Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Ale za to serca młodym się rozgrzewa!  :blink:

Szczególnie tym z małych miast i wsi!  :angry:

Chorować nie będą, bo może nie zdążą? :(

Będzie tanie mięso armatnie. :unsure:

http://biznes.onet.pl/pgnig-zakupilo-dla-szkol-4-tys-prenumerat-prawicowych-miesiecznikow-historycznych/9f815k

A dodając nowy program 500 + ......... ;)

http://facet.interia.pl/obyczaje/militaria/news-obrona-terytorialna-500-kalasznikow,nId,2213105

Idzie ku lepszemu. :blink:

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

post-86437-0-62494500-1465085490_thumb.jpg

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...taa... nie chciałem pisać w tym temacie, ale mam tyle myśli w głowie, że to nie jest OK...

Ostatnio zrobił mi się jakiś problem z kolanem, mija dokładnie drugi tydzień...człowiek się rusza czasami, kiedyś było sporo ruchu i jakieś bóle nie robiły wrażenia. Tym razem myślę - wiązadło. Poszedłem do ortopedy, przy okazji skierowanie na USG. Na USG fajnie miło i przyjemnie, ale coś się nie zgadza. Pęknięcie łąkotki i Pani kieruje na rezonans. Zrobiony rezonans a na nim między innymi:

W zakresie szpiku kostnego - trzon kości udowej podejrzenie chrzęstniaka - do korelacji z RTG ???? Jakaś zmiana do ~ 20mm

Poczytałem google ....

Dziś idę znowu do lekarza i pewnie będzie sprawdzane dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głowa do góry, zdrowia. Nie wiem skąd jesteś, ale jakby jakieś konsultacje potrzebne były, pomoc, to na podkarpaciu mam możliwość pomocy.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, jakoś idealnie temat wyskoczył do góry. Dzisiaj zauważyłem, że jakaś k**** wyrwała mi z auta spryskiwacze przednich lamp. Nie jest ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głowa do góry, zdrowia. Nie wiem skąd jesteś, ale jakby jakieś konsultacje potrzebne były, pomoc, to na podkarpaciu mam możliwość pomocy.

Dzięki. Na razie nie planuję. Jestem bardzo wkur.....ny. Mam nadzieję, że to jakieś nieporozumienie, albo w najgorszym wypadku jakaś forma niezłośliwa.

Mam w rodzinie kuzynkę u której już 3 razy omyłkowo stwierdzono różne najgorsze choroby ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby okazało się tak podobnie u Ciebie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...taa... nie chciałem pisać w tym temacie, ale mam tyle myśli w głowie, że to nie jest OK...

Ostatnio zrobił mi się jakiś problem z kolanem, mija dokładnie drugi tydzień...człowiek się rusza czasami, kiedyś było sporo ruchu i jakieś bóle nie robiły wrażenia. Tym razem myślę - wiązadło. Poszedłem do ortopedy, przy okazji skierowanie na USG. Na USG fajnie miło i przyjemnie, ale coś się nie zgadza. Pęknięcie łąkotki i Pani kieruje na rezonans. Zrobiony rezonans a na nim między innymi:

W zakresie szpiku kostnego - trzon kości udowej podejrzenie chrzęstniaka - do korelacji z RTG ???? Jakaś zmiana do ~ 20mm

Poczytałem google ....

Dziś idę znowu do lekarza i pewnie będzie sprawdzane dalej...

Staraj się myśleć pozytywnie i nie stresuj się, bo długotrwały stres wykańczał będzie Twój organizm. Rób szybko kolejne badania, a w międzyczasie maksymalnie wypełnij sobie czas różnymi zajęciami które ograniczą Ci czas na negatywne myślenie.

A pierwsze dodatkowe zajęcia zacznij od poczytania sobie trochę o nowej medycynie germańskiej. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie dopadł wczoraj ból pleców i nie odpuszcza. Butów nie mogę założyć i nawet siedzieć bo ciągnie z lewej strony, a jeszcze dorwał mnie jakiś wirus zawroty i mdłości. Kiepska kondycja na mecz.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała prawda o Unii Europejskiej :

http://polskaracja.com/prezes-ursusa-tlumaczy-urzednicy-blokuja-wejscie-firmy-rynek-niemiecki/

Niemcy to ultranacjonaliści, będą innych pouczać, jak im jest wygodnie to podpierać się ideologią UE, ale jak trzeba swój rynek chronić to wiedzą jak, PESIE na za pięć dwunasta pozmieniali zasady certyfikacji licząc, że się na tym wyłoży PESA, ale nasi sobie nawet z tą "gościnnością" dali radę i pewnie ku frustracji Niemieckich dostawców spełnili każde ich zachcianki i wymagania.

Za to nam wiedzą jak swoje wcisnąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-74124500-1466372837_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rachunek za wodę (nie mineralną tylko zwykłą z kranu) 

Zużyte 21 m3 

post-68206-0-38451900-1466669613_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żeś to zrobił? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak żeś to zrobił? :o

Normalnie może ma dużo kobiet w domu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No takie u nas są ceny za wodę - sa to skutki decyzji podjętej przez byłego wójta i przebudowa sieci w gminie za ogromne pieniądze - teraz to spłacamy na to wygląda 

Normalnie może ma dużo kobiet w domu :P

Ja, żona i córa 3 osoby - zawsze mamy między 19 a 22 metry wysiorbane a wy ile zużywacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i żona bo syn już dawno mieszka sam , liczniki elektroniczne płace ryczałt odczyt robią raz do roku bez wchodzenia do domu /liczniki w domu/ ok 120 zyli na miesiąc ,ale wanne wywaliłem i mam prysznic a to znacznie obniżyło koszty

U mnie jeszcze jest inna cena za zimną i inna za ciepła dochodzi tzw podgrzanie wody . u Ciebie tego nie widze

Ale np za ogrzewanie miałem w tym roku zwrot ponad 1200 zł , średnio zwrotu mam 900 zł a le ,że w tym roku zima licha była to i zwrot większy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My mamy odczyty raz na dwa miesiące i rachunek jest za dwa miechy (woda i ścieki) 

Za prąd i gaz mamy małe między 150-200zł każde też raz na dwa miesiące - ta woda mnie tak boli bo jej cena zaczyna być absurdalna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkręć rurę w ziemię i wodę będziesz miał własną. :)  

Ja płacę za żonę i siebie około 120 zł miesięcznie za wodę i ścieki i za podgrzanie ciepłej wody płacę około 60 zł miesięcznie za gaz.

Latem za wodę płacimy nieco więcej bo podlewamy ogródek.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy podlewanie ogródka warto pamiętać że można założyć coś takiego jak licznik wody bezpowrotnie zużytej. Płacisz tylko wtedy za wodę, a nie dodatkowo za ścieki, których w tym wypadku nie ma. U nas bardzo to obniżylo rachunki za wodę latem.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też o tym myślałem, ale brat wkręcił  8-metrową rurę ze świdrem i siatką w ziemię, do tego kupił taki maleńki hydrofor i wody ma prawie za darmo ile chce.

Ja też się przymierzam do takiego rozwiązania, tylko u mnie jest dość twardy grunt i będę musiał zlecić wkręcenie rury firmie, sami z synem chyba tego nie zrobimy. 

To wszystko oczywiście wiąże się z tym, że przy okazji trzeba by było zrobić nawodnienie ogródka, a to z kolei wiąże się z większym zakresem prac i jakoś nie mogę się do tego zmobilizować. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie oglądam na tvn7 amerykański dokument "Znieslawienie"

Yoav Shamir bada wspólczesne pojęcię antysemityzmu, a w szczególności sposob jego postrzegania przez izraelskich i amerykańskich polityków.

Scena, izraelska młodzież leci do Polski, Przez oficerów ochrony są informowani że polscy celnicy to potomkowie gestapo..., a maszerujące wojsko Polskie jest identyczne jak SS....

Lublin, rozmowa z trzema staruszkami-"jesteś z Izraela?, mów po polsku", informacja izraelskiego przewodnika-'chodz, nazwał Cię suką", dziewczyna jest przerażona.

Majdanek i powrot do hotelu- na pytanie dziennikarza czemu nie opuszczaja hotelu-"poinformowano nas ze po Lublinie krążą bojowki nazistowskie w poszukiwaniu żydów, to nasi wrogowie, Polacy...."

'Rzucają w nas kamieniami"

No szlag czlowieka trafia na takie postępowanie....co Ci młodzi ludzie mają mysleć, na kogo wyrosną?, czemu są okłamywani?, czemu to sluzy?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem kiedyś kobietę z Hong Kongu. Urodzona tam Chinka, ale wiele lat mieszkała, uczyła się i studiowała we Francji. Któregoś dnia, widząc w telewizji jakiś materiał o obozie Auschwitz, wspomniała o polskim antysemityzmie i zapytała mnie, czy czuje się winny, że Polacy pomagali mordować Żydów w czasie wojny. Nie miała złych intencji. W trakcie rozmowy, powiedziała mi: "Mój Boże, a we Francji w każdej szkole uczą, że pomagaliście nazistom". :(

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak jest, to akurat prosta sprawa. Norman Filkenstein wyjaśnia to w "Holocaust Industry". Aby dobrze to zrozumieć nie można przeczytać tylko jednej linki np.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Przedsi%C4%99biorstwo_Holokaust

Należy zgłębić temat, ale to raczej nie tutaj.

Jutro rocznica Pogromu Kieleckiego tak przy okazji.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poznałem kiedyś kobietę z Hong Kongu. Urodzona tam Chinka, ale wiele lat mieszkała, uczyła się i studiowała we Francji. Któregoś dnia, widząc w telewizji jakiś materiał o obozie Auschwitz, wspomniała o polskim antysemityzmie i zapytała mnie, czy czuje się winny, że Polacy pomagali mordować Żydów w czasie wojny. Nie miała złych intencji. W trakcie rozmowy, powiedziała mi: "Mój Boże, a we Francji w każdej szkole uczą, że pomagaliście nazistom". :(

Bo niechlubna prawda jest taka, że dołożyliśmy swoje trzy grosze. :( Moja ciotka, wraz ze swoją rodziną została skatowana przez polskich rolników - jedynie ze względu na swoje żydowskie pochodzenie. Ocalał tylko ich najstarszy syn.

W wolnej chwili wkleję tutaj ciekawy materiał z epoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumujesz na opak.

Tu nie chodzi o pojedyńcze incydenty, a zakłamywanie rzeczywistości na poziomie całego narodu.

W jakim duchu wychowywana jest młodzież Izraela która odwiedza np Lublin oprowadzena przez agentow uzbrojonych w broń automatyczną?

To polityka i biznes.

post-48316-0-27500000-1467543415.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.