zorro 269 #4451 Napisano 9 Grudnia 2021 Żeby nie było ze plamy i rysy na duratecu to tylko mój wymysł. Poniżej znalazłem recenzje Citizena F100 sprzed paru lat gdzie użytkownik także wspomina o tych dwóch rzeczach. https://watchlords.com/viewtopic.php?t=28288&p=294229&hilit=p294069 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4452 Napisano 9 Grudnia 2021 Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4453 Napisano 9 Grudnia 2021 8 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? nie daj się ... Rosyjskie okręty podwodne maja kadłuby z tytanu to jednak o czymś świadczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4454 Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 54 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? Gdzież tam. Dobry tytan nie jest zły. Nawet mogę odkupić tą Attese jak będzie parzyć w rękę po zakupie. Edytowane 9 Grudnia 2021 przez zorro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #4455 Napisano 9 Grudnia 2021 16 godzin temu, mariaczi napisał(-a): Za to przy tytanie bardzo łatwo jest domowym sposobem taki zegarek odnowić. Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4456 Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Daito napisał(-a): Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej. Mnie wydaje się tak samo Edytowane 9 Grudnia 2021 przez zorro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4457 Napisano 9 Grudnia 2021 15 minut temu, Daito napisał(-a): Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej. Wszystkie zegarki tytanowe - bez powłoki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4458 Napisano 9 Grudnia 2021 16 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ale najważniejsze że: TO SĄ FAKTY. A tak btw. Od 3 dni czekam na wysyłkę swojego zamówienia. Mieliście tak na chrono? Sprzedawca na pewno obskakuje pobliskie japońskie lombardy szukając najtańszego egzemplarza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129544 #4459 Napisano 9 Grudnia 2021 2 godziny temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4460 Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) 5 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków ... Zgadzam się. To nie może być przypadek to szeroko zakrojony spisek chińskich producentów stali. Edytowane 9 Grudnia 2021 przez zorro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4461 Napisano 9 Grudnia 2021 Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej.Tytanu z powłokami nie ruszałem ale zwykłe grade6 to czymś takim: https://m.biurwa.pl/item/3130383930303430?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p83qMhLjqgUFJkxJRV3u2H8xSveBy2cItHOFMbtVtI-5MVPsimjH8BoCaasQAvD_BwEZwykłe zmywaki z zieloną stroną z marketu też dają radę. Kilka minut zabawy i rysy znikają a tytan wygląda po tym obłędnie. S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4462 Napisano 9 Grudnia 2021 30 minut temu, mariaczi napisał(-a): Tytanu z powłokami nie ruszałem ale zwykłe grade6 to czymś takim: https://m.biurwa.pl/item/3130383930303430?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p83qMhLjqgUFJkxJRV3u2H8xSveBy2cItHOFMbtVtI-5MVPsimjH8BoCaasQAvD_BwE Zwykłe zmywaki z zieloną stroną z marketu też dają radę. Kilka minut zabawy i rysy znikają a tytan wygląda po tym obłędnie. S20FE 5G Kiedyś próbowałem takim zmywakiem z zieloną stroną na stali. I cóż mogę rzecz: zegarek nie wyglądał po tym zabiegu obłędnie. Powiem więcej nie mogłem już na niego patrzeć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4463 Napisano 9 Grudnia 2021 Ja mówię o tytanie. Tytan zachowuje się zupełnie inaczej niż stal podczas szczotkowania, cięcia czy szlifowania. To zupełnie inne materiałyS20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #4464 Napisano 9 Grudnia 2021 Godzinę temu, zorro napisał(-a): Kiedyś próbowałem takim zmywakiem z zieloną stroną na stali. I cóż mogę rzecz: zegarek nie wyglądał po tym zabiegu obłędnie. Powiem więcej nie mogłem już na niego patrzeć. Stal szczotkowaną da radę spokojnie odnowić taki "zmywakiem", lepszy efekt jest jak się użyje szmatkę do czyszczenia miedzi przed lutowaniem, oczywiście nie mówię tu o likwidacji jakichś głębokich rys ale zwykłej kosmetyce i odświeżeniu - warunek jednak jest taki że powierzchnia musi być jednolita - jeśli są jakieś łączenia powierzchni szczotkowanej z piaskowaną albo "lustrem" to zdecydowanie nie polecałbym takiej metody. Co do tytanu to kiedyś wpadłem na pomysł żeby jakąś obrączkę"tytanową" odnowić... poddałem się bo efekt był mocno wątpliwy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4465 Napisano 9 Grudnia 2021 11 minut temu, Daito napisał(-a): "tytanową" odnowić.. możne to nie był tytan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5737 #4466 Napisano 9 Grudnia 2021 5 minut temu, unadarek napisał(-a): możne to nie był tytan Raczej jest - "Siara mi dał" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4467 Napisano 9 Grudnia 2021 1 minutę temu, Daito napisał(-a): Raczej jest - "Siara mi dał" a to jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4468 Napisano 9 Grudnia 2021 Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków ...Ja podniosłem? Jakich lajków?Ja zawsze wolę mocna merytoryczną dyskusję niż gownoburze o nic. Jak to np na niektórych fejsbukowych grupach się dzieje. Tu pełna kulturka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4469 Napisano 10 Grudnia 2021 (edytowane) 15 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Ja podniosłem? Jakich lajków? Ja zawsze wolę mocna merytoryczną dyskusję niż gownoburze o nic. Jak to np na niektórych fejsbukowych grupach się dzieje. Tu pełna kulturka Facebook ? Nie używam nie używałem i nie będę używał Edytowane 10 Grudnia 2021 przez zorro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4470 Napisano 10 Grudnia 2021 Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39919 #4471 Napisano 10 Grudnia 2021 Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy no to teraz kasujemy wszystkie swoje niepotrzebne (bo nie kupiłeś) posty. Pozdrawiam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4472 Napisano 10 Grudnia 2021 16 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #4473 Napisano 10 Grudnia 2021 Temat dalej aktualny. Citizen, Eco drive, supertitanium z duratect, bransoleta najlepiej z takim zapięciem jak w Cb3016. Trzeba szukać inszego modelu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #4474 Napisano 10 Grudnia 2021 2 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Temat dalej aktualny. Citizen, Eco drive, supertitanium z duratect, bransoleta najlepiej z takim zapięciem jak w Cb3016. Trzeba szukać inszego modelu ale to już nie to samo 😭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zorro 269 #4475 Napisano 10 Grudnia 2021 Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy No to nie odkupię za 2 tys. pln 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach