Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Astarloa12

Balticus Watches

Rekomendowane odpowiedzi

Ten zegarek budzi tyle sprzecznych opinii, ze aż postanowiłem sobie go kupić.

Jak przyjdzie, zobaczymy :) Z chęcią coś tu skrobnę po porównaniu do posiadanych zegarków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni za mną chodzi ... Dzięki za recenzję, bo to tylko przyśpieszy chód ;) Zegarek ma niewątpliwe zalety i faktycznie zapięcie jest hm.. duże? Jest naprawdę ładny. Mam tylko jedno pytanie co w Balticus oznacza Made in Poland?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarczę na pewno. Mechanizm nie, samo złożenie chyba w PL?

Wskazowka, 2990 jest na metce. W kruku wchodzi -10% i wychodzi 2690 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Michal93 napisał:

Tarczę na pewno. Mechanizm nie, samo złożenie chyba w PL?

Wskazowka, 2990 jest na metce. W kruku wchodzi -10% i wychodzi 2690 :)

Chyba? Podejrzewam, że inwestorzy wiedzą na pewno i może się podzielą wiedzą. 

Dzieki za wskazówkę, jak uzyskać te 10 % rabaru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak w realu  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największy minus - pudełko, opakowanie, sam zegarek po prostu śmierdzą :D nie wiem, muszę go chyba wystawić za okno na tydzień, żeby się pozbyć tego zapachu :)

Tarcza na żywo świetna, zegarek 40 mm, a na ręku leży jak 43-44 mm, także bardzo masywny. Jakość wykonania, dla mojego laickiego oka, bardzo porządna, biorąc pod uwagę koszt zakupu to w ogóle świetna. Bardzo fajne zapięcie z regulacją. Wygodna bransoleta, L2L do mojego nadgarstka tez pasuje bardzo dobrze.

Nie wiem czy znajdzie się lepszy „całokształt” jak ten Balticus w tej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem ostatnio w sklepie i robi wrażenie, fakt wydaje się dość masywny ale na moim małym nadgarstku 16.5cm lezal calkiem calkiem. Jak bedzie wersja z calkowicie szczotkowana bransa to moze bym sie skusil, pyganie tylko jak czesto bym go nosił bo to bardzo blink blink rzucajace sie w oczy swiecidelko ;)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, bober5264 napisał:

...

pyganie tylko jak czesto bym go nosił bo to bardzo blink blink rzucajace sie w oczy swiecidelko ;)

Z tego co kojarzę,  to właśnie taki ma być. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.12.2020 o 18:41, Paweł Bury. napisał:

Screenshot_2020-12-22 Volkswagen Touareg – Wikipedia, wolna encyklopedia.png

Mniejsza o to jak się nazywa - wizualnie podoba mi się

Cena faktycznie wysoka ale raczej się sprzeda - właściciel marki dobrze jak na razie celuje

Trochę szkoda że w nazwie modelu Balticusa jest błąd. Prawidłowa nazwa powinna brzmieć: Nomada, podobnie jak nie Szerp, a Szerpa. 

Kiedyś bodajże Chevrolet nazwał swój model Nova i był zdziwiony że w krajach hiszpańskojęzycznych nie chciał się sprzedawać. Cóż, trochę niefajnie jeździć autem, którego nazwa w wymowie brzmi „no va”, czyli... „nie jeździ”

@pawelbury: w przypadku VW masz angielską pisownię, Polska prawidłowa to Tuareg. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trochę szkoda że w nazwie modelu Balticusa jest błąd. Prawidłowa nazwa powinna brzmieć: Nomada, podobnie jak nie Szerp, a Szerpa. 

Kiedyś bodajże Chevrolet nazwał swój model Nova i był zdziwiony że w krajach hiszpańskojęzycznych nie chciał się sprzedawać. Cóż, trochę niefajnie jeździć autem, którego nazwa w wymowie brzmi „no va”, czyli... „nie jeździ”
@pawelbury: w przypadku VW masz angielską pisownię, Polska prawidłowa to Tuareg. 
A co powiesz o Pajero? ;) tez u latino nie przyjal sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2020 o 22:32, Michal93 napisał:

Normalne 10% na karcie w kruku :)

Już myślałem że w Kruku jest taniej niż od producenta i się sfrajerowałem zamawiając u źródła :)

Czekam na przesyłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy no 2690 wychodzi, więc z tego co wiem to jest taniej :) Punkty na kartę też dodane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko musisz mieć kartę Kruka i historię zakupów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko raz coś u nich kupowałem, dostałem kartę ale nie zakładałem konta i nie wiem czy miałbym już jakiś rabat. Na Rolexa ciągle czekam więc historia zakupów nie rośnie.
Poza tym Kruk nie ma GP z datą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.01.2021 o 12:51, beniowski napisał:

Nie wydaje mi się. Z wersją "nomada" stykam się dopiero od pewnego czasu, w literaturze od zawsze używano formy "nomad". Wydaje mi się, że wersja "nomada" powstała wtórnie, właśnie przez analogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Ceteth napisał:

Powrót do Balticusa :)

To nie jest forum miłośników pudełek, pokaż tą ciekawszą rzecz z logiem Balticusa. :P

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wieczorem odbierałem to i światła do zdjęcia nie było :) ver 1 pokonała mnie rozmiarem i niedoróbkami. Jak na razie ver 3 wszystko (oprócz rozmiaru klamry w bransolecie) robi lepiej :)

IMG_20210120_083908.jpg

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Ceteth napisał:

Wczoraj wieczorem odbierałem to i światła do zdjęcia nie było :) ver 1 pokonała mnie rozmiarem i niedoróbkami. Jak na razie ver 3 wszystko (oprócz rozmiaru klamry w bransolecie) robi lepiej :)

Gdzie kupowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Bugs napisał:

Gdzie kupowałeś?

Z drugiej ręki dziabnąłem, oferta była nie do odrzucenia, a wersja 3 gdzieś tam na moim radarze była :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.01.2021 o 12:07, Glint napisał:

Balticus dojechał wiec czas się przywitać default_smile.png

19 godzin temu, Ceteth napisał:

Powrót do Balticusa :)

Gratuluję. 

9 godzin temu, Ceteth napisał:

Fajny jest. 

Pokaż jak leży na ręce. Może skusiłbym się.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi