Dostum 2083 #12901 Napisano 17 Sierpnia 2024 Ale Pany, żeście grubo pojechali z tymi gejzerami i wulkanami No niezły cringe wyszedł Ale ... jakbyś był w pobliżu Wwy to zapraszam na terapię wulkaniczną.... A raczej chaotyczną.Bo to jest olfaktoryczna bomba atomowa!!!Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #12902 Napisano 17 Sierpnia 2024 53 minuty temu, Dostum napisał(-a): No niezły cringe wyszedł Ale ... jakbyś był w pobliżu Wwy to zapraszam na terapię wulkaniczną.... A raczej chaotyczną. Bo to jest olfaktoryczna bomba atomowa!!! Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Dostum dziękuję za zaproszenie. Tylko ja mam problem z analizą i wyciąganiem zapachów. No może w single maltach coś tam czasami się udaje 😁. A perfumy to albo się podobają albo nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2083 #12903 Napisano 17 Sierpnia 2024 . A perfumy to albo się podobają albo nie.Na koniec dnia dokładnie o to chodzi Z perfumami jest jak z kobietami.Nie trzeba ich analizować.Albo się podobają albo nie.A to, że ktoś analizuje, to nie oznacza z kolei, że dobrze wybierze. Zarówno perfumy jak i kobiety.Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #12904 Napisano 17 Sierpnia 2024 Z kobietami trzeba być ostrożnym. Ciężko potem gdzieś je odsprzedać. No chyba , że sama poda się do dymisji. Rzadkość 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2083 #12905 Napisano 17 Sierpnia 2024 Z kobietami trzeba być ostrożnym. Ciężko potem gdzieś je odsprzedać. No chyba , że sama poda się do dymisji. Rzadkość Chwileczkę.Ja miałem na myśli podobieństwo w kwestii wyboru Ty poszedłeś szeroko, ale praktycznie bo w stronę użytkową i dystrybucyjną.W tej kwestii akurat masz rację.Perfumy sprzedasz, wylejesz, zgubisz, podarujesz.Z kobietą te numery nie przejdą.To był taki quasi OT ale mam nadzieję, że praktyczny. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 308 #12906 Napisano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Jestem po testach Vertusa Narcos'is. Ciekawe połączenie ale (nie tylko wg mnie) ciężko określić czy jest męski bo jest też mało kobiecy. Wyraźnie wybrzmiewa mango albo brzoskwinia a tło nie potrafi przełamać tej mało męskiej dominacji. Pojawia się rabarbar, lekko pikantny. Nie jest on podany tak wyraźnie jak w Encelade od Marc-Antoine Barrois (twórcy Ganimedesa). Nuty owocowe mocno go wyciszają. Przychodzi mi do głowy skojarzenie pt. róża w perfumach. Można ją mocno zdominować i odbiór będzie męski. W przypadku zapachu Vertusa średnio się to udało, patrząc z męskiego punktu widzenia. Oczywiście jest to unisex i to czuć. Jeżeli chodzi o samo "zakończenie" to czuję podobieństwo do Sex Sea Extrait. Moim zdaniem Sex Sea Extrait ma lepszą trwałość. Przed zakupem warto zamówić próbkę. Co do pomysłu na nazwę to nie zagłębiam się w "takie rejony". Co do firmy i perfum to sprawdzam na basenotes lub fragrantice kto stworzył dany perfum. Sprawdzam inne zapachy takiego nosa lub nosów. W przypadku Vertusa nie ma takich informacji. Szukałem na stronie i też nie ma. Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #12907 Napisano 17 Sierpnia 2024 To jednak choroba, a się łudziłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość cyklotymik #12908 Napisano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) 111 Edytowane 18 Lutego przez cyklotymik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 184 #12909 Napisano 18 Sierpnia 2024 W dniu 17.08.2024 o 13:58, arturlep napisał(-a): To jednak choroba, a się łudziłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czekam na jakieś info z autopsji... Unisex czy dla kobiet? Ta róża już mi kiedyś chodziła po głowie ale nie chciałem ryzykować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #12910 Napisano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) według mnie zdecydowanie dla płci pięknej, ja tutaj czuje samą mocną różę, ale nos mam kiepski małżonka zadowolona 😉 Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez arturlep 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85121 #12911 Napisano 19 Sierpnia 2024 W dniu 8.08.2024 o 14:38, Dostum napisał(-a): Skoro używasz tego czego używasz to proponuję Ci zanurkować w Araby. Cena vs Jakość raczej nie do pobicia. Akurat@loco50 bardzo dobrze się w tym orientuje mając tysiące szuflad wypełnionych na prawdę dobrymi Arabami Ale do rzeczy. Tylko 3 przykłady: Armaf club de nuit intense man (b.dobry, creedowy, świetne parametry) Rasasi Hawas (potworna moc, PR Invictus na sterydach do potęgi 4) Lattafa Fakhar (ciekawy klon Y) Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka W ciągu kilku dni wrzuconych nowych perfum, że nie wiem kiedy ich używacie ?? Myślę o tym ?? https://www.notino.pl/armaf/club-de-nuit-man-intense-perfumy-dla-mezczyzn/ Z tych trzech chyba najbardziej owocowe myślę, że może podejdą . A może coś jeszcze Panowie żebym poczytał bo ciężko za wami nadążyć a za @loco50 i Rafałem @rafalmosty to całkiem 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156042 #12912 Napisano 19 Sierpnia 2024 (edytowane) 41 minut temu, kornel91 napisał(-a): W ciągu kilku dni wrzuconych nowych perfum, że nie wiem kiedy ich używacie ?? Myślę o tym ?? https://www.notino.pl/armaf/club-de-nuit-man-intense-perfumy-dla-mezczyzn/ Z tych trzech chyba najbardziej owocowe myślę, że może podejdą . A może coś jeszcze Panowie żebym poczytał bo ciężko za wami nadążyć a za @loco50 i Rafałem @rafalmosty to całkiem Marcin, a wąchałeś te ArmafClub? Jeżeli nie, to moim zdaniem nie kupuj w ciemno, chyba, że z możliwością zwrotu używanego. Mi ten zapach nie leży. Jest taki mocno syntetyczny, mega mocno cytrusowy, jak odświeżacz do WC 😉 Ps: tylko ja się nie znam na perfumach i jest to moja bardzo subiektywna opinia 😉 Edytowane 19 Sierpnia 2024 przez rafalmosty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85121 #12913 Napisano 19 Sierpnia 2024 2 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Marcin, a wąchałeś te ArmafClub? Jeżeli nie, to moim zdaniem nie kupuj w ciemno, chyba, że z możliwością zwrotu używanego. Mi ten zapach nie leży. Jest taki mocno syntetyczny, mega mocno cytrusowy, jak odświeżacz do WC 😉 Ps: tylko ja się nie znam na perfumach i jest to moja bardzo subiektywna opinia 😉 Rafał nie. U mnie blisko tylko Rossmany i Hebe. Jest Douglas ale tam też nie było nic co by przyciągnęło uwagę może przez to, że Pani była średnio pomocna. Dlatego napisałem tylko czego używam i bym coś spróbował jeszcze innego. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156042 #12914 Napisano 19 Sierpnia 2024 23 minuty temu, kornel91 napisał(-a): Rafał nie. U mnie blisko tylko Rossmany i Hebe. Jest Douglas ale tam też nie było nic co by przyciągnęło uwagę może przez to, że Pani była średnio pomocna. Dlatego napisałem tylko czego używam i bym coś spróbował jeszcze innego. A taki zapach miałeś? https://www.notino.pl/ralph-lauren/polo-blue-woda-perfumowana-dla-mczyzn/p-609385/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw2ou2BhCCARIsANAwM2GjgCLlBxoCHgKY8HMNIgv3LosmPnWXxWvwqfSAQQanCBzYT2ZoExIaAmdkEALw_wcB Bardzo fajny, bezpieczny i dość trwały. W necie pewnie znajdziesz taniej, niż w notino. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #12915 Napisano 19 Sierpnia 2024 21 minut temu, kornel91 napisał(-a): Rafał nie. U mnie blisko tylko Rossmany i Hebe. Jest Douglas ale tam też nie było nic co by przyciągnęło uwagę może przez to, że Pani była średnio pomocna. Dlatego napisałem tylko czego używam i bym coś spróbował jeszcze innego. Rasasi zebra, jeśli lubisz cridopodobne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85121 #12916 Napisano 19 Sierpnia 2024 22 minuty temu, loco50 napisał(-a): Rasasi zebra, jeśli lubisz cridopodobne. Zobaczymy co lubię ale fajne nuty i chyba zaraz zamówię 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #12917 Napisano 19 Sierpnia 2024 To też fajne. I tanioszka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polly 184 #12918 Napisano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Obiecałem sobie kiedyś (lata temu) kupić Lutensa i oto jest. Wstępna opinia - dla młodzieży będzie to oldschool. Pachnie pieprznym suchym tytoniem z drzewną wanilią i jakimś rumem? Będzie dobre na jesień. Dość wyrafinowane i raczej eleganckie. Następny będzie ecrin de fumee Fajne te wąskie i wysokie flakony można kolekcjonować jak książki tylko większość jest niestety damska z tej serii więc zestaw max trzy sztuki. Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez polly 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6497 #12919 Napisano 20 Sierpnia 2024 Dziś w użyciu był taki jegomość 2 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 308 #12920 Napisano 20 Sierpnia 2024 39 minut temu, Walter_87 napisał(-a): Dziś w użyciu był taki jegomość Do odważnych świat należy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8235 #12921 Napisano 20 Sierpnia 2024 Obiecałem sobie kiedyś (lata temu) kupić Lutensa i oto jest. Wstępna opinia - dla młodzieży będzie to oldschool. Pachnie pieprznym suchym tytoniem z drzewną wanilią i jakimś rumem? Będzie dobre na jesień. Dość wyrafinowane i raczej eleganckie. Następny będzie ecrin de fumee Fajne te wąskie i wysokie flakony można kolekcjonować jak książki tylko większość jest niestety damska z tej serii więc zestaw max trzy sztuki. Bardzo dobry zapach. Lubie go (mam starszą „pałacową” wersję). 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6497 #12922 Napisano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, Remy napisał(-a): Do odważnych świat należy... Życie jest za krótkie, żeby bać się używać zapachów takich jak Kouros, Zino, Ted Lapidus PH, czy Boss Number One. Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez Walter_87 2 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #12923 Napisano 21 Sierpnia 2024 Zino to mój jeden z ulubionych zapachów. Białego Kurasia też mam i nie wiem dlaczego wzbudza takie kontrowersje. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotoman 2463 #12924 Napisano 21 Sierpnia 2024 Zestaw trzymany w pracy, żeby nie drażnić małżonki ilością flakonów w domu. Przy upałach fajnie sprawdziły mi się Jimmy Choo Man Ice i Lalique White oraz ostatnie odkrycie Lacoste Match Point. Zino czeka na chłodniejsze dni. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4577 #12925 Napisano 21 Sierpnia 2024 …. I nie czuje jak wracasz z pracy i codziennie pachniesz inaczej??? moja to odrazu : co kupileś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach