Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Dior Fahrenheit. Od dawna Top 1

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hmm.Przyszły próbki:

1.Lalique White- lekki,gładki,nijaki,nietrwały,na lato,dla małolata.Amen.Nie polecam.

2.Salvador Dali Pour Homme- koszmar,kiedyś,dawno,dawno temu , jeszcze za malolata miałem.Ledwo zmęczyłem.Słodki,stary miód,bleee.

3.Tom Ford Grey Vetiver- ciekawy,przebija pasta do podłogi,ale zdecydowanie ciekawiej pachnie niż Guerlaine Vetiver.Godny polecenia.

Lalique Pour Homme Equus-intensywny,słodki,ale nie mdły.Męski.Chyba zdecyduje się.Ale jeszcze muszę poniuchać.

Equus moim zdaniem świetny. Niestety po testowaniu nie zdecydowałem sie na zakup, w ogóle się nie trzyma na mnie. Zresztą jak wszystkie Lalique.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Hmm.Przyszły próbki:

3.Tom Ford Grey Vetiver- ciekawy,przebija pasta do podłogi,ale zdecydowanie ciekawiej pachnie niż Guerlaine Vetiver.Godny polecenia.

Lalique Pour Homme Equus-intensywny,słodki,ale nie mdły.Męski.Chyba zdecyduje się.Ale jeszcze muszę poniuchać.

Dodaj jeszcze dla jasności o której wersji się wypowiadasz? EDT jest z akcentami w klimatach cytrusowych i nieco różni się od EDP, na która mówiąc na marginesie mam chrapkę. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mówisz o TF?Jeśli tak to woda perfumowana.Taką próbkę testowałem.

Ponadto:

Lalique EN Sport- bez sensu,to samo co zwykły EN, tylko słabiej.

Ted Lapidus Black Soul- ciężki, słodki, raczej dla dojrzałego faceta,  zaraz po aplikacji niekoniecznie, ale po chwili jest dobrze. Warty zastanowienia.

Testuję właśnie Dior Sauvage z odlewki. Wg mojego gustu i nosa zapach jest fantastyczny, dawno żaden mi się tak nie spodobał. Jest bardzo męski, elegancki i co dla mnie bardzo ważne trwały. Wybaczcie, nie potrafię tak kwieciście opisywać perfum i poszczególnych nut zapachowych jak robią to niektórzy ;) Jak dla mnie jest to raczej zapach na specjalne okazje, może być zapachem całorocznym ale np. w lecie prędzej na kolację niż do parku. Poważny kandydat do zajęcia u mnie miejsca nr 1 przed Armani Code, który jest trochę hmm, spokojniejszy.

Muszę sprawdzić. U mnie też Armani jest na pierwszym miejscu, ale czasem mam ochotę na jakąś odmianę, np. Egoiste Platinum, więc może i tym razem coś od Diora?

Sauvage jest zapachem przyzwoitym, ale nie ma w nim czegoś takiego co od razu mówi- tak to jest ten zapach.Mainstreamowy, nie rzuca się szczególnie w nos. Reklama w tv lepsza niż zapach.Ale oczywiście to jest moje subiektywne odczucie.

Lubię J. Depp'a, ale w tej reklamie jakoś mnie irytuje :) Nie mniej jednak, od pierwszego obejrzenia chciałem sprawdzić ten zapach, no lubię gościa i już :)

Poczytałem Was trochę i byłem obczaić Mont Blanc Legend Spirit. W perfumerii ponad 300 zł za 100 ml w sieci 129 zł. WTF? To wciąż ten sam produkt? Pytam się bo zielony jestem w temacie....

Dla mnie Dior Sauvage to marność nad marność... Nuda i bylejakość. I przestaje pachnieć po 2 godzinach... Ogólnie najgorszy męski zapach Diora.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Poczytałem Was trochę i byłem obczaić Mont Blanc Legend Spirit. W perfumerii ponad 300 zł za 100 ml w sieci 129 zł. WTF? To wciąż ten sam produkt? Pytam się bo zielony jestem w temacie....

Generalnie ta zasada tyczy się nie tylko MB, ale wszystkich innych zapachów... w sieci znajdziesz dużo taniej niż stacjonarnie, choć trzeba uważać na podróbki jak np. Dior Homme Intense na alledrogo... ;)

@Walter_87 Chyba zbyt surowa ta Twoja ocena. Zdecydowanie nie jest to "marność nad marność", jest cała masa marnych perfumów i Sauvage bym do nich w życiu nie zaliczył. Ale ok masz swoje zdanie. Na mnie utrzymuje się dobrych kilka godzin, cały czas bardzo przyjemnie wyczuwalny. Z ciekawości - jaki jest wg Ciebie najlepszy Dior?

A reklama na pustyni (obejrzana w końcu w całości na yt) trochę mi nie pasuje do tego zapachu i wg mnie jest on od niej dużo lepszy :)

Edited by mnkn

Tak jak Walther napisał,tylko ja to ujme delikatniej- bardzo przeciętny.

Najlepsze Diory:

- Eau Sauvage ('66) i jego flankiery (Extreme, Parfume),

- Fahrenheit (stara wersja),

- Homme/Homme Sport (starsze wersje). I może jeszcze taki lżejszy - Higher.

Reszta mogłaby nie istnieć.

a ja kupiłem dzisiaj w tesco- szok jak to pachnie.

jutro przetestuję jak długo

post-29996-0-48044600-1524694034.jpg

Edited by CIESLUT

OMEGA SEAMASTER 300M

Kupiłem też na i....y razem z próbkami Lalique Hommage a l'homme Voyageur.Lżejsza, letnia wersja Hommage.Dość długo jak na Lalique trwa.Cena przystępna. Myślę,że warty zastanowienia.

a ja kupiłem dzisiaj w tesco- szok jak to pachnie.

jutro przetestuję jak długo

flakonik zacny ;) napisz do czego to podobne i czy warto.

RG

Najlepsze Diory:

Pierwszego niestety nie kojarzę, Farenheit to dla mnie żadna rewelacja a o Higher mógłbym napisać to co Ty o Sauvage. Więc chyba po prostu mamy inny gust. Z Diora obecnie Dune i Sauvage to moje 2 najciekawsze typy. Edited by mnkn

Guest fidelio

Najlepsze Diory:

A co powiesz o Dior Homme Parfum? To stosunkowo niedawny wypust, mniej szminkowy/pudrowy niż inne z linii Homme. Jak dla mnie, biorąc pod uwagę zarówno samą kompozycją, jak również jej parametry techniczne, jest to świetna propozycja na chłodniejsze pory roku i na wieczór  :)

Niedawno porównywałem ręka w rękę Diora Homme Intense  i Parfum.. no i o dziwo lepsza trwałość była Intense.

Na początku Parfum faktycznie fajniejszy, taki mniej kwiatowo/szminkowy a bardziej drzewny, ale po około godzinie jednak wersja Intense bardziej zaczęła przemawiać ... biorąc jeszcze różnicę w cenie to u mnie zdecydowanie wygrywa Intense.

RG

A co powiesz o Dior Homme Parfum? To stosunkowo niedawny wypust, mniej szminkowy/pudrowy niż inne z linii Homme. Jak dla mnie, biorąc pod uwagę zarówno samą kompozycją, jak również jej parametry techniczne, jest to świetna propozycja na chłodniejsze pory roku i na wieczór  :)

Dobry zapach, tak jak piszesz na chłodniejsze dni. Zawsze jak mam okazję psikam nim na bloter, po czym wkładam go do portfela ;) Pachnie bardzo długo.

Uważam jednak, że podstawowa wersja jest dla mnie najlepsza (i to akurat na wiosnę/chłodniejsze lato). Bardzo go lubię i od pewnego czasu, po tym jak nie dostałem nigdzie Tiffi T1 chodzi mi po głowie jego zakup...

@Walter_87 Chyba zbyt surowa ta Twoja ocena. Zdecydowanie nie jest to "marność nad marność", jest cała masa marnych perfumów i Sauvage bym do nich w życiu nie zaliczył. Ale ok masz swoje zdanie. Na mnie utrzymuje się dobrych kilka godzin, cały czas bardzo przyjemnie wyczuwalny. Z ciekawości - jaki jest wg Ciebie najlepszy Dior?

Akurat w przypadku Diora ten zapach to 'marność nad marność'. 

Jak na Diora i na taką cenę to jest niestety bardzo słaby i nijaki... niestety bo sporo sobie po nim obiecywałem. 

Panowie ja nikogo na siłę nie zmuszam do używania tego Sauvage a określeniami "marność nad marność" moglibyśmy się tutaj pewnie długo przerzucać tylko nie widzę sensu. Każdy ma swój gust a temat jest też po to żeby podrzucać sobie jakieś nowe zapachy co też uczyniłem. Ja nie używam tego typu określeń w stosunku do czyichś upodobań zapachowych, jeśli przeczytam tu o jakimś perfumie i potem mam okazję sprawdzić go np w drogerii to nie wracam do domu i nie siadam przed komputerem żeby napisać że to syf. Jednym się podoba innym nie i każdy może sam na własnej skórze to sprawdzić. Pozdrawiam.

flakonik zacny ;) napisz do czego to podobne i czy warto.

RG

Dior Sauvage

prysnąłem na nadgarstek rano- jak dotąd po 6h nadal go czuję a myłem ręce chyba trzy razy

jak będę w perfumerii to porównam z oryginałem jak się oba rozwijają w miarę upływającego czasu

Edited by CIESLUT

OMEGA SEAMASTER 300M