Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Wg mnie z Tiffi to tylko T4 (klon Terre D'Hermes) lub T1 (klon Diora Homme), który już chyba nie jest dostępny... resztę można sobie darować.

RG

T1 nie było, a na niego się najbardziej napalilem :/ Potrzebuje perfum dla mamy! Mama używa Channel Eau Fraîche czy coś takiego, ale ja nie mam tak zasobnego kieszonkowego, żeby kupić jej drugiego Channel Coś ciekawego polecacie? Tak do 150 zł w sklepie stacjonarnym! A może kilka Tiffi?

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Guest The Lord

Może się nie znam, może jestem odosobniony w swoich odczuciach ale uważam, że jeśli płacimy za perfumy bardzo duże kwoty czyli 800, 1000 czy więcej złotych to ta mityczna jakość powinna ZAWSZE przekładać się na trwałość - oczywiście biorąc pod uwagę cechy indywidualne nosiciela - choć np ubrania są neutralne raczej. Nigdy nie kupiłem butelki Aventusa. Odlewkę miałem od zaufanej osoby.

Uważam, że nie należy mylić jakości czy różnorodności projekcji z intensywnością. Moim zdaniem zapach powinien być dyskretny tak, aby nie przyprawiał o ból głowy swoją intensywnością.

Guest TigerBear

Nie zawsze wysoka jakość składników przekłada się na potężna projekcje i niemniejsza trwałość.

Płacąc wysokie kwoty za perfumy, płacimy za jakość składników, kompozycje, markę, twórcę...

Nie każdy gustuje w kilerach, są tacy, którzy gustują w dyskrecji.

Adi - jakość jest jak najbardziej do ocenienia. Nie jest wcale mityczna.

Ck Obsession posiadam i uwielbiam ;) Do niczego nie można się doczepic od technicznej strony perfum. Co do zapachu, to jest bardzo przyjemny, aczkolwiek zdaje się, że ciężki w odbiorze. Są dość mocne, a teraz mam wrażenie, że panuje moda na świeże zapachy, takie unisexy ;) Zapach dobry na zimę, jesień i letnie - wiosenne wieczory. Jakby określić ten zapach? (ile razy już użyłem słowo zapach -_-) Bardzo prosto :D To taka mieszanka przypraw, w którym czuć głównie bardzo słodki cynamon. Ten zapach to właściwe tylko cynamon i ja to kupuje ;) Ostanio był w Empiku 75ml za jakieś 65 złotych, uwierz mi, że starczy na długo.

Pozdrawiam i życzę kształtowania swojego nosa, sam jestem dość świeży w perfumach, ale ten wątek zmienia ludzi

Więc na pierwszy ogień pójdzie Obsession, który planuje stosować wymiennie z Burberry London. A jako że mamy lato to do kompletu dojdzie jeszcze Al Haramain L'Aventure. Dobra kombinacja jak na początek?

Więc na pierwszy ogień pójdzie Obsession, który planuje stosować wymiennie z Burberry London. A jako że mamy lato to do kompletu dojdzie jeszcze Al Haramain L'Aventure. Dobra kombinacja jak na początek?

Jak dla mnie wyborna kombinacja, widzę, że mamy podobne nosy :D

Obsession jest dla mnie nie do zniesienia. Jestem nieco zdziwiony, że Ci się podoba, Szymon. L'Aventure natomiast bardzo lubię.

Obsession jest dla mnie nie do zniesienia. Jestem nieco zdziwiony, że Ci się podoba, Szymon. L'Aventure natomiast bardzo lubię.

Co poradzę :D Burberry za to podoba mi się tylko na początku, po godzinie robi się słodki, a nie drzewny. Pjord coś testujesz aktualnie w świecie Arabów mi możesz polecić? :D

Mogę spróbować polecić Ci coś, co moim zdaniem może Ci się spodobać, ale nie będą to Araby. Moim ulubionym Arabem jest Rasasi La Yuqawam, mocno podobny do przepięknego Toma Forda Tuscan Leather. Ze słodszych rzeczy mogę polecić Muglera Pure Wood (akurat testuję). Polecam też Montale Santal Wood - otoczenie bardzo dobrze reaguje na niego, bezpieczny będzie moim zdaniem Moshino Uomo i Mugler Cologne. Wąchnąłem ostatnio czerwonego Jaguara w Rossmanie i parametry całkiem dobre moim zdaniem, myślę że dla młodego człowieka jak znalazł. Mam gdzieś też różne Mercedesy - wszystkie bardzo przyjemne.

O jakim Aventusie mowa? Creed czy GIT? Czy jakimś innym jeszcze?

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Moim ulubionym "arabem" jest Al-Rehab Kaliji. Ciekawy, dosyć lekki zapach na wiosnę-lato. Mam wersję roll on.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Guest The Lord

O jakim Aventusie mowa? Creed czy GIT? Czy jakimś innym jeszcze?

Creed Aventus.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Padłem ofiarą promocji w Ross... i kupiłem Lanvin L'Homme, EDT 100 ml, cena promo 89 zł, regularna 199 zł (wiem, można taniej). Zakup całkowicie w ciemno, pierwszy raz ever. Zapach całkiem przyjemny, delikatny, (cytrusowy, lekko mydlany?) w sam raz na tę porę, ale wydaje się niezbyt trwały. Ogólna satysfakcja jakieś 70%, nie wiem czy za jakiś czas kupię go ponownie, chyba można lepiej.

A ja dziś miałem w końcu okazję przetestować MB Legend Spirit i muszę przyznać, iż jestem pod wrażeniem zapachu i jego trwałości... mija właśnie 5h i nadal wyraźnie wyczuwalny na nadgarstku :)

Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony...

RG

Creed Aventus.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki :) Pomyliła mi się nazwa produktu z producentem. Green Iris Tweed to chyba też Creed.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Pewnie jestes tam obecny, ale zagadaj na perfuforum duże szanse, że ktoś ma ;)

Ja jestem lama i dopiero niedawno odkryłem to forum...

Pozdrawiam,

Janek

Wczoraj będąc w Rossmannie psiknąłem na siebie Ferrari Man in Red... zapach killer ;) ... dziś nadal go czuję na nadgarstku.

Cena niestety zwala z nóg (300zł/100ml).

RG

Zamówiłem próbkę.Pewnie dziś będzie. Jak byś chciał to podeśle

Wczoraj będąc w Rossmannie psiknąłem na siebie Ferrari Man in Red... zapach killer ;) ... dziś nadal go czuję na nadgarstku.

Cena niestety zwala z nóg (300zł/100ml).

RG

Online znajdziesz za połowę tej kwoty. ;) Nie wszyscy wierzą jednak w internetowe perfumerie. Są tacy, którzy w ogóle nie wierzą w perfumy kupowane w PL (nawet stacjonarnie w Douglasie czy Sephorze).  

Zapach nie do końca mnie przekonuje i nie zamierzam kupować, ale parametry są jedne z najlepszych z jakimi kiedykolwiek miałem styczność.

RG

Radek a co chciałeś odkupić?Mówię o Lalique White

Hmm.Przyszły próbki:

1.Lalique White- lekki,gładki,nijaki,nietrwały,na lato,dla małolata.Amen.Nie polecam.

2.Salvador Dali Pour Homme- koszmar,kiedyś,dawno,dawno temu , jeszcze za malolata miałem.Ledwo zmęczyłem.Słodki,stary miód,bleee.

3.Tom Ford Grey Vetiver- ciekawy,przebija pasta do podłogi,ale zdecydowanie ciekawiej pachnie niż Guerlaine Vetiver.Godny polecenia.

Lalique Pour Homme Equus-intensywny,słodki,ale nie mdły.Męski.Chyba zdecyduje się.Ale jeszcze muszę poniuchać.

Edited by loco50