Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Biskup ze zdjęcia, Guzdek to mój katecheta z podstawówki, twardy sk***iel, w pozytywnym znaczeniu.

Ta uroczystość tylko pokazuje jaki Jaruzelski to był mieczak. Prawdziwi twardziele jak Wolińska i jej podobni na łożu śmierci odmówili pojednania z Bogiem. Któraś tam na widok Najświętszego Sakramentu rzuciła coś w stylu "spier... z tym k**estwem", Taka postawa jest naprawdę godna szacunku z godnie z zasadą chcesz być twardy, to bądź jak jest źle

Pani Helena Wolińska była Żydówką, a Judaizm i Chrześcijaństwo to dwie różne religie. Więc co do zasady, nie mogła się pojednać z Bogiem chrześcijan . :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I takim to sposobem koszula pana Lecha Wałęsy przechodzi do historii, proponuje teraz debatę na temat długopisu jakiego używał podczas podpisywania porozumien gdanskich...( tylko tak z 10 stron, bo sprawa ważna) -jaki wkład?,czarny, czy może CZERWONY?, czemu wewnatrz było zdjęcie., pytan bez odpowiedzi jest setki, a sprawa odłożona na lata dziś, na forum może doczekać się finalu....post-48316-0-73334700-1472731176.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I takim to sposobem koszula pana Lecha Wałęsy przechodzi do historii, proponuje teraz debatę na temat długopisu jakiego używał podczas podpisywania porozumien gdanskich...( tylko tak z 10 stron, bo sprawa ważna) -jaki wkład?,czarny, czy może CZERWONY?, czemu wewnatrz było zdjęcie., pytan bez odpowiedzi jest setki, a sprawa odłożona na lata dziś, na forum może doczekać się finalu....attachicon.gif1cd95092-dd2a-431f-9f19-4140fbc5a213_x365.jpg

Marek, nie relatywizuj sprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo to garderoba Wałęsy to właśnie ten idiotyzm , który bezproduktywnie zajmuje nam czas. Dodatkowo wywołuje animozje, dosadne określenia.... to chore. 

Zapewne nie wypadało w takim stroju - a z drugiej strony nie był w krótkiej spódniczce i różowych podkolanówkach więc szkoda prądu... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Helena Wolińska była Żydówką, a Judaizm i Chrześcijaństwo to dwie różne religie. Więc co do zasady, nie mogła się pojednać z Bogiem chrześcijan . :)

To ten sam Bog :)

Roznice dotycza jego syna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, nie relatywizuj sprawy.

A jak innaczej Marcin?, chyba każdy ocenił to sam, a roztrzasanie tego publicznie to nieprzymierzając 'utyskiwanie bab na targowisku', bez sensu, szkoda czasu....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, Wałęsa jako elektryk w stoczni nie łaził po halach, on w jednej niewielkiej hali naprawiał tylko wózki akumulatorowe. No i jak się teraz okazało, to pisał również donosy.  :)

Teraz pełno takich co podobno widzieli jak chodził, za to nie znam żadnego co widział jak skakał. :D 

Może porozmawiajmy o wpływie dorożkarstwa w Chinach ne wybuch rewolucji październikowej, bo temat równie zajmujący jak ubranie Wałęsy na pogrzebie.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wałęsa to pozer, czego symbolami są i długopis i znaczek Matki Boskiej. Taki wierzący, bogobojny, a donosił na bliźnich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wałęsa to pozer, czego symbolami są i długopis i znaczek Matki Boskiej. Taki wierzący, bogobojny, a donosił na bliźnich.

Ciesze się ze zaiteresowałeś się deprecjonowaną sprawą długopisu, jak sądzisz, czemu uzył takiego?, i czy długopis ma jakieś powiązania z koszulą na ostatnim pogrzebie, bo cos mi tu nie pasuje.....i czemu akurat piszemu w dniu rozpoczęcia ll wojny światowej, to też jest dziwne i nurtujace.....pytania, pytania

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iceberg - nadal pierdoły bez znaczenia rozkmniamy. Po jaką cholerę? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontynuujemy wątek z dni poprzednich, nie ma w tym kontekście znaczenia dzisiejsza data.

Jeśli ktoś jest wierzący, to wierzy dla siebie, nie jest kabotynem i  nie obnosi się ze swoim wyznaniem, obojętnie jakie ono jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. :D

Może porozmawiajmy o wpływie dorożkarstwa w Chinach ne wybuch rewolucji październikowej, bo temat równie zajmujący jak ubranie Wałęsy na pogrzebie.

I słusznie Piotr prawisz!

Czort z Wałęsą, chłop ostatnio nie ma szczęścia. Żona z nim nie rozmawia, on nie rozmawia z swoimi dziećmi, Kiszczakowa wywlokła jakieś papiery, podobno wczoraj jego wnuczek zaatakował jakąś młodą kobietę nożem - no jakby nie patrzeć, to same nieszczęścia chłopa spotykają. Aż mi go trochę szkoda, to przecież prosty chłop z małej wioski i jak widać ma problem z ogarnięciem tych wszystkich nieszczęść, a Wy jeszcze go dobijacie i wytykacie mu brak garnituru. :P . :)

Koledzy idzie nowa akcja    http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-08-31/kijowski-musimy-stworzyc-panstwo-podziemne-nasze-wlasne-instytucje/

Proponuję żebyśmy się w ramach naszego forum skrzyknęli i w ramach akcji tworzenia państwa podziemnego które chce założyć Kijowski stworzyli podziemne struktury urzędu skarbowego, będzie kasa na zegarki.  :)     

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iceberg - no jak dla siebie - to po co dyskutować o tych co się "obnoszą"? Ich sprawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak garnituru na pogrzebie to zwyczajny brak szacunku do zmarłych.

Ja wolę okazywać człowiekowi szacunek za życia; po śmierci raczej nie na on większego znaczenia dla zmarłego.

Nawiasem mówiąc, na mój pogrzeb możecie przyjść np. w durszlakach na głowach - przynajmniej będzie trochę ubawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Dajcie już spokój z tą polityką, zdrowie panowie :D

michnik_walesa_a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu widać , że chłopaki bez kompleksów i zahamowań .

Chociaż kontekst sytuacji mocno uzależniony od tego , kto był po drugiej stronie stołu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak garnituru na pogrzebie to zwyczajny brak szacunku ...

Ja nie sądziłem, że zgodzę się kiedykolwiek z twoją politycznie podszytą wypowiedzią, a tu niespodzianka :) To że ktoś jest bohaterem historii to jedno, ale szkoda że wśród współczesnych wzbudza niepotrzebne zażenowanie, już dawno uznałem Lech co maił zrobić, to już zrobił a ostatnio coraz bardziej rozmienia się na przysłowiowego "zdziwaczałego dziadka". Ale nie ma tego złego, za dziesiąt lat historycy będą mieli kolejne ciekawostki do opowiadania w dowcipach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę okazywać człowiekowi szacunek za życia; po śmierci raczej nie na on większego znaczenia dla zmarłego.

Nawiasem mówiąc, na mój pogrzeb możecie przyjść np. w durszlakach na głowach - przynajmniej będzie trochę ubawu.

A to ciekawie by wyglądało gdyby nad Twoim ciałem będącym jeszcze w agonii stali Twoi bliscy i przyjaciele i mieli na głowach durszlaki i odmawiali nejłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten długopis ma jednak znaczenie, bo unikacie koledzy dyskusji jak ognia.....podobno wkład byl czerwony....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie już spokój z tą polityką, zdrowie panowie :D

Skoro mowa o toaście, nie może brakować znanego konesera :D

post-87445-0-14564100-1472745623.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że pogrzeby są dla osób żyjących gdyż zmarłym jest juz wszystko jedno. Mam na swoim koncie już dwa pogrzeby w których byłem prowadzącym w tym ostatni ojca. Kilka uwag, droga od samochodu do grobu przebiega zbyt cicho, chyba Ksiądz z tego co pamiętam idzie i dzwoni dzwoneczkiem czy coś śpiewa?

Tutaj trudno to jakoś zastąpić wiec wszyscy idą w ciszy. Kolejna sprawa, warto przecwiczyc mowę gdyż trema robi swoje i czasem zapomina się co było do powiedzenia, improwizacja nie zawsze wychodzi. Kolejna sprawa- grabarzom trzeba mówić kiedy co mają robić gdyż są przyzwyczajeni do konkretnych zachowań w konkretnych momentach gdyby Ksiądz prowadził pogrzeb. No i ostatnia najważniejsza sprawa, uszanujmy wolę zmarłego. Miałem przypadek sąsiadki ojca, która wiedziała że Księdza absolutnie nie będzie i przyniosła swoją wodę święconą i jak podeszła sypnać garść ziemi to oczywiście polala trumnę. Powstrzymali mnie inni żebym coś jej nie zrobił i nie powiedział, wiec tylko coś powiedziałem ale bylem tak wkurzony, że nawet nie pamiętam co powiedziałem.

Chcecie szacunku? Sami szanujcie innych i ich antyreligijne uczucia!

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszne , kolego Iceberg . Podrzuć coś jeszcze . Nie musi być na wyższym poziomie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla równowagi.

post-6402-0-12799800-1472754113_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszne , kolego Iceberg . Podrzuć coś jeszcze . Nie musi być na wyższym poziomie .

Inteligentnym,   myślącym samodzielnie nie trzeba wyjaśniać metafor, eufemizmów czy też  innych trudnych słów. Czy rozszerzą ograniczone horyzonty? To pytanie retoryczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.