johndeacon 89 #6351 Napisano 31 Października 2018 Uomo Moschino chyba będą zbyt słodkie. Szukam jednak czegoś bardziej przyprawowo-korzennego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #6352 Napisano 31 Października 2018 To tani będzie Avon Classic 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gruby2000 344 #6353 Napisano 31 Października 2018 Jest ale za 189 zł. A ja dzisiaj znalazłem "swój" zapach w Hebe. Issey Miyake L'eau Bleu. Świetny i trwały.Masz na myśli Issey Miyake L'eau Bleu d'issey pour homme czy Issey Miyake Nuit D'issey Bleu Astral bo to spora różnica w cenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21676 #6354 Napisano 31 Października 2018 Eeee... robiłem test w rossmanie ostatnio. Nie wiem czy to wina testera czy jak ale projekcja słabiutka ledwo to czułem na szyi, a znikło prawie zupełnie po godzinie. Zresztą na fragratnica też ktoś wspominał, że cieniutko z projekcją i trwałością.CK obsession słaba projekcja i trwałość??Co prawda nijak ma się do tego sprzed reformulacji ale z pewnością nie jest słaby.To mój taki No1. A takie perfumy jak Ted Lapidus Black Soul czy Nuparfums Black is Black, Been- Grey Flannel ktoś posiada?Ogólnie lubię zapachy "staromodne", dużo żywicy, drzewa, vetyverii i innych dziwnych wynalazków (w stylu Chopin, Christopher Columbus, Issey Miyake Leau le bleau). Natomiast niezbyt toleruję cytrusy czy słodkie zapachy jak róża, wanilia.Ted Lapidus Black Soul jest w miarę do przyjęcia.Oczywiście jak na Teda Walter się ze mną nie zgodzi z pewnością .Grey Flanel - koszmar.Śmierdzi starą niedosuszoną szmatą.Nie jest to trudny zapach. To po prostu zwykły śmierdziuch ,i to nie tylko jest moje zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6725 #6355 Napisano 31 Października 2018 (edytowane) (...) Ted Lapidus Black Soul jest w miarę do przyjęcia.Oczywiście jak na Teda Walter się ze mną nie zgodzi z pewnością .Grey Flanel - koszmar.Śmierdzi starą niedosuszoną szmatą.Nie jest to trudny zapach. To po prostu zwykły śmierdziuch ,i to nie tylko jest moje zdanie. Nie znam niestety Teda Lapidusa Black Soul - posiadam tylko pierwotną wersję i Black Extreme.Starą - jak już chyba kiedyś wspominałem - wielbię, nowa jest bardzo fiołkowa i nowoczesna. Dobra na chłodną jesień. Grey Flannel to bardzo mocne fiołki i skóra. Mam malutką buteleczkę i czasem używam. Co do CK Obsession - uważam, że jest to jeden z najmocniejszych zapachów, jakie znam - przyjemny killer Edytowane 31 Października 2018 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6356 Napisano 31 Października 2018 Masz na myśli Issey Miyake L'eau Bleu d'issey pour homme czy Issey Miyake Nuit D'issey Bleu Astral bo to spora różnica w cenie. Ten pierwszy. Niestety spóźniłem się z zakupem w promocji po 60 zł i teraz jest już po 199 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #6357 Napisano 31 Października 2018 Nareszcie się zgadzamy @Walter Ja mam flakon Obsession od bodajże 2005(!) i jest jeszcze w połowie pełny(!).Używam go bardzo sporadycznie, właściwie tyko w zimie. To prawdziwy mocarz i do tego bardzo trwały. Nie wiedziałem że była reforma - jeśli tak, to wielka szkoda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6358 Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Nareszcie się zgadzamy @Walter Ja mam flakon Obsession od bodajże 2005(!) i jest jeszcze w połowie pełny(!).Używam go bardzo sporadycznie, właściwie tyko w zimie. To prawdziwy mocarz i do tego bardzo trwały. Nie wiedziałem że była reforma - jeśli tak, to wielka szkoda.Koledzy, wnioskuję w Waszych wypowiedzi, że butelka testera która stoi w Rossmanie jest mocno zwietrzała, skoro zapach był ledwo wyczuwalny mimo spryskania z 4 psiknięcia i ulotnił się właściwie po 1 godzinie I dalej jestem w kropce co zakupić na jesień-zima z kategorii bardziej oldschoolowej drzewno-przyprawowej czy orientalnej z dobrą trwałością i projekcją więcej niż przeciętną w cenie powiedzmy do 100 zł. Czy coś takiego istnieje w takim budżecie? Edytowane 31 Października 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6725 #6359 Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Nareszcie się zgadzamy @Walter (...) Koledzy, wnioskuję w Waszych wypowiedzi, że butelka testera która stoi w Rossmanie jest mocno zwietrzała, skoro zapach był ledwo wyczuwalny mimo spryskania z 4 psiknięcia i ulotnił się właściwie po 1 godzinie I dalej jestem w kropce co zakupić na jesień-zima z kategorii bardziej oldschoolowej drzewno-przyprawowej czy orientalnej z dobrą trwałością i projekcją więcej niż przeciętną w cenie powiedzmy do 100 zł. Czy coś takiego istnieje w takim budżecie? Zapewne to wina testera, bo aż nie mogę sobie tego wyobrazić. Chyba że zniszczyli całkowicie ten zapach reformulacją... Jeśli szukasz drzewnego zapachu vintage w cenie do 100 zł to może jeden z moich ulubieńców - Halston Z-14? Jest jeszcze 1-12, ale przyznam, że go nie znam, choć bardzo mnie korci... Aha, polecam też zapachy z firmy Jacques Bogart: Bogart z 1975r. i One Man Show z 1980r. Edytowane 31 Października 2018 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6360 Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Zapewne to wina testera, bo aż nie mogę sobie tego wyobrazić. Chyba że zniszczyli całkowicie ten zapach reformulacją... Jeśli szukasz drzewnego zapachu vintage w cenie do 100 zł to może jeden z moich ulubieńców - Halston Z-14? Jest jeszcze 1-12, ale przyznam, że go nie znam, choć bardzo mnie korci... Aha, polecam też zapachy z firmy Jacques Bogart: Bogart z 1975r. i One Man Show z 1980r. Z opisu ciekawe. Edytowane 31 Października 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miszam 8 #6361 Napisano 1 Listopada 2018 Panowie czy ta polecana havane aramisa da sie uzywac czy zabija wszystkich w promieniu 5m? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #6362 Napisano 1 Listopada 2018 Panowie, potrzebna porada - czy ten gość sprzedaje oryginały?https://allegro.pl/uzytkownik/Vitsail?order=m 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #6363 Napisano 1 Listopada 2018 Sądząc po cenach to nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #6364 Napisano 1 Listopada 2018 Ceny, wschodnia granica - dlatego mam wątpliwości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #6365 Napisano 1 Listopada 2018 A co dokładnie trzeba? Ps. Do Sokolki mam 15minut autem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #6366 Napisano 1 Listopada 2018 Żona zamówiła sobie u tego gościa JO Malone Myrrh & Tonka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #6367 Napisano 1 Listopada 2018 Masz 14dni na zwrot. A jak płatne przy odbiorze to nie płać o tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazo 161 #6368 Napisano 1 Listopada 2018 Nie chcę ryzykować, rezygnujemy z zakupu.Jak by ktoś miał pewne źródło w normalnej cenie to proszę o info. Nie spieszy się z dostawą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6725 #6369 Napisano 1 Listopada 2018 Panowie czy ta polecana havane aramisa da sie uzywac czy zabija wszystkich w promieniu 5m? Przyznam, że jest to bardzo dziwny zapach - nie znam nic podobnego. Chciałbym go mieć, ale flakon 100 ml jest dla mnie za duży. Miałem odlewkę, ale wyparowała... Dosłownie. Panowie, potrzebna porada - czy ten gość sprzedaje oryginały?https://allegro.pl/uzytkownik/Vitsail?order=m Pytanie czy on w ogóle coś sprzedaje poza wyobrażeniami i nadzieją na dobry interes.Pewnie weźmie pieniądze, będzie zwlekał z wysyłką a po paru dniach zniknie, a allegro zablokuje mu konto... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21676 #6370 Napisano 1 Listopada 2018 Ktoś pytał o Zino.Jest na iperfumy 79 pln za 125 ml.Walter_87 wiem ,że lubisz oldskulowe nieoczywiste pachnidła - może chcesz za grosze Lagerfeld classic.Raz psiuknięte na próbę, nie dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6371 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Ok, kupuję 75ml CK Obsession w ciemno, zobaczymy czy faktycznie trwałość i projekcja są ponad przeciętne. Cena 60 parę złotych. Chyba, że znajdę coś podobnego zapachu jeszcze taniej? A tak z ciekawości jeszcze za groszę dokupię Nuparfums Black i Black Modern Oud. Nigdzie nie ma zadnych opinii, recenzji, zobaczymy co to za ustrojstwo. Edytowane 2 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21676 #6372 Napisano 2 Listopada 2018 Jak ci sie CK nie spodoba to za 60 pln wielkiej straty nie ma.Mogę je od Ciebie wziąć,chętnie wypiję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6373 Napisano 2 Listopada 2018 (edytowane) Jak ci sie CK nie spodoba to za 60 pln wielkiej straty nie ma.Mogę je od Ciebie wziąć,chętnie wypiję Ok trzymam za słowo. A co trwalsze z większą projekcją?CK Obsession czy Joop Homme. Co wolelibyście? Edytowane 2 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21676 #6374 Napisano 2 Listopada 2018 Joopa nie lubię,więc się nie wypowiem. Pomyśl jeszcz o klasyku jakim jest Aramis.Ja się do niego przekonałem mimo początkowej konsternacji :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6375 Napisano 2 Listopada 2018 Dobra, na tapecie cztery pozycje. Którą polecicie na czas jesienno-zimowy z ponad przeciętną projekcją i trwałością?1. CK Obsession2. Joop Homme (nie wiem czy nie za słodkie)3. Bogart- One Man Show4. Bogart- One Man Show Gold Edition Ktoś używał tych dwóch ostatnich pozycji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach