Eugeniusz Szwed 568 #1 Posted March 24, 2016 Zapraszam na kolejne warsztaty. Spotykamy się w sobotę 9 kwietnia o godz 11:00 w restauracji "Zegarmistrzowska" na Sadybie przy ul. Muszyńskiej 23. To nowe miejsce/lokal z zegarowym klimatem sprzyjającym pogłębianiu wiedzy o zegarach. Roboczy tytuł spotkania "Zegary". Bedą to zegary znacznie większe od tych które nosimy na nadgarstkach. Podczas warsztatów Jan Szymański objaśni na przykładzie oryginalnych mechanizmów zegarowych / będzie co najmniej kilka / ich budowę i działanie. Tym razem będzie mało teorii, a dużo praktyki. Będą mechanizmy zegarowe i narzędzia do ich "psucia". Niczego ze sobą nie przynosimy.Jak zwykle kawa, herbata, woda mineralna, cola, ciasto itp. dla uczestników wciąż jeszcze gratis Przewidywany czas trwania to maksymalnie 3 godziny, czyli z małym poślizgiem kończymy trochę po 14. Proszę o wpisywanie się na listę chętnych. 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 275 #2 Posted March 25, 2016 1. loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
wwmm 1 #3 Posted March 25, 2016 1. loituma2. wwmm 0 Share this post Link to post Share on other sites
fotolizard 11 #4 Posted March 25, 2016 1. loituma2. wwmm3. fotolizard 0 Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Wojas 3 #5 Posted March 25, 2016 Dzień dobry WSZYSTKIM. Będzie nam bardzo miło gościć Was podczas warsztatów pod tytułem "ZEGARY". Dla ułatwienia osobom, które jeszcze u nas nie były trzeba dodać, że wejście do lokalu znajduje się od strony ul. Okrężnej (mapka na naszym profilu FB). Osoby dojeżdżające własnym pojazdem powinny nawigować na ul. Okrężną 34 a korzystające z transportu publicznego na pętlę autobusową "SADYBA". Szczegółowe informacje o naszym lokalu oraz zdjęcia znajdziecie na naszym profilu FB, www.zegarmistrzowska.pl POZDRAWIAMY I ZAPRASZAMY 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 275 #6 Posted March 25, 2016 Widziałem na Waszym profilu FB, że również zapisują się chętni do wzięcia udziału w warsztatach. Tak więc nasuwa się pytanie: które zapisy są wiążące? Na FB czy na forum? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 568 #7 Posted March 25, 2016 Warsztaty od początku były i są organizowane przez Stowarzyszenie KMZiZ. Stowarzyszenie ponosi wszelkie koszty związane z warsztatami i dlatego wiążąca lista uczestników jest jedna i to jest ta nasza forumowa. Oczywiście byłoby bardzo niegrzecznie z naszej strony gdybyśmy odmówili prawa zaproszenia kilku gości właścicielom "Zegarmistrzowskiej".Co jest na FB nie wiem, mnie w wirtualnym świecie nie ma. Natomiast jak zawsze jestem na żywo przed Wami i do Waszej dyspozycji Proszę chętnych do dopisywania się do listy: 1. loituma2. wwmm3. fotolizard 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 275 #8 Posted March 25, 2016 Dziękuje za informacje Przy okazji zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
sanik 7,440 #9 Posted March 25, 2016 1. loituma2. wwmm3. fotolizard4. sanik 0 Share this post Link to post Share on other sites
wost3 0 #10 Posted March 25, 2016 Witam. Świąt najlepszych życzę wszystkim.Na spotkaniu będę. Pozdrawiam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
RTK-WGM 154 #11 Posted March 25, 2016 1. loituma2. wwmm3. fotolizard4. sanik5. wost36. RTK-WGM 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Wojas 3 #12 Posted March 26, 2016 Warsztaty od początku były i są organizowane przez Stowarzyszenie KMZiZ. Stowarzyszenie ponosi wszelkie koszty związane z warsztatami i dlatego wiążąca lista uczestników jest jedna i to jest ta nasza forumowa. Oczywiście byłoby bardzo niegrzecznie z naszej strony gdybyśmy odmówili prawa zaproszenia kilku gości właścicielom "Zegarmistrzowskiej".Co jest na FB nie wiem, mnie w wirtualnym świecie nie ma. Natomiast jak zawsze jestem na żywo przed Wami i do Waszej dyspozycji Proszę chętnych do dopisywania się do listy: 1. loituma2. wwmm3. fotolizardOczywiście jedyna wiążąca lista to ta na forum KMZiZ, na naszym profilu FB pojawiła się oczywiście informacja o warsztatach i zgłaszają się osoby, które ewentualnie wezmą udział w warsztatach w miarę dostępnych miejsc oraz w porozumieniu z zarządem KMZiZ.PozdrawiamMaciej Wojas 0 Share this post Link to post Share on other sites
Togusa 1 #13 Posted March 29, 2016 1. loituma2. wwmm3. fotolizard4. sanik5. wost36. RTK-WGM7. Togusa 0 Piotr www.neverassume.info Share this post Link to post Share on other sites
lec 124 #14 Posted March 29, 2016 1. loituma2. wwmm3. fotolizard4. sanik5. wost36. RTK-WGM7. Togusa8. lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Share this post Link to post Share on other sites
wwmm 1 #15 Posted March 30, 2016 Przepraszam, ale okazało się, że w terminie warsztatów będę musiał pracować. 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Szymon. #16 Posted March 30, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 3,008 #17 Posted March 30, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 342 #18 Posted March 31, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas10. Staruszek 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
Wahnik 713 #19 Posted March 31, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas10.Staruszek11.Wahnik 0 pozdrawiam, Grzegorz Share this post Link to post Share on other sites
Robert Frączak 4 #20 Posted April 1, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas10.Staruszek11.Wahnik12. Robert Frączak 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 568 #21 Posted April 4, 2016 Przypominam ! Spotykamy się w sobotę 9 kwietnia o godz 11:00w "Zegarmistrzowskiej" 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas10.Staruszek11.Wahnik12. Robert Frączak13. Katarzyna Pajkowska14. Piotr A. Stasiak 0 Share this post Link to post Share on other sites
Eugeniusz Szwed 568 #22 Posted April 4, 2016 Zajęcia potrwają około 3 godzin. Sporo zależy od nas tzn. pytania i dyskusje wydłużają czas spotkania, ale są bardzo wartościowe i naukowo przydatne. Jeśli ktoś ma i chce przynieść zegar lub jakieś narzędzia to proszę, z zastrzeżeniem że ma być to zegar czyli "coś" większego od "kieszonki" Wszystkich właścicieli samochodów z niskim zawieszeniem i na niskoprofilowych oponach informuję, że ulica przy której znajduje się "Zegarmistrzowska" to BRUK w pełnym tego słowa znaczeniu ! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Strzala 6 #23 Posted April 5, 2016 1. loituma2. fotolizard3. sanik4. wost35. RTK-WGM6. Togusa7. lec8. Szymon9. zasadas10.Staruszek11.Wahnik12. Robert Frączak13. Katarzyna Pajkowska14. Piotr A. Stasiak15. Strzala 0 Share this post Link to post Share on other sites
Torreski 1 #24 Posted April 5, 2016 A czy i ja mogę się zapisać? 0 Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 342 #25 Posted April 5, 2016 Nie no Ty nie możesz, w pierwszym poście jest jasno napisane "oprócz Kolegi Torreski" Zapisuj się najwyżej Cię usuną z listy Jasne ze możesz już na poważnie... 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites