Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, tofiks_th napisał(-a):

To pytanie do ekspertów. Co byście polecili w najtańszym przedziale cenowym, powiedzmy do 1 zł za ml. Chodzi mi o trwałość, bo na mojej skórze rzadko który zapach utrzymuje się dłużej niż kilka godzin. Próbowałem już różnych opcji i najtrwalszy dotąd Len Extreme, którego bardzo lubię, ale szukam czegoś na cieplejsze dni. Z góry dzięki za jakieś sugestie. 

Żaden ze mnie ekspert ale jeśli coś ma się trzymać na skórze, szczególnie w lecie, to spróbuj Arabów. Z tego co kojarzę to ostatnio w Notino mają jakąś promocję na Al Haramain (np. L'Aventure). Wyjdzie Cię wprawdzie 4 PLN/ml ale trwałość kosmiczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Tofiks Polecam rasasi hawas bo to zapach doskonale realizujący oczekiwania techniczne perfum dla większości perfumolubów. Cena 2,60/ml  lub rasasi fattan po 1zł/ml

Wrażenie co najmniej bdb.

Babom się podoba i chłopom też.

Będzie pan zadowolony...

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledzy, Laventura i Fattana mam i to ciekawe zapachy. Jutro cyknę fotkę moich zasobów to może będzie łatwiej😀. Najgorsze w tym wszystkim, że pewne opcję, które wywachalem u innych i fajnie pachniały, u mnie średnio i krótko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, Isey Miyake jeszcze nie próbowałem. Obecny zasób pachnideł przedstawia się następująco. Oprócz tych co zostały troszkę innych też się przewinęło, w tym Joopy, Jovany, Adidasy, Avon, Banserasy, różne zamienniki np. Kenzo, itp. 

IMG_20230820_103159.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, jak trwałość na skórze zależy od indywidualnych cech skóry. Na mnie żaden Issey Miyake nie trzyma się dłużej niż dwie-trzy godziny. Testowałem cztery różne.

Jeszcze co do trwałych zapachów to z moich doświadczeń Bottega Veneta Homme jest trwała a zapach ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Al Haramain Sheikh 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, loco50 napisał(-a):

Al Haramain Sheikh 

Lubię araby, trzeba spróbować. Dzięki 

A czy to raczej zapach na lato? 

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motyla noga no - podajecie tyle fajnych i ciekawych propozycji do testowania a w moim Słupsku ( Dupsku ) tylko Sephora i Douglas, najbliższe Notino to w Gdańsku - 90% z Waszym zasobów musiałbym zamawiać próbki - tylko co z nimi później robić skoro nie podejdą - a właśnie mam 3 próbki od https://sklep.wolfbrothers.men/kategoria-produktu/perfumy/

z zestawy 6 próbek - zostały mi 3 - Wisent, Boar i Goat - niestety to nie moje rewiry zapachowe - pozostałe wolf,  bear i deer - zużyłem bo fajne i może wolfa zakupię ale do rzeczy - pojedyncza próbka kosztuje 19,90 - z każdej z 3 fiolek ubyło po dwa psiki dosłownie - starczyło aby odrzucić :) - ale mam propozycję - może ktoś posiada jakieś ciekawe próbki - nie lubię zapachów słodkich - szukałem nut z jałowcem - bardziej klimaty drzewne - być może orientalne najlepiej zapach całoroczny bez podziału na pory roku :) - może ktoś posiada takie próbki o podobnej wartości i chciałby się wymienić - proponuję 3 za 3 - w cenie przesyłki paczkomatem - zapraszam do zapoznania się opisami próbek na stronie wilczych braci i czekam na odpowiedź :) 

Edytowane przez Solve

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tofiks_th napisał(-a):

Lubię araby, trzeba spróbować. Dzięki 

A czy to raczej zapach na lato? 

Zapach uniwersalny. Męski. Na lato śmiało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tofiks to, że nie czujesz swoich perfum to nic nowego bo po prostu się do nich przyzwyczajasz. Jak nie wierzysz to spsikaj kogoś znajomego rękę czy koszulkę i zobacz co jakiś czas. 

Robię testy na synu i zawsze to do czego miałem wątpliwości okazywało się jednak bardzo trwałe. Issey Miyake pour homme nie czuję już po kwadransie czasami nawet stronger with you zanika ale tylko w moim nosie. 

Z tego co widzę u Ciebie to mocnych kozaków też za bardzo nie masz.

Czas kupić Hawasa i w końcu cieszyć się na całego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, polly napisał(-a):

Tofiks to, że nie czujesz swoich perfum to nic nowego bo po prostu się do nich przyzwyczajasz. Jak nie wierzysz to spsikaj kogoś znajomego rękę czy koszulkę i zobacz co jakiś czas. 

Robię testy na synu i zawsze to do czego miałem wątpliwości okazywało się jednak bardzo trwałe. Issey Miyake pour homme nie czuję już po kwadransie czasami nawet stronger with you zanika ale tylko w moim nosie. 

Z tego co widzę u Ciebie to mocnych kozaków też za bardzo nie masz.

Czas kupić Hawasa i w końcu cieszyć się na całego.

Z tym czuciem perfum to różnie bywa.

Z tego co testowałem to najgorszą trwałość mają Roja Elysium Cologne.

Nie chodzi o to że przestaję je czuć, na sobie dość szybko ale jak np. 2 godziny po aplikacji zdejmuję korek i wącham atomizer to praktycznie nic nie czuć. 

Żaden inny perfum się tak nie zachowuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno zmysł węchu się przyzwyczaja do zapachu i po kilku godzinach trudno coś wyczuć. Może powinienem nosić dany zapach ze sobą, i co trzy godzinki profilaktycznie strzelić bucha😉. Z LEN Extreme nie mam tego problemu, bo dobrze i długo współgra ze skórą i nosem. Będziemy dalej szukać swojego graala🤔

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy, dla przykładu od paru dni staram się przekonać do jakże cudownych Xeryus rouge oczywiście już tych nowych w bezbarwnym flakonie i prawie ich nie czuję od samego użycia aż po paru h nagle coś mile i to dość intensywnie zaczynam czuć a to właśnie XR. Czemu nie czuję środka? Zupełnie nie mam pojęcia o co chodzi, na pewno nie satysfakcjonuje mnie taka sytuacja. Może taka chemia a może to nasz zmysł nie potrafi właściwie zatrybić z niektórymi kompozycjami?

A może to działa na poziomie podprogowym jak feromony które oddziaływają tylko na tych właściwie dopasowanych? Najciekawsze, że niby nic nie czuć ale jakiś podświadomy komfort mi to daje.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbujemy- inny ale ani zachwyt ani poryw

IMG_2026.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1449.JPG

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyszedł flakon. Dotychczas testowałem z próbki. Flakon piękny, dość nietypowy. Zapach z rodzaju miażdżących otoczenie, jak to Arab. Za aktualną cenę (kupiłem w Notino, to nie kryptoreklama, po prostu tam kupilem) zdecydowałem się wziąć i nie grymasić 😉

IMG_20230822_170844.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L'aventure kiedyś miałem. Otwierał się brudną cytryną otoczoną w jakby popiole. Dziwny był, najlepiej pachniał po godzinie a jeszcze lepiej pachniał plastik z którego zrobiono pudełko (szkatułkę). Po wielu testach w temacie aventusa ostał się tylko montblanc adventure bo jest najgładszy. Dziś kupiłbym jeszcze raz ale mam już za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bardzo dobrąalternatywą dla za drogiego już aventusa (mimo, że w batchach F00 poprawili parametry) -  jest tiziana terenzi orion 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupowałem z myślą o podobieństwie do Aventusa, który może i początkowo jest fajny ale po około dwóch godzinach noszenia mnie irytuje. L'aventure z próbki po pierwszym niuchu przypomniał mi syrop z dzieciństwa (może ktoś jeszcze pamięta: Solaren), jedyny syrop, który lubiłem :-). Nie bardzo wiem co chodzi z tą "brudną cytryną" - to jedynie dość popularny opis na fragrantice, służący do charakteryzowania tych perfum ale kompletnie mnie nie przekonuje. Owszem, są tam cytrusy ale mocno przełamane ziołami o dość inwazyjnych nutach. Z czasem zapach łagodnieje.

Wczoraj na lewy nadgarstek wrzuciłem L'aventure, na prawy Aventusa i wąchałem od czasu do czasu. Może i tego drugiego nazywają "królem" ale bardziej przekonuje mnie ten pierwszy. A w kwestii trwałości: po prysznicu ślad po Aventusie na granicy wyczuwalności (jeśli to nie złudzenie) a ten skubany z lewego nadgarstka, jak się uczepił to nie puścił. Dopiero dwukrotne szorowanie pomogło, więc jeśli ktoś lubi zmieniać zapach w ciągu dnia to trzeba na Araba uważać.

Edit: żeby nie było: nie mam  butelki Aventusa. Mam kilka ml z odlewki i właśnie z odlewki porównywałem. Mam blokadę przed wydaniem około tysiąca PLN na butelkę perfum. Tj. zawsze mam jakiś lepszy pomysł na pożegnanie się z dziesiątką Jagiełłów 🙂

Edytowane przez ps1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lawenczer jest ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To do picia czy pachnienia?

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Adam głęboko sięgnął do szuflady, róg opakowania wciśnięty - musiały siedzieć daleko i mocno :) 

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi