Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lexxus

Kruk - gwarancja na zegarek TUDOR

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. strony Tudora , w PL nie ma ich serwisu ,więc Kruk jest kryty . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kryty? Sprzedają niszową w PL markę bez autoryzowanego serwisu...od razu każą doliczyć 1200PLN za samą przesyłkę i co najmniej kilka tygodni rozbratu z zegarkiem.

Powodzenia. Chyba nie tego oczekujemy od sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko z tego co czytam od 3 stron (mogę się mylić) autor wątku nadal nie podał jaka była ta odchyłka? I znowu tak jak w przypadku kolegi który w serwisie OMEGI miał problemy tak i tutaj wątek rozchodzi się na ileś stron według mnie bez konkretów. 

I nie wieżę że ktoś chce się kopać miesiącami z serwisami,producentami etc dlatego że zegarek chodzi +/-2,3 sekundy.

No chyba że ktoś chce zostać męczennikiem i lubi takie rzeczy, za pół roku wożenia się dostanie w gratisie szmatkę sygnowaną Tudor albo ekskluzywne etui na okulary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można mieć pretensje do Tudora o brak serwisu w PL .

http://www.tudorwatch.com/servicing

Raczej o wybór dystrybutora...choć jeszcze raz podkreślę - w salonie Kruka uzyskałem info że "robią" je na Placu Konstytucji...ale jak je robią to pewnie za jakiś czas ktoś nam napisze w odzielnym wątku ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz, kolega oddał zegarek w Kruku i go przyjęli, tylko zastrzegli sobie, że gdyby nie dali rady go wyregulować to w wypadku wysyłki naliczą koszty.

Czyli wynika z tego, że serwis w PL jednak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie - co z nowymi werkami? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-16365-0-77828200-1462801266_thumb.png

Wg. strony Tudora , w PL nie ma ich serwisu ,więc Kruk jest kryty . 

Pewnie tylko dkatego ze według  oficjalnej strony  Rolexa, w PL nie ma autoryzowanego serwisu tej marki 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego WKruk?

Idź / wyślij do Pieśkiewicza. Od ręki ci to ogarnie - pewnie gwarancyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek poszedł do zakladu na placu Konstytucji , ogarnęlo , oddali , nic nie zniszczyli , ale też nie dali nawet żadnego świstka na temat naprawy , żadnych pomiarów , nic.

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak teraz cos się stanie z zegarkiem to powiedzą że ktoś grzebal i traci gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba żartujesz i tak odebrałeś?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sandaly za 50 zl. oddaję na gwarancji to wypełniam protokół i dostaję jeden egzemplarz po naprawie. A tu nic?! Żenada. Bym sobie napisal maila do centrali Tudora z opisem całej sytuacji.

A tobie gratuluję dobrych nerwów i wiary ze teraz będziesz mógł dochodzić swoich praw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmuchnięcie w dekielek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytajac takie tematy tylko bardziej sie utwierdzam ze jestesmy w czarnej d.... jesli chodzi o poziom obslugi klienta :(

podobna akcje mialem z macbookiem zony, zauwazylem po 2-mcach od zakupu ze aluminiowa ramka ekranu zaczyna sie odklejac i rysowac na rogu przy zamykaniu i otwieraniu.

Kupowalem w Media Markt, ale bez problemu przyjeli w jednym z resellerow i odeslali do centralnego serwisu w Wawie... 

nieco sie zdziwilem jak odrzucili mi naprawe gwarancyjna uzasadniajac ze to z winy uzytkownika :D

i w tym momencie przestalem sie z nimi bawic, ale niestety nie tak latwo namierzyc kogokolwiek z kim mozna pogadac, Apple nie ma oficialnego fanpage na FB a kontakt z serwisem konczy sie polaczeniem z ludzmi ktorzy zdecydowanie nie powinni sie tam znajdowac.

3 razy odwolywalem sie od opinii serwisu az na koncu wprost powiedzieli mi zebym nie zawracal im glowy i nic wiecej nie ugram :/

Na moje szczescie lapsa kupilem w MM, wiec napisalem im na FB jak wyglada sytuacja... to bylo moje szczescie ze wlasnie tam go kupilem a nie w innym pseudo salonie apple, ktory podejsciem do klienta nie rozni sie wiele od stoiska bazarowego.

Ostatecznie MM wzial na siebie cala naprawe bo opisana sytuacja kierownikowi sklepu takze wydala sie nie do zaakceptowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem sieciówka ma lepszy standard obsługi niż tfu butiki monobrandowe - przerabiałem to z Joopem. Sprzedawca nastawiony na szybką sprzedaż za wszelką cenę a jak coś nie tak to niech klient spada na drzewo. Najśmieszniej zawsze wypada zestawienie " wartości" który mają te wszystkie korporacje wpisane w misję firmy ( klient jest najważniejszy ) ze sposobem w jaki się z tą misją rozmijają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba żartujesz i tak odebrałeś?

cóż było zrobić ? Zostawić go im?

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem dziś do ich serwisu , powiedzieli , że w przypadku Tudora/Rolexa , tak robią że zostaje po tym tylko ślad w bazie .

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest dla nich problemem przesłanie ci nawet mailem informacji o tym ze zegarek był u nich , był przez nich naprawiany itp.? Nie jest to problem. Jeżeli takie są standardy w rolex/tudor to jest to dziwne postępowanie.

Chociaż numer sprawy, zgłoszenia...cokolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest dla nich problemem przesłanie ci nawet mailem informacji o tym ze zegarek był u nich , był przez nich naprawiany itp.? Nie jest to problem. Jeżeli takie są standardy w rolex/tudor to jest to dziwne postępowanie.

Chociaż numer sprawy, zgłoszenia...cokolwiek.

Ja wiem czy dziwne, świat odchodzi od papieru, to samo jest z samochodami, książka serwisowa już nie jest potrzebna

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mail o raczej niewiele papieru schodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem dziś do ich serwisu , powiedzieli , że w przypadku Tudora/Rolexa , tak robią że zostaje po tym tylko ślad w bazie .

Ciesz się chłopie że zostawili ślad tylko w bazie ...a przecież mogli i na kopercie. Ciekawe czy przy pogwarancyjnych też są tacy wstrzemięźliwi? W końcu inwestycja w przegląd/ naprawę zegarka wpływa korzystnie na jego wartość i z tego punktu widzenia jest ważna dla właściciela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś podpowiedzi gdzie można bezpiecznie wyregulować Tudora BB w Krakowie lub Katowicach? Zegarek na gwarancji, ale podobnie z Niemiec...

Śpieszy 9/10 sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Kato w galerii masz salon Rolexa. Zapytaj.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.