sputnika z datownikiem oraz wskazóweczki z grotem bardzo prosze o pomoc.

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuję 2 przycisków do poljota chronografa. W zamian waluta lub zegarki/części.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodaję lepsze zdjęcia i ponawiam ofertę, z cenami:

Poljot Złocony, podwójny datownik, stan NOS, z metką i pudełkiem, zakupiony w 1981 roku ( brak dokumentu- zaginął ), zegarek w jednym rękach od nowości...nigdy nie był używany, fabryczne teleskopy itd...

DSCN1141

Cena : 260zł

Poljot automat, datownik, chromowana koperta, stan NOS, z metką, pudełkiem i kartą gwarancyjną ( zgodność numerów seryjnych pełna ). Zegarek jak wyżej- w jednych rękach od nowości, zakupiony w 1981 roku, nie był nigdy używany, posiada fabryczne teleskopy itd...

DSCN1153

Cena: 280zł

Przy zakupie obu zegarków- rabat. Mam jeszcze jednego Poljota złoconego ,,jajo" w stanie NOS ( papiery są w nim )...Jest też Wostok i Slava, ale te zegarki nie są aktualnie u mnie w domu, więc nie mogę zaprezentować ich tu na forum.

Zegarki w przypadku braku zainteresowania trafią na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię wostoka (dowolny stan, potrzebuję tylko dobre szkło) w tym kształcie koperty(ewentualnie innego, który ma takie samo szkło, średnica szkła to ok 35mm)

Zdjęcie użytkownika Przem0l :

tmpCF4C.jpg

Czy szkła do tej koperty będą takie same? 

2809_301.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyż nie lepiej iść do zegarmistrza i założyć nowe szkiełko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam pięknego rosjana, lub zamienię na coś bardziej eleganckiego. Zegarek całkiem nowy z opakowaniem i dokumentami.

post-66252-0-74532500-1383223147.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyż nie lepiej iść do zegarmistrza i założyć nowe szkiełko?

Popytam jeszcze, ale ponoć są niedostępne takie co by pasowały... Nie chodzi o samą średnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popytam jeszcze, ale ponoć są niedostępne takie co by pasowały... Nie chodzi o samą średnicę.

Mogłem od razu udać się do prawdziwego zegarMSTRZA :) Do Pana Janusza Bilickiego(Sienkiewicza 9a, polecam wszystkim z Poznania i nie tylko :) ) przecież dla niego chyba nic nie jest wyzwaniem :) Ze świecą już szukać takich prawdziwych majstrów. Oczywiście cenię go nie tylko za to, jakie to umiejętności posiada, ale i za niezwykle sympatyczną i cierpliwą osobowość :) Robi człowiek dla ludzi co tylko może. Wstawił piękne szkło, takie jakie było w oryginale :) Dzięki niemu mam idealnego wizualnie unikatowego komandira :) (niedługo pochwalę się na forum) Wcześniej nałożył nową lumę i wypełnił wskazówki. Luma lepsza 1000 razy lepsza niż oryginalnia w Wostokach :) Prawie nienaświetlana pięknie świeci całą noc. Już nie mogę się doczekać, aż oddam mistrzowi werk do zrobienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam na części mechanizmu 2415 czyli z Rodiny. Może być też sam kompletny bęben i blaszki sprzęgiełka (te między kołami).
Kupię lub wymienię na inne części, mechanizmy Poljot 26xx, Slava 24xx. Mam też parę nowych tarcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię koertę typu krab do kirowskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię Kame, możliwe wymiany. Stan obojętny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten film już jest w osobnym wątku. Ale dobrego nigdy za wiele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Kupię tarcze do Poljota kirowskiego (17 kam. z datownikiem), stan obojętny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś ma na zbyciu sprężynę naciągu do budzika Slava 11 kamieni? Potrzebna dość pilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.