Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Macie jakieś zapachy wypróbowane na wiosne i lato?

Dior Fahrenheit Aqua, Bvlgari Aqua Pour Homme, Dior Homme Sport, Creed Millesime Imperiale, Colonia Assoluta Aqua di Parma, Lalique White... Tych próbowałem w cieplejsze miesiące i z pełną odpowiedzialnością polecam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Dior Fahrenheit to ostanio zmieniłem zdanie :D Nie wiem czemu wcześniej mnie tak odtrącił, teraz testowalem I był bardzo przyjemny. Ale nadal nie dałbym za niego 300 zł

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Co do Dior Fahrenheit to ostanio zmieniłem zdanie :D Nie wiem czemu wcześniej mnie tak odtrącił, teraz testowalem I był bardzo przyjemny. Ale nadal nie dałbym za niego 300 zł

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Z Fahrenheitem to jest tak, że niestety jest w nim dziś mniej tej charakterystycznej nuty, która mi się kojarzy z bnzyną :-) Przez to stał się bardziej strawny, ale dla mnie to akurat minus... Stary F to była potęga, nowy jest jakby taki ...wykastrowany ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dopeman

Ten co pisałem, na allegro. Ktoś wcześniej polecał odlewkiperfum.pl a co do niszowych to nie wiem, trzeba sprawdzić tu i tam co jest w ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w dwóch Hebe brak T1... :(

Ostatnio naszło mnie na Diora Homme Intense, ale ceny na Iperfumy dośc spore...

Czy ktoś kupował ten zapach na alledrogo? Są np testery do kupienia za 119zł/100ml: http://allegro.pl/dior-homme-intense-100ml-edp-i7230437386.html

Warto? Czy raczej podróbka?

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie a się kupić Diora za 120zł. Podjeba aż miło.

S7

Edytowane przez haker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szafkę pełną perfum i głowę pełną pomysłów na lekkie perfumy na wiosnę/lato do pracy.

Z 3 różnych Issey które mam, najbardziej letnie to te najstarsze.

Blqari Aqua też ok.

Gucci II średnio lubię.

Itd.

Najbardziej ciągnie mnie oklepany Aqua di Gio.

Chyba porównam wszystkie 3 wersje.

Kusi jeszcze 212, Quazar ... lista jest długa.

Creedy używam na temp. do 15 stopni.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gość”u

A ja dziś ze starym YSL Jazz.

To jest jeden z moich ulubionych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest jeden z moich ulubionych.

Nie miałem okazji go poznać... teraz chyba trudno go powąchać.

Współczesne to to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno nigdzie nie widziałem. Kupiony jakieś 10 lat temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dla mnie, jak YSL, to w zasadzie tylko Opium...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A M7 starsze, ewentualnie Oud Absolu testowałeś? O Kourosa, czy Rive Gauche nie pytam, bo te faktycznie nie każdemu przypadną do gustu, ale nie znam nikogo, komu M7 by się nie podobał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kourosa nie, M7 nie. Mam jeszcze Body Kouros, a wcześniej, przez jakiś czas, próbowałem pulubić się z La Nuit de L'homme....Z tego wszystkiego właśnie Opium ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A M7 starsze, ewentualnie Oud Absolu testowałeś? O Kourosa, czy Rive Gauche nie pytam, bo te faktycznie nie każdemu przypadną do gustu, ale nie znam nikogo, komu M7 by się nie podobał ;)

Kouros świetny, ale ten starszy, świetlisty, miodowy i radosny, a nie pachnący omszałą płytą nagrobną.

Rive Gauche bardzo sympatyczny, choć chyba wolę Azzaro Pour Homme, na którym się wzorowano. Opium również bardzo ciekawy zapach, który czasem używam. Co do M7 to muszę przyznać, że od początku go nie trawiłem i pomimo upływu wielu lat wciąż nie mogę się do niego przekonać. Boli mnie od niego głowa... I wychodzi, że jestem pierwszą (!) osobą, której się nie podoba.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

A M7 starsze, ewentualnie Oud Absolu

Starsze czy nowe, wielkiej różnicy nie ma.  W zasadzie minimalna, w otwarciu. Co do samego zapachu, to jest zacny.

. I wychodzi, że jestem pierwszą (!) osobą, której się nie podoba.

Mojej żonie nie podoba się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kouros świetny, ale ten starszy, świetlisty, miodowy i radosny, a nie pachnący omszałą płytą nagrobną.

Rive Gauche bardzo sympatyczny, choć chyba wolę Azzaro Pour Homme, na którym się wzorowano. Opium również bardzo ciekawy zapach, który czasem używam. Co do M7 to muszę przyznać, że od początku go nie trawiłem i pomimo upływu wielu lat wciąż nie mogę się do niego przekonać. Boli mnie od niego głowa... I wychodzi, że jestem pierwszą (!) osobą, której się nie podoba.

Najnowszego Kourosa nie znam, ale mam zarówno wersję full chrom (w dekancie, więc nie wiem, który rocznik, ale na pewno całą z chromami, bo kupiona jeszcze za czasów, jak nawet innych nie było), jak i pół na pół, we flakonie. I faktycznie, jest różnica na korzyść starszego. Choć ten przejściowy też jest ok.

Skoro tak lubisz Opium, to zakładam, że Jaipura też znasz? :)

Edytowane przez koorchuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Ooo tak, uwielbiam Jaipura!

Była kiedyś wersja Fraicheur. IMO najciekawsza odsłona.

EDP zbyt damski mi się wydawał, a EDT jakiś taki... sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go lubię. Choć ogólnie preferuję klimaty orientalno-arabskie, to mam i parę klasyków w swojej kolekcji (i jeszcze długą listę "do kupienia"), a o perfumach mogę dyskutować godzinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie a się kupić Diora za 120zł. Podjeba aż miło.

S7

Mój szwagier właśnie zakupił ... jak dotrze to nie omieszkam podzielić się wrażeniami.

Edytowane przez radekglaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Podobno wiara czyni cuda :-) I góry przenosi, więc kto wie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Są marki, których nie da się tanio kupić ( chyba że zajumane ). Głównie Dior i Chanel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno podróba. 120zł, to standardowa cena, w takiej wielu sprzedawców fejków oferuje wszystko, od Diora po Toma Forda i Creeda. Po rozpakowaniu zwróć uwagę na detale i wykończenie flakonu, jak rurka, atomizer, czy szkło jest proste, oznaczenia na spodzie oraz oczywiście jakość i parametry samego zapachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi