beriam 18984 #4176 Napisano 10 Listopada 2021 Szukam od jakiegoś czasu canvasa do mojego bn0150-10e i ta opcja wpadła mi w oko, chociaż te pomarańczowe przeszycia są trochę takie... mech. Będzie waszym krytycznym okiem... zgrywało ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4177 Napisano 10 Listopada 2021 34 minuty temu, beriam napisał(-a): Szukam od jakiegoś czasu canvasa do mojego bn0150-10e i ta opcja wpadła mi w oko, chociaż te pomarańczowe przeszycia są trochę takie... mech. Będzie waszym krytycznym okiem... zgrywało ? ło.... Panie jak nie jak tak !!! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4178 Napisano 10 Listopada 2021 NB1050 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12374 #4179 Napisano 10 Listopada 2021 Godzinę temu, beriam napisał(-a): Szukam od jakiegoś czasu canvasa do mojego bn0150-10e i ta opcja wpadła mi w oko, chociaż te pomarańczowe przeszycia są trochę takie... mech. Będzie waszym krytycznym okiem... zgrywało ? Myślę, że będzie żarło! Poproszę o namiar na paseczek jeśli można 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 18984 #4180 Napisano 10 Listopada 2021 2 minuty temu, incubus05 napisał(-a): Myślę, że będzie żarło! Poproszę o namiar na paseczek jeśli można Bez pomarańczy. Czarne przeszycie będzie sensowniejsze 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12374 #4181 Napisano 10 Listopada 2021 Teraz, beriam napisał(-a): Bez pomarańczy. Czarne przeszycie będzie sensowniejsze 😉 Ja myślę, że pomarańczka idealnie zgra się że wskazowką minutową. I ja bym tak uderzył. Przeszycia wyglądają ładnie w mojej opinii 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 18984 #4182 Napisano 10 Listopada 2021 Teraz, incubus05 napisał(-a): Ja myślę, że pomarańczka idealnie zgra się że wskazowką minutową. I ja bym tak uderzył. Przeszycia wyglądają ładnie w mojej opinii Są gusta i guściki 🙂 Wysłałem PW. Z czarnym przeszyciem zyska na uniwersalności po części 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4183 Napisano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, beriam napisał(-a): Bez pomarańczy. Czarne przeszycie będzie sensowniejsze 😉 e czarne i czarne - to do wskazóweczki podpasuje i daje trochę ożywienia tak twierdzimy ja i Kot sąsiada w którym zagnieździł się demon !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 18984 #4184 Napisano 10 Listopada 2021 8 minut temu, unadarek napisał(-a): e czarne i czarne - to do wskazóweczki podpasuje i daje trochę ożywienia tak twierdzimy ja i Kot sąsiada w którym zagnieździł się demon !!! Czyli kot twierdzi ,że pomarańczowy jako akcent, czy jednak zostać w klimatach demonicznych czyli czarno czarnych przeszyciach, bo trochę się pogubiłem 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4185 Napisano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, beriam napisał(-a): Czyli kot twierdzi ,że pomarańczowy jako akcent, czy jednak zostać w klimatach demonicznych czyli czarno czarnych przeszyciach, bo trochę się pogubiłem 😎 Ja tylko powtarzam co kazał Ci przekazać - pomarańczowy teraz możne i tam jest pewne rozluźnienie i tolerancja ...kto wie .... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 18984 #4186 Napisano 10 Listopada 2021 6 minut temu, unadarek napisał(-a): Ja tylko powtarzam co kazał Ci przekazać - pomarańczowy teraz możne i tam jest pewne rozluźnienie i tolerancja ...kto wie .... Oby to rozluźnienie nie przerodziło się w sraczkę 😁👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134578 #4187 Napisano 10 Listopada 2021 1 godzinę temu, beriam napisał(-a): Czyli kot twierdzi ,że pomarańczowy jako akcent, czy jednak zostać w klimatach demonicznych czyli czarno czarnych przeszyciach, bo trochę się pogubiłem 😎 Polecam Ci ożywienie zegarka jakimś kontrastującym przeszyciem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beriam 18984 #4188 Napisano 10 Listopada 2021 12 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Polecam Ci ożywienie zegarka jakimś kontrastującym przeszyciem. Wezmę to pod rozwagę. Jak już wspominałem 🍊 lub 🖤 Tylko subtelniej 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4189 Napisano 10 Listopada 2021 ...a może 13 minut temu, beriam napisał(-a): Wezmę to pod rozwagę. Jak już wspominałem 🍊 lub 🖤 Tylko subtelniej 😎 Kot mówi: weź dwa 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68245 #4190 Napisano 10 Listopada 2021 Myślę, że BN0150 fajnie znosi kolorowe dodatki. Wskazówki są dość kolorowe i takie kolorowe przeszycia na pasku mu nie przeszkadzają. Ja też mu założyłem pasek z kontrastowym przeszyciem. Gdyby przeszycie było pomarańczowe, pasowałoby nawet bardziej. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4191 Napisano 10 Listopada 2021 Hej wczoraj udało się mi wylicytować Citizena jak z foto sprzedawcy, Moich jeszcze nie ma bo jest w drodze. Opis sprzedawcy Zegarek męski kwarcowy-Citizen Watch CO-Złocony-Serednica-ca-34mm. Stan bardzo dobry, na chodzie, mam nadzieje ze było warto z przesyłką wyszedł mnie 110,00 zł ciekawi mnie coś więcej o nim wygląda na kilku letni vintage może źle z dekla sprawdzam nr ref ale nic nie wyszukuje z ciekawości jak ktoś coś wie dajcie info, to chyba choroba w tym miesiącu 2 Citizen.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134578 #4192 Napisano 10 Listopada 2021 5 minut temu, bos_kg napisał(-a): Hej wczoraj udało się mi wylicytować Citizena jak z foto sprzedawcy, Moich jeszcze nie ma bo jest w drodze. Opis sprzedawcy Zegarek męski kwarcowy-Citizen Watch CO-Złocony-Serednica-ca-34mm. Stan bardzo dobry, na chodzie, mam nadzieje ze było warto z przesyłką wyszedł mnie 110,00 zł ciekawi mnie coś więcej o nim wygląda na kilku letni vintage może źle z dekla sprawdzam nr ref ale nic nie wyszukuje z ciekawości jak ktoś coś wie dajcie info, to chyba choroba w tym miesiącu 2 Citizen.. Ile masz w nadgarstku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4193 Napisano 10 Listopada 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a): Ile masz w nadgarstku? Wspomniany tu wcześniej Citizen BD0043-08B ma 39 mm i leży wszam raz na nadgarstku powyżej mm był by za duży, tu foto obecnego na nadgarstku i jest ok jak na zegarek z okrągłą kopertą zawsze miałem kostki Poljot czy dawniej Casio a nowy zakup ma 34 mm mniejszy. Myślę ten zakup nosić okazjonalnie bo na taki wygląda, nadgarstek według cm mam 17,5 cm to zegarki do 39mm powinnam nosić nic powyżej.. Edytowane 10 Listopada 2021 przez bos_kg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134578 #4194 Napisano 10 Listopada 2021 7 minut temu, bos_kg napisał(-a): Wspomniany tu wcześniej Citizen BD0043-08B ma 39 mm i leży wszam raz na nadgarstku powyżej mm był by za duży, tu foto obecnego na nadgarstku i jest ok jak na zegarek z okrągłą kopertą zawsze miałem kostki Poljot czy dawniej Casio a nowy zakup ma 34 mm mniejszy. Myślę ten zakup nosić okazjonalnie bo na taki wygląda, nadgarstek według cm mam 17,5 cm to zegarki do 39mm powinnam nosić nic powyżej.. Myślę, że rozmiar, dopóki l2l mieści się na nadgarstku, to kwestia indywidualnych upodobań. Średnica tarczy ma znaczenie, ale drugorzędne. Ja przy 18 cm noszę l2l nawet do 54 mm. Sam obwód nadgarstka też nie do końca wszystko wyjaśnia, bo jak płaski, to zegarek może mieć l2l większe a jak bardziej okrągły, to odwrotnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4195 Napisano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a): Myślę, że rozmiar, dopóki l2l mieści się na nadgarstku, to kwestia indywidualnych upodobań. Średnica tarczy ma znaczenie, ale drugorzędne. Ja przy 18 cm noszę l2l nawet do 54 mm. Sam obwód nadgarstka też nie do końca wszystko wyjaśnia, bo jak płaski, to zegarek może mieć l2l większe a jak bardziej okrągły, to odwrotnie. Racja tylko ja patrze względem estetyki bo zegarek za duży do ubioru Casual był by nie to ze błędem ale nie estetycznym wyborem pod tym kontem patrze jak miałem kostki to były mniejsze i jako s ok było serio od lat pierwsze okrągłe zegar, za dzieciaka niewiedza i zegarki nie dość ze kiepskie czerniały itp to nie patrzyłem na nic po za tym ze ładny. Z początkiem 2020 zechciałem mieć zegarek lepszy niż Casio i bardziej charakterystyczny i trafiłem na Poliot kostka od tego się ze wpadłem w chorobę zegarkową ze mam 3 Poliot kostki na prube zaryzykowałem z zegarkiem marki Pierre Ricaud kostka pozłacana jeszcze są 2 Casio ale do sprzedania i teraz te Citizen i siedzę w tym teraz oś naprawdę lepszego szukam podobają mi się quartz z patrk filippe moze kiedyś zakupie pozłacany lub złoty.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134578 #4196 Napisano 10 Listopada 2021 41 minut temu, bos_kg napisał(-a): Racja tylko ja patrze względem estetyki bo zegarek za duży do ubioru Casual był by nie to ze błędem ale nie estetycznym wyborem pod tym kontem patrze jak miałem kostki to były mniejsze i jako s ok było serio od lat pierwsze okrągłe zegar, za dzieciaka niewiedza i zegarki nie dość ze kiepskie czerniały itp to nie patrzyłem na nic po za tym ze ładny. Z początkiem 2020 zechciałem mieć zegarek lepszy niż Casio i bardziej charakterystyczny i trafiłem na Poliot kostka od tego się ze wpadłem w chorobę zegarkową ze mam 3 Poliot kostki na prube zaryzykowałem z zegarkiem marki Pierre Ricaud kostka pozłacana jeszcze są 2 Casio ale do sprzedania i teraz te Citizen i siedzę w tym teraz oś naprawdę lepszego szukam podobają mi się quartz z patrk filippe moze kiedyś zakupie pozłacany lub złoty.. Staraj się unikać marek modowych a Casio, Citizen, Seiko to wybory oczywiste (na plus). Poza tym sporo chińczyków, ale tu warto zapytać przez zakupem na "chińskiej grupie forumowej", by nie wyrzucić niepotrzebnie pieniędzy. Odpuść sobie wynalazki. Przed zakupem, zapytaj bardziej zorientowanych kolegów z Forum. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4197 Napisano 10 Listopada 2021 7 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Staraj się unikać marek modowych a Casio, Citizen, Seiko to wybory oczywiste (na plus). Poza tym sporo chińczyków, ale tu warto zapytać przez zakupem na "chińskiej grupie forumowej", by nie wyrzucić niepotrzebnie pieniędzy. Odpuść sobie wynalazki. Przed zakupem, zapytaj bardziej zorientowanych kolegów z Forum. Ja zaczynam unikać casio nie ze są złe tylko dlatego ze wiele marek modowych itp jest dla tym samym otwierasz mechanizm ten sam co casio a inne opakowanie, a zobaczyłem mechanizm qauartz od Poljiot i uznałem ze ok jest od tego się zaczęła przygoda z quartz jak zauwazył…em ze są lepsze mechanizmy quartz i tak trwam bo dobry mechanizm jak w zegarkach vintage do teraz potrafią bez serwisu działać.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68245 #4198 Napisano 10 Listopada 2021 Ja zaczynam unikać casio nie ze są złe tylko dlatego ze wiele marek modowych itp jest dla tym samym otwierasz mechanizm ten sam co casio a inne opakowanie, a zobaczyłem mechanizm qauartz od Poljiot i uznałem ze ok jest od tego się zaczęła przygoda z quartz jak zauwazył…em ze są lepsze mechanizmy quartz i tak trwam bo dobry mechanizm jak w zegarkach vintage do teraz potrafią bez serwisu działać..W zegarkach modowych raczej nie spotkasz mechanizmów Casio. A za pomocą kropek, przecinków i dużych liter mógłbyś nam pomóc lepiej zrozumieć, co masz na myśli, pisząc swoje posty. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4199 Napisano 10 Listopada 2021 Niezmiennie, rzecz jasna, interpunkcja ma znaczenie :-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 30 #4200 Napisano 10 Listopada 2021 Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): W zegarkach modowych raczej nie spotkasz mechanizmów Casio. A za pomocą kropek, przecinków i dużych liter mógłbyś nam pomóc lepiej zrozumieć, co masz na myśli, pisząc swoje posty. Niby wspomniany modowy zegarek ma, Mechanizm zegarka Japoński Mechanizm Citizen Miyota AL21 i przez ten mechanizm pomyślałem że to z serii Casio.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach