Patom 9 #876 Napisano 20 Marca 2013 Temat ucichł :-) . Coraz ciężej wyłowić dobre perfumy od tandety. Większość marek leje do flakonów straszne chemiczne popłuczyny, wtórne i mało odważne.Ale znalazłem kolejną niespodziankę ( po fatalnych Emporio Glamach itd...nie spodziewałem się niczego dobrego od tej marki ). Niespodzianka ta jest nowością i jest na razie dostępna tylko w Sephora.Mowa o: Bardzo przyjemny szlachetny/ elegancki zapach i szczególnie na początku fajna kompozycja. Idealny na Wiosna/Jesień. Słodki, lekko pudrowy w bazie ale generalnie świeży....bez denerwujących gryzących nut. Zapach szczególnie dobrze komponuje się z eleganckim strojem. Jak to określiła moja kobita....zapach biznesmena :-) Polecam spróbowaćChyba podskoczę do galerii. Ile kosztuje? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #877 Napisano 20 Marca 2013 Temat ucichł :-) . Coraz ciężej wyłowić dobre perfumy od tandety. Większość marek leje do flakonów straszne chemiczne popłuczyny, wtórne i mało odważne.Ale znalazłem kolejną niespodziankę ( po fatalnych Emporio Glamach itd...nie spodziewałem się niczego dobrego od tej marki ). Niespodzianka ta jest nowością i jest na razie dostępna tylko w Sephora.Mowa o: Bardzo przyjemny szlachetny/ elegancki zapach i szczególnie na początku fajna kompozycja. Idealny na Wiosna/Jesień. Słodki, lekko pudrowy w bazie ale generalnie świeży....bez denerwujących gryzących nut. Zapach szczególnie dobrze komponuje się z eleganckim strojem. Jak to określiła moja kobita....zapach biznesmena :-) Polecam spróbować Testowałem, dla mnie strasznie męczący, zbyt intensywny. Może wynikać to z tego, że jest mega trwały (utrzymywał się na mnie bardzo wyraźnie kilka godzin, pomimo kąpieli). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asknet 1 #878 Napisano 20 Marca 2013 Ja polecam zapach od abercrombie a dokładnie ten http://eu.abercrombie.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?parentCategoryId=84951&catalogId=11556&categoryId=84951&langId=-1&storeId=19159&topCategoryId=84605Ciekawy zapach i trwały oraz rzadko ktoś tym pachnie chyba ze pracuje w firmie amerykańskiej Radek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 371 #879 Napisano 20 Marca 2013 A&F Fierce- odświeżacz którym pachną wszystkie sklepy tej firmy.Ten zapach i mrok to typowy klimat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #880 Napisano 21 Marca 2013 Polecam wszystkie zapachy Hollister ( w Galerii Mokotów w Warszawie jest sklep). Naprawdę warte uwagi, jak dla mnie idealne na lato . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thom 5 #881 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Kupiłem Loewe 7 Natural.Nie urywa d*py jak czyste Loewe 7 ale jest bardzo, bardzo, bardzo fajny. Polecam przynajmniej przetestować Edytowane 22 Marca 2013 przez Thom 0 All That You Can't Live Behind Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #882 Napisano 25 Marca 2013 Bardzo fajny jest ten Natural , ze strony producenta to była jednak duża odwaga wypuśćić lekki zapach wiosenno letni z nutą kadzidlaną która do lekkich świerzaków na pewno nie należy .Natmiasy Loewe 7 po pierwszym zachwycie mnie odrzuciło , wyszedł jakiś zapach gabinetu dentystycznego co mi sie niezbyt podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uhaehuehehe 1 #883 Napisano 27 Marca 2013 Polecam FM 43 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 572 #884 Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Na wstępie chciałem zaznaczyć że nie jestem jakimś perfumowym maniakiem.Nie zajmuję się też handlem i nie mam własnej drogerii.Po prostu muszę sobie raz na miesiąc coś kupić i tyle.Wyciągnąłem to co mam w szafie bo chciałem opisać moje wrażenia.Oto wszystkie No to teraz od lewej: Dior Fahrenheit. Dior to Dior. Klasa sama dla siebie, ciężki narkotyczny i śmierdzący. Dla mnie numer jeden, trwałość świetna. Paco Rabanne black XS.Jest biały ale czarny jest świetny. Lekko słodki owocowy i bardzo trwały. Koleżanki z pracy się przybliżają. Avon Signature. W porównaniu do reszty śmiesznie tani a naprawdę dobry. Lekko słony, korzenny i nie każdy(każda) to akceptuje. Trwałość bardzo dobra. Mexx Ice Touch. Podobno mają już przestać go produkować. Zimny i świeży. Ale nie jest to typowy świeżak. Nie jest drogi i dlatego wart swojej ceny. Bardzo trwały. Davidoff Cool Water. Zapach zimny, lekko gloniasty albo trawiasty. Troche zalatuje plastikiem. Bardzo mocny. Całkiem fajna relacja cena / jakość. Na początku niesamowicie mocny, ale dosyć szybko traci intensywność. No to dalej. Chopard. Mam go mało więc mało używam. Coś w sobie ma ale nie powala. Mam go ze względu na zegarek. Jest bardzo drogi, nie kupił bym go. Issey MiyakeRozczarowanie. Miałem dezodorant i miał to coś. Ale to to jakaś pomyłka. Taki sobie świeżak i tyle. Nie powala. Trwałość dobra. Dior Homme.I znowu Dior. No bo klasa i tyle.Zapach ciepły, znowu trochę plastikowy, lekko narkotyczno słodki. Ale daje rade. Czuje się że to coś droższego. Dolce Gabbana The One.Nie the one gentelman. Po prostu The One.Słodki i świetny. Cenowo drogi, ale niestety - na mnie trwałość fatalna. Na początku po prostu piękny. Potem jakoś znika i go po prostu nie ma. Ungaro.Niestety słabizna, nie polecam. Nijako słodki. Givenchy Play.Zarąbisty. Trwały. Też lekko słodkawy i plastikowy. Działa na koleżanki i to mocno. Najlepszy ze wszystkich w serii Play. Edytowane 27 Marca 2013 przez jakubos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #885 Napisano 28 Marca 2013 Jakubos gratki takiej kolekcji , z twojego zbioru mogę się pochwalić jedynie Diorem Fahrenheit Jedna sprawa mnie tylko zastanawia jeśli ty nie jesteś perfumo maniekiem to kto ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Calisia1 3644 #886 Napisano 28 Marca 2013 Jakubos, czyzby ,,zapachy " zaczęły dominować nad zegarkami..Dawno Cię nie bylo na podst... 0 ,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeKSa88 0 #887 Napisano 28 Marca 2013 Jakubos Miałem 4 z Twoich perfum Davidoff, Paco ( tylko biały XS), Mexxa i D&G i no z nich wszystkich tylko Davidoff i Paco podchodziły Reszta no niestety... a Mexxa to dziewczyna wrecz zabronila uzywać Dolce dla mnie był zbyt dorosły jakiś taki - nie brzydki, ale zbyt dojrzały jakby Ale zaiste imponująca kolekcja - każdy lubi ładnie pachnieć Jak już wspominałem ja preferuję Caroline Herrere 212 on Ice, Zwykłą i VIP ( kolejność nieprzypadkowa ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #888 Napisano 28 Marca 2013 Ja od dłuższego czasu zostałem przy dwóch zapachach... Idole De Lubin i Amouage Memoir. Został mi jeszcze flakon Histoires du Perfums 1828, ale na razie nie używam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czar 120 #889 Napisano 28 Marca 2013 Memoir Amouage to również mój zapach. Na zmianę z Olibanum Profumum Roma i White Crystal by Kilian. 0 I'm timeless like a broken watch. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej78 14 #890 Napisano 29 Marca 2013 Kupiłem Loewe 7 Natural.Nie urywa d*py jak czyste Loewe 7 ale jest bardzo, bardzo, bardzo fajny. Polecam przynajmniej przetestować Ten zapach mi bardzo podchodzi. Generalnie po użyciu wielu, wielu zapachów właśnie ta "7-ka" oraz Gucci PH II są dla mnie odpowiednimi zapachami na wiosnę-lato-ciepłą jesień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #891 Napisano 29 Marca 2013 Ja pomimo starań i żmudnych poszukiwań czegoś innego, nie umiem zastąpić mojego ulubionego zapachu - Chanel Egoiste Platinum. Wszystko inne mi się szybko nudzi, albo pachnie ładnie, a później zaczyna drażnić. Są oczywiście wyjątki, ale jednak wspomniany platynowy egoista to jest to, dla mnie idealny. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #892 Napisano 29 Marca 2013 A ten Loewe, to plazma, czy LCD? 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yhmmma 0 #893 Napisano 29 Marca 2013 Ja rowniez ostatnio zakupilem sobie:Loewe 7 natural - na poczatku mi nie podchodzil, ale pozniej po glebszych testach jest na prawde przyjemny. Abercrombie&Fitch Fierce - mialem go juz raz kilka lat temu, dla mnie jest niesamowity - trwalosc i projekcja na najwyzszym poziomie. Sam zapach godny poznania. Generalnie perfumy to moje wielkie hobby i co chwile cos testuje, kupuje. Zdjecie kolekcji wrzuce niebawem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yhmmma 0 #894 Napisano 29 Marca 2013 Ja pomimo starań i żmudnych poszukiwań czegoś innego, nie umiem zastąpić mojego ulubionego zapachu - Chanel Egoiste Platinum. Wszystko inne mi się szybko nudzi, albo pachnie ładnie, a później zaczyna drażnić. Są oczywiście wyjątki, ale jednak wspomniany platynowy egoista to jest to, dla mnie idealny. Mowisz o starej wersji sprzed reformulacji ? Bo jesli tak to sie nie dziwie bo to na prawde wyjatkowy zapach. Sam go uwielbiam, ale na mnie nie pachnie tak dobrze jak na bloterze i innych osobach dlatego nie mam go w kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #895 Napisano 29 Marca 2013 Mówię już o nowszych modelach, tych od 2011 r. Natomiast miałem też te z roku 09, 10, i to były najpiękniejsze zapachy. Teraz już cholernie ciężko je dostać, a szkoda, bo są/były fantastyczne. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yhmmma 0 #896 Napisano 29 Marca 2013 Dokladnie tak. Tamten platynowy byl niepowtarzalny, ten nowy jest zdecydowanie gorszy. Ale niestety tak jest z wiekszoscia zapachow, ktore przeszly reformulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #897 Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Ten nowy też mi się bardzo podoba, dla mnie wciąż nr. 1 wśród zapachów. Choć faktycznie starszy był jeszcze ładniejszy, bardziej wyrazisty. Edytowane 29 Marca 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #898 Napisano 30 Marca 2013 Kupiłem Hermesa Terre D Parfum .... i w 100% potwierdzam zapach odczuwalny nawet po 10-12h Zakupilem 2 dni temu, takze potwierdzam, ze sie trzyma mocno !! polecam! mimo to, moim zdaniem nie jest to zapach na co dzien:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoliMilan 23 #899 Napisano 30 Marca 2013 Ja ostatnio poznałem zapach, który sponiewierał mnie prawie tak mocno jak Memoir od Amouage, mianowicie Nasomatto Black Afgano. Polecam wszystkim, którzy lubią nietypowe perfumy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #900 Napisano 31 Marca 2013 Wąchałem niedawno Nasomatto , zapach wybitnie w moim typie ale nie kupię i nie chodzi o cenę (mała nie jest ) po prostu zapach z czasem męczy robi się ciężki i ulepkowaty .Duży plus za projekcję i trwałość ta ostatnia jest zabójcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach