Kuba83 284 #9176 Napisano 1 Lipca 2020 U mnie srebrna moc 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9177 Napisano 1 Lipca 2020 Znowu troszkę chłodniej, więc jeden z ulubieńców 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9178 Napisano 1 Lipca 2020 A ja stoję przed szafką i się zastanawiam. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9179 Napisano 1 Lipca 2020 Też miałbym ciężki orzech do zgryzienia 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #9180 Napisano 1 Lipca 2020 Ja jeszcze w temacie klonów Aventusa. Panowie, tak krótko - Zebra czy L'Aventure ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9181 Napisano 1 Lipca 2020 23 minuty temu, fidelio napisał: Też miałbym ciężki orzech do zgryzienia 😁 Ostatecznie stanęło na Platynowym Egoiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9182 Napisano 1 Lipca 2020 Dobra rzecz. Mam takiego staruszka, ktory ma bodaj 7-8 lat i od czasu do czasu chętnie po niego sięgam 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9183 Napisano 1 Lipca 2020 A porównywałeś go kiedyś z jakimś nowym wypustem? Bo czytałem, że okolice 2013 to najsłabsze czasy dla PE. Ostatnio na e-glamour krążyły testery z tamtych lat i mimo chęci zakupu większego flakonu na wszelki wypadek odpuściłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9184 Napisano 1 Lipca 2020 Nie porównywałem. Cieszę się tym, co mam i nie narzekam 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9185 Napisano 1 Lipca 2020 W sumie tak chyba najlepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 364 #9186 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, brz napisał: A ja stoję przed szafką i się zastanawiam. Zastanawiasz się; czy nie wypić... Przy takiej ilości to ciężko o zużycie, szczególnie niszy gdzie jedna chmura to czasem za dużo... Świetna kolekcja ! Tak, Platynowy Egoista to bardzo dobry wybór, biorąc nawet pod uwagę konkurencję... Ja już dawno przeszedłem na najmniejsze flakony, miniaturki, odlewki; ponieważ zauważyłem że u mnie nie ma szans na wyzerowanie. Flakony 100ml/50ml kupuję tylko w przypadku zapachów, które mogą zostać wycofane. Tak wiem - flakon ładnie wygląda. Ostatni zakup: dwie miniaturki po 5ml z zapachami z lat 90-tych. Wrzucę zdjęcie jak przyjdą. Edytowane 1 Lipca 2020 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 12894 #9187 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Najlepszy moim zdaniem z kolekcji LV Nouveau Monde ,i w ogóle na tyle perfumów jakie miałem w życiu to żaden nie ma podjazdu... szczerze Wam polecam : Edytowane 1 Lipca 2020 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9188 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Zapachy od LV ogólnie łapią mocno entuzjastyczne recenzje. Ale ceny są nieco zaporowe. Remy, flaszki do picia trzymam w innej szafce (woda brzozowa ). Temat odlewek również nie jest mi obcy - od nich najczęściej zaczynam ostatnio testy. Część od razu leci dalej w świat, część zostawiam, bo tyle mi wystarczy (zapach mi się podoba, ale niespecjalnie często zamierzam go używać), a część szybko powoduje niekontrolowaną chęć zakupu flakonu, żeby mieć to na długo. I te ostatnie zapachy kończą właśnie jako flakony - poluję i poluję, aż wreszcie trafi się jakiś ubytek (z reguły, bo - jak sam mówisz - 100 ml czy nawet 50 ml w przypadku niektórych starczyłoby na całe życie ) w dobrej cenie. Poza tym przyjemność wzięcia do ręki ładnie zaprojektowanej flaszeczki jest dodatkowym doświadczeniem, dopełnieniem całości. Ogólnie dekanty z lekka mnie uwierają. Raz, że nie wyglądają. Dwa, że nie aplikują tyle, ile leci z flakonu, a czasem ma to - zdaje mi się - znaczenie przy danej kompozycji. Trzy to sam sposób robienia odlewek. Nieraz już po kupnie pełnej flaszki zauważałem nowe nuty (głównie w otwarciu), których w odlewce nie było, bo ktoś byle jak przepryskał płyn do flakonika, więc głowa poleciała w eter. A takich perfum, które aplikuję jedynie jednostrzałowo jeszcze nie znalazłem. Zbyt wredną mam skórę. Edytowane 1 Lipca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 364 #9189 Napisano 1 Lipca 2020 Godzinę temu, Genovese_ napisał: Najlepszy moim zdaniem z kolekcji LV Nouveau Monde ,i w ogóle na tyle perfumów jakie miałem w życiu to żaden nie ma podjazdu... szczerze Wam polecam : Patrząc na zapachy stworzone przez tego nosa: http://www.basenotes.net/person/73 wcale się nie dziwię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 12894 #9190 Napisano 1 Lipca 2020 26 minut temu, brz napisał: Ale ceny są nieco zaporowe. Moim zdaniem w porównaniu do cen innych bdb nietuzinkowych zapachów akurat pojemności 200 ml LV nie wypadają najgorzej.Tym bardziej ,że tylko pierwszy zakup jest droższy a przy kolejnych oddajemy pusta butelkę i otrzymujemy nowe opakowanie z rabatem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9191 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) No, Cavallier raczej nie ma się specjalnie czego wstydzić. Wygląda na to, że jest nadwornym nosem u LV. Edytowane 1 Lipca 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 364 #9192 Napisano 1 Lipca 2020 2 godziny temu, brz napisał: No, Cavallier raczej nie ma się specjalnie czego wstydzić. Wygląda na to, że jest nadwornym nosem u LV. Nawet nie wiedziałem że On jest ich nosem, bo w stronę perfum LV nawet nie spoglądałem. Trzeba będzie nadrobić zaległości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #9193 Napisano 1 Lipca 2020 Brawo brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23298 #9194 Napisano 2 Lipca 2020 Dziś po niemiecku😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #9195 Napisano 2 Lipca 2020 15 godzin temu, marwol napisał: Brawo brz Za podjęcie decyzji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9196 Napisano 2 Lipca 2020 Na wieczór Dior.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #9197 Napisano 2 Lipca 2020 Nowości U mnie trochę inny kolor ma ten Dior co to go nabyłem właśnie. Z którego roku masz butlę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9198 Napisano 3 Lipca 2020 Mój Dior jest z 2014r - 4S01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaszzt 11 #9199 Napisano 3 Lipca 2020 Nikt nie wskaże najlepszego klona Aventusa ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #9200 Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Dwa najlepsze to Al Haramain L'aventura i Armaf Club de Nuit Intense. Sam musisz sprawdzić, który bardziej ci odpowiada. Edytowane 3 Lipca 2020 przez Kuba83 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach