john.doe 360 #1576 Napisano 8 Grudnia 2020 Jest bardzo spoko ale wciąż za mały Ten ma 42 i faktycznie olbrzym to to nie jest, ale na pasku wydaje się bardzo Ok rozmiarowo. Mam tez czarnego na bransoletkę i ten optycznie wydaje się mniejszy. Dlatego wraca do sklepu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #1577 Napisano 8 Grudnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1578 Napisano 8 Grudnia 2020 No i Tomek się odważył pierwszy po mnie z paskowaniem Jest ogień! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1579 Napisano 8 Grudnia 2020 No ja byłem blisko, bo choć po tym co Paweł pokazał - podobne nadgarstki mamy - to zacząłem się zastanawiać czy w ogóle przebierać. Ale dziś na olx pojawiły się paski Eulit i niestety ktoś zwinął wszystkie na raz. A chciałem raptem chociaż jeden, czarny perlon, na próbę kupić.. No nic, popatrzę gdzie indziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #1580 Napisano 8 Grudnia 2020 3 minuty temu, p.r.p. napisał: No ja byłem blisko, bo choć po tym co Paweł pokazał - podobne nadgarstki mamy - to zacząłem się zastanawiać czy w ogóle przebierać. Ale dziś na olx pojawiły się paski Eulit i niestety ktoś zwinął wszystkie na raz. A chciałem raptem chociaż jeden, czarny perlon, na próbę kupić.. No nic, popatrzę gdzie indziej. A u siebie na stronie Eulit nie ma? Jakieś 2 msc były out of stock, ale zazwyczaj można u nich dorwać bez problemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1581 Napisano 8 Grudnia 2020 Popatrzę. Po prostu przypadkiem mi wyskoczyło jak wpisałem. No to szybko napisałem co i jak, a tu bach, już po ptokach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18966 #1582 Napisano 8 Grudnia 2020 U tego jegomościa podobno warto kupować: https://www.ebay.pl/itm/Eulit-Perlon-Durchzugs-Uhrenarmband-Modell-Palma-rot-20-mm/122042749662?hash=item1c6a5092de:g:rgQAAOSwR69cp5nY Chyba sam w końcu się skuszę do Eposa choć trochę dużo wychodzi jak na kawałek "szmaty"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1583 Napisano 8 Grudnia 2020 Dziś przyjechał niebieski Ray. Jest super, powinni je sprzedawać w parach Jest jedno "ale".- wyobraźcie sobie najbardziej nietrafionego w indeksy kwarca... no właśnie. Dlatego jedzie z powrotem Ale odcień niebieskiego jest super. Naprawdę szkoda, bo zatrzymałbym oba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1584 Napisano 8 Grudnia 2020 Daj zdjęcia jakieś, żeby ten niebieski kolorek chociaż obejrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #1585 Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) 5 minut temu, clusca napisał: ... wyobraźcie sobie najbardziej nietrafionego w indeksy kwarca... Dasz radę wrzucić którymi filmik jak zezuje? 🤭 Edytowane 8 Grudnia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1586 Napisano 8 Grudnia 2020 7 godzin temu, p.r.p. napisał: Daj zdjęcia jakieś, żeby ten niebieski kolorek chociaż obejrzeć. Tak to mniej więcej wygląda, jeśli chodzi o kolor. To znaczy, u mnie tak wygląda na w miarę dobrze odzwierciedlającym kolory, skalibrowanym jakiś czas temu monitorze. Na drugim obok wygląda zupełnie inaczej Kolor niebieski jest raczej ciepły aniżeli zimny, więc kto widzi zimny, musi wziąć poprawkę na kolor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1587 Napisano 8 Grudnia 2020 No ładny skubaniec.. Choć jako drugi właśnie. Jeśli mieć jeden to jednak czarny. Tak jak ktoś tu pisał (tomaliusz?) niebieskie wolę divery, a takie fieldy, jakoś czarne na pierwszym miejscu a potem inne kolory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1588 Napisano 8 Grudnia 2020 (edytowane) 7 godzin temu, tomaliusz napisał: Dasz radę wrzucić którymi filmik jak zezuje? 🤭 Tutaj dwa animowane gify. Oczywiście brak równoległości matrycy aparatu i tarczy zegarka wprowadza "błąd w odczycie", stąd dwa gify na wszelki wypadek. W rzeczywistości jest to bardziej zbliżone do tego, co dzieje się na tym drugim, "wyrywkowym" gifie. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #1589 Napisano 9 Grudnia 2020 Godzinę temu, clusca napisał: Tutaj dwa animowane gify. Oczywiście brak równoległości matrycy aparatu i tarczy zegarka wprowadza "błąd w odczycie", stąd dwa gify na wszelki wypadek. W rzeczywistości jest to bardziej zbliżone do tego, co dzieje się na tym drugim, "wyrywkowym" gifie. No kupa straszna 😐 Aż zerknę na niebieskiego mojej żony... Idealny nie jest ale jest dużo lepiej niż u Ciebie. Koleżanka Małżonka nie wnika w takie błahostki... 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1590 Napisano 9 Grudnia 2020 W czarnym, którego mam jest również dużo lepiej. Dlatego niebieski wraca do WS, bo moje OCD nie da mi przejść nad tym do porządku dziennego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 29110 #1591 Napisano 9 Grudnia 2020 Czy ja dobrze widzę, że nietrafia w część indeksów, a w częśćtrafia? Czy tylko mi się wydaje ze względu na nieosiowość zegarka i aparatu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 29110 #1592 Napisano 9 Grudnia 2020 Pytam, gdyż ja sprawdzam tylko 4 główne indeksy, patrząc pod bardzo dużym kątem na tarcze tak prosta wzroku przechodziła dokładnie przez oś zegarka i środek indeksu i wtedy sprawdzam, czy końcówka wskazówki sekundnika leży na tej samej lini, czy też poza nią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #1593 Napisano 9 Grudnia 2020 22 minuty temu, Miszkolc napisał: Czy ja dobrze widzę, że nietrafia w część indeksów, a w częśćtrafia? ... No ale przecież to normalne Może w chodzić pół na pół 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1594 Napisano 9 Grudnia 2020 Godzinę temu, Miszkolc napisał: Czy ja dobrze widzę, że nietrafia w część indeksów, a w częśćtrafia? Czy tylko mi się wydaje ze względu na nieosiowość zegarka i aparatu? Dobrze widzisz, trafia część (nie jest idealnie), a część się zdecydowanie rozjeżdża. Wszystkie trzy, które miałem u siebie (czarny na bransie, na pasku i niebieski) mają mniejszy lub większy problem z trafianiem w ostatniej kwarcie każdej minuty, z tym że czarne nieznacznie się rozjeżdżały w przedziale 50-60s, za to niebieski trafia w połowie między indeksami przez ostatnie 20s, a i reszta nie jest idealna @Miszkolc Sorry, że popsułem Ci przyjemność z posiadania idealnie trafiającego Citka - jak mniemam, sprawdzisz, czy trafia reszta, poza czterema głównymi indeksami, które swoją droga są tak grube, że nawet jak nie trafia, to widać że trafia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 29110 #1595 Napisano 9 Grudnia 2020 Nie jest źle, sprawdziłem czarnego i niebieskiego, którego odsyłam. Rzeczywiście mają problem w 4 ćwiartce. Na 52 indeksie czarny zewnętrzne obrysy indeksu i sekundnika są w lini (czyli lekka odchyłka) w niebieskim jest lepiej bo zewnętrzne linie zachodzą na siebie.W obu przypadkach odchyłka na minus.A teraz najlepsze, sprawdzam dla "sportu" (jestem perfekcjonistą) w normalnej eksploatacji niezauważalne, tym bardziej, ze się cieszę jak widzę wskazówkę i indeksy bez okularów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1596 Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) 12 godzin temu, clusca napisał: Tutaj dwa animowane gify. Oczywiście brak równoległości matrycy aparatu i tarczy zegarka wprowadza "błąd w odczycie", stąd dwa gify na wszelki wypadek. W rzeczywistości jest to bardziej zbliżone do tego, co dzieje się na tym drugim, "wyrywkowym" gifie. U mnie na monitorze pierwszy pokazuje 15:36 a drugi 20:30 u Was też tak jest ? Chyba Monitor muszę wymienić I zegarek za 1,5 tys żeby w indeksy nie trafiał w tak prostym wykonaniu - Citizen dał ciała w tym modelu na całej linii jeśli nie trafia w indeksy a może to jednostkowy przypadek ? Chyba napisze do Japonii i trochę ich zawstydzę pokazując majatkowca trafiającego w indeksy Edytowane 9 Grudnia 2020 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1597 Napisano 9 Grudnia 2020 5 minut temu, unadarek napisał: Chyba Monitor muszę wymienić Koniecznie. U mnie jest na obu kilka minut do piątej, ale na pierwszym rano, a na drugim po południu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7224 #1598 Napisano 9 Grudnia 2020 Kurde, jeszcze Wam nie przeszło? Na ostatnich 20 stronach (albo i więcej) cały czas się podniecacie jednym modelem. Ja rozumiem, że jest fajny, mały, wygodny i ma dobrą lumę, bo miałem takiego - tylko mój był tańszy, ale w 2015 to i ceny były inne - ale zlitujcie się, bo nie chce mi się stron przewijać Dobra, wpadnę znowu za tydzień 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #1599 Napisano 9 Grudnia 2020 Miałeś innego, nie takiego samego.. 🤣 Ale w sumie MOD mógł by wydzielić te strony jako nowy wątek o samym właśnie BN0118-55E. Łatwiej by było dla wszystkich tu obecnych jak i "przyszłych pokoleń". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #1600 Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Mało coś tych Citków na forum, jak wydzieli się nowy temat, to będzie w każdym wątku "posucha". A tak za tydzień wszystko wróci do normy, tak jak było w przypadku BN0150 BTW, czy pokazywałem już może mojego "field nurka"? Edytowane 9 Grudnia 2020 przez clusca 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach