Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dzis zamówiłem Ted Lapidus Pour Homme i Issey Miyake Pour Home Intense. Spodobały mi się próbki. Nastepnym razem będzie Bentley chyba.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powróciłem po dwóch latach do xeryusa rouge.Zapach nietuzinkowy, dobre parametry, naprawdę spoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o nim myślę od dłuższego czasu... Jakoś mnie nie porwał po teście w S..., ale użytkownicy chwalą ten zapach.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ostatni kupiłem Joop Homme sport. Fakt - syntetykiem czuć - ale jest akceptowalny dla otoczenia mimo nuty klasycznego Homme. Zachował parametry, i zwyczajnie jest codziennym fajnym zapachem na luźne okazje. 

Kupiłem też Extreme - ale przy zwykłym Homme nie da się zrobić czegoś bardziej ekstremalnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d.

Arabszczyzna :)  Al Haramain L'Aventure cytrus+ jałowiec.Bardzo męski,średniociężki, może być całodzienny.Intensywny.Zdecydowanie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c.d.

Etienne Aigner No.1 Oud.Na początku wyrazisty,męski,korzenny,trochę pieprzowy.Bardzo szybko przechodzi w słodki, a nawet mdły.Niekoniecznie, chyba,że ktoś lubi słodziaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dwa:

1.Rumz Al Rasasi leo Pour Lui- ciężki,orientalny,nie tak wgniatający w fotel jak La Yuqawam.Początkowo owocowe,później przechodzą w klimat pieprzowo- drzewny.Trwały.Dla wielbicieli zapachów inne niż europejskie.

2.Etienne Aigner Black for Man- ciekawy,zmysłowy,intrygujący,bardzo męski.Początkowo cytrusy, potem skóra,piżmo.Zdecydowanie polecam.Chyba zamówię flakon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Został mi się jeden nowy Davidoff Horizon, już dwa flakony za mną i chyba tego nie będę otwierał...więc jak ktoś coś....to PW :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Ostatnio testuje Amłaża Beach Hut. Zacne pachniało.

Odbiega co prawda od ogólnego konceptu marki i idzie bardziej w stronę europejskich standardów, ale warto poznać. To taki swieżak, ale zupełnie inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caron Yatagan- wierna kopia Lalique EN, ale słabsze i mniej trwałe i do tego 2 x droższe.Bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powróciłem po dwóch latach do xeryusa rouge.Zapach nietuzinkowy, dobre parametry, naprawdę spoko.

Zacytuje:

"- Zapach kojarzy mi się z wiejską dyskoteką z lat 90 - tych. Gdzie on zmysłowy? Chyba dla Sebów z siłowni. Porażający testosteron tylko. To samo co Diesel w koszulce z zamkiem błyskawicznym.

Gwoli sprawiedliwości - dla oszczędnych - nie do zmycia. "

:-)

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ciekawy ten komentarz na iperfumy.Każdemu podoba się "cóś" innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio testuje Amłaża Beach Hut. Zacne pachniało.

Odbiega co prawda od ogólnego konceptu marki i idzie bardziej w stronę europejskich standardów, ale warto poznać. To taki swieżak, ale zupełnie inny.

Sprawdzałem razem z Wikingiem Ceeeda. Nie podeszły mi.

Mam XXV Jubilat ale do tego trzeba ostożności przy dozowaniu bo jedno psiknięcie sadza na tyłek.

Lubię efekt wyjścia na mróz z tym pachnidłem.

Nie nadaje się jednak do pracy- za mocna emisja.

To broń atomowa ;-)

Trochę bardziej stonowany podobny w klimatach jest Gucci Envy.

Mam słabość do twkich pachnideł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jubilat XXV??? W obecnej wersji to ledwo zipie. Skoro Jubilat zabija to nawet nie radze podchodzić do Lyric Man a na Interlude Man to nie patrzeć. Te 2 od Amouage to potrafią zabić. Jubilat przy nich to swiezak na wiosnę. Mam traumatyczne przeżycia z Lyric'em, Interlude'a oswoiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jubilat XXV??? W obecnej wersji to ledwo zipie. Skoro Jubilat zabija to nawet nie radze podchodzić do Lyric Man a na Interlude Man to nie patrzeć. Te 2 od Amouage to potrafią zabić. Jubilat przy nich to swiezak na wiosnę. Mam traumatyczne przeżycia z Lyric'em, Interlude'a oswoiłem.

Mam jedno z pierwszych wydań.

Lyrick mi nie podszedł.

Interlude jest super ale znów problem z zabijaniem otoczenia.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caron Yatagan- wierna kopia Lalique EN, ale słabsze i mniej trwałe i do tego 2 x droższe.Bez sensu.

Ciekawe kto kogo skopiował - Yatagan jest prawie 30 lat starszy od EN ;)

Serio aż tak te zapachy są do siebie podobne? Muszę przyznać, że Caron korcił mnie od dłuższego czasu...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo podobne.EN bardziej wyrazisty i bardziej trwały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Sprawdzałem razem z Wikingiem Ceeeda. Nie podeszły mi.

Mam XXV Jubilat ale do tego trzeba ostożności przy dozowaniu bo jedno psiknięcie sadza na tyłek.

Lubię efekt wyjścia na mróz z tym pachnidłem.

Nie nadaje się jednak do pracy- za mocna emisja.

To broń atomowa ;-)

Trochę bardziej stonowany podobny w klimatach jest Gucci Envy.

Mam słabość do twkich pachnideł

To Ci zazdroszczę. Jubilat nigdy nie był mocny. Miałem stara wersje i cudów nie było.

Epic, szóstka, Interlude, Gold, Memoir stary... to są kilery.

No ale to kwestia skóry. Naprawdę bardzo chciałbym, żeby Jubilat był na mnie tak mocny jak piszesz.

A tak z ciekawości, to kiedy kupowałes Jubilata ?

Albo podaj kod ze spodu butli.

Edytowane przez TigerBear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amouge Memoir- płaskie,nijakie,nie wiadomo dla kogo.I do tego za spore pieniądze.Zdecydowanie nie polecam.

Christian Dior Sauvage- ładne,ale nie porywające.Chyba reklama z Deppem ładniejsza :rolleyes:

Dolce&Gabbana The One for Men- bardzo pospolite,nie zostają w nosie i głowie.Nie umywają się do Pour Homme Intense.

Salvatore Ferragamo Uomo- dość przyjemne,lekkie,słodkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Amouge Memoir- płaskie,nijakie,nie wiadomo dla kogo.I do tego za spore pieniądze.Zdecydowanie nie polecam.

Wow. Piszesz najprawdopodobniej o aktualnej wersji, choć ta też nie jest tak beznadziejna, jak na to Twój opis wskazuje.

Prawda jest, że niewprawiony nos może mieć lekkie problemy z tym zapachem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem na własnej skórze.U mnie tak to "brzmi".Co do niewprawionego nosa... Hmmm..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość TigerBear

Nie bierz tego do Siebie.

W przypadku niektórych zapachów obycie jest wymagane.

Są zapachy lekkie, łatwe i przyjemne, ale są też trudne i bardzo trudne, w odbiorze. W przypadku tych ostatnich, to właśnie obycie jest potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Memoir jest zayebistym zapachem i to nie jest zapach na psiknięcie sobie na rękę i wydanie opinii. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filozofia. Podoba sięub nie, intryguje lub nie. I tyle. Obycie to trzeba mieć w towarzystwie. ;)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi