Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Trzymam bo kiedyś nabyłem w niskiej cenie z żelem pod prysznic. Świetny ma atomizer, takiej mgły w życiu nie widziałem w innych perfumach. A Sam żel jest tak perfumowany, parę godzin siedzi na skórze. Kiedyś myślałem, że to taki GGA ale to jest jego ziołowa odmiana która poza otwarciem nieźle pachnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny, lekki- kiedyś miałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2023 o 12:20, memento mori napisał(-a):

Widzę, że jest jakaś nowa wersja Amouage Epic a przynajmniej pudełko jest inne. Ktoś porównywał może z poprzednią?

Nowa prezentacja, teraz już wszystkie takie są. Niby bardziej eko, ale zdaje się, że ludzie narzekają na jakośc wykonania. Że farba złazi z korków i takie tam. Wcześniej się to nie zdarzało. Głosów dotyczących jakichś zmian w samych zapachach jeszcze nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, polly napisał(-a):

Trzymam bo kiedyś nabyłem w niskiej cenie z żelem pod prysznic. Świetny ma atomizer, takiej mgły w życiu nie widziałem w innych perfumach. A Sam żel jest tak perfumowany, parę godzin siedzi na skórze. Kiedyś myślałem, że to taki GGA ale to jest jego ziołowa odmiana która poza otwarciem nieźle pachnie.

Jaki wpływ ma atomizer? Czy w ogóle ma wpływ na odczuwanie perfum? Nie które walą mgłą a nie które sikają jak przy kamienicy nerkowej - ma to jakiś wpływ na odczuwanie perfum czy nie? Może naiwne pytanie - ale jak jakiś czas temu wspominałem zakupiłem próbki z niszowej polskiej firmy, mają kiblaste atomizery i w tym upatruję ich ulotność. Nie odkręcałem atomizerów aby sprawdzić jak z trwałością czy nabiorę na palce. 

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solve Atomizer nie ma wpływu na sam zapach to raczej oczywiste. Po prostu miło używa się takiego rozpylacza. To dobra cecha flakonu której brakuje wieluuuu producentom choćby plującemu Bvlgari z serii aqva. Zapach Pleina w zasadzie mi się podoba w przeciwieństwie do wielu niszowców capiacych potem, moczem i starą szafą po użyciu których rodzina chce się mnie pozbyć. Z Pleinem nie mam jakoś z tym problemów.

Po odwiedzinach sopockiego stylu auto waliło mi jeszcze 3 dni a testowałem tylko różne Amouage.  

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja takie żonie kupiłem. Tj. żona wybrała a ja kupiłem. W Polsce raczej mało popularne (przyznaję, że się nie spotkałem w kraju z produktami tej firmy). A jak po zapachu odgadłem główną nutę zapachową to nam Pani Sprzedająca dorzuciła 10 ml zestaw podróżny.

IMG_20230812_013318.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dla żony 🤫

IMG_1971.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapaszek posiłowniany😁

DSC_1391.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z tu obecnych używał czegoś takiego? Jako fan morskich perfum właśnie rozpatruję zakup tego w ciemno. Marka jakaś niszowa tylko jest strach by nie było smrodu.

vertus-eau-de-cyan-woda-perfumowana-unisex_.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.08.2023 o 22:55, polly napisał(-a):

Czy ktoś z tu obecnych używał czegoś takiego? Jako fan morskich perfum właśnie rozpatruję zakup tego w ciemno. Marka jakaś niszowa tylko jest strach by nie było smrodu.

vertus-eau-de-cyan-woda-perfumowana-unisex_.jpg

Testował parę vertusów polski youtuber perfumowy. Miał dobrą opinię. Ale ja już w ciemno nie kupuję perfum, można się srogo rozczarować i kosztownie w tym przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.08.2023 o 08:40, loco50 napisał(-a):

DSC_1445.JPG

Gdzie dorwałeś ten flakonik? Z tego co wiem już nie są produkowane te perfumy, nad czym ubolewam bo to moje ulubione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Ruslaw napisał(-a):

Gdzie dorwałeś ten flakonik? Z tego co wiem już nie są produkowane te perfumy, nad czym ubolewam bo to moje ulubione.

Jest u mnie ze 100 lat😁. Kiedyś chyba na Notino wziąłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, już miałem nadzieję, że można je jeszcze gdzieś dorwać w normalnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.08.2023 o 13:54, loco50 napisał(-a):

Zapaszek posiłowniany😁

A jak go znajdujesz? Bo ja kiedyś na likwidacji sklepu w galerii kupiłem kilka butelek różnych zapachów od Próchnika i o ile sama kompozycja była nawet ok, to trwałość była tak nikczemna, że Lacoste przy tym wydawał się niezmywalny. Dla mnie najmniej trwałe zapachy ever.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I stało się, morski Vertus odebrany w pięknym pudełku jak od Amouage. Piękne szkło szlifowane na sześcian, korek magnetyczny i niesamowicie  realistyczny powiew turkusowego morza. Nie Bałtyk to jest coś na wzór turkusowych atoli których zapach czuć już z daleka. Nie ma tu smrodu glonów ani ryb. Ma coś jakby chemicznego, jodowo-chlorowego.  Dość liniowy, niewiele się zmienia tylko stopniowo przygasa z trwałością do 8h przy jednym psiknieciu w łokieć. Otwarcie atomowe do 1h. Przy 33stopniach za oknem nie kisi się ale to chyba za duże temperatury na Vertusa zobaczymy przy 20stopniach.

Może komuś coś pomogłem moją recenzją bo jest ich niewiele.

IMG_20230818_163105_copy_768x1169.jpg

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adamie masz perfumy na 365 dni? :) Codziennie co innego :) 

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co drugi dzień 🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pytanie do ekspertów. Co byście polecili w najtańszym przedziale cenowym, powiedzmy do 1 zł za ml. Chodzi mi o trwałość, bo na mojej skórze rzadko który zapach utrzymuje się dłużej niż kilka godzin. Próbowałem już różnych opcji i najtrwalszy dotąd Len Extreme, którego bardzo lubię, ale szukam czegoś na cieplejsze dni. Z góry dzięki za jakieś sugestie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi