Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? emoji13.png

nie daj się ... :)  Rosyjskie okręty podwodne maja kadłuby z tytanu to jednak o czymś świadczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ale zaraz zaraz. Czy Kolega Zorro chce za wszelką cenę nas zniechęci do tytanu? Pokazać jaki to on jest zły be itepe? emoji13.png

Gdzież tam. Dobry tytan nie jest zły. 
Nawet mogę odkupić tą Attese jak będzie parzyć w rękę po zakupie. 

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, mariaczi napisał(-a):

Za to przy tytanie bardzo łatwo jest domowym sposobem taki zegarek odnowić.

Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Daito napisał(-a):

Zdradź sposób - bo mnie się wydaje zupełnie odwrotnie, tzn stal można odnowić z tytanem jest gorzej.

Mnie wydaje się tak samo

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Daito napisał(-a):

Wszystkie zegarki tytanowe - bez powłoki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ale najważniejsze że: TO SĄ FAKTY.

A tak btw. Od 3 dni czekam na wysyłkę swojego zamówienia. Mieliście tak na chrono?

Sprzedawca na pewno obskakuje pobliskie japońskie lombardy szukając najtańszego egzemplarza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków ;) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków ;) ...

Zgadzam się. To nie może być przypadek to szeroko zakrojony spisek chińskich producentów stali. 

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tytanu z powłokami nie ruszałem ale zwykłe grade6 to czymś takim:
https://m.biurwa.pl/item/3130383930303430?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p83qMhLjqgUFJkxJRV3u2H8xSveBy2cItHOFMbtVtI-5MVPsimjH8BoCaasQAvD_BwE

Zwykłe zmywaki z zieloną stroną z marketu też dają radę. Kilka minut zabawy i rysy znikają a tytan wygląda po tym obłędnie.

S20FE 5G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, mariaczi napisał(-a):

Tytanu z powłokami nie ruszałem ale zwykłe grade6 to czymś takim:
https://m.biurwa.pl/item/3130383930303430?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p83qMhLjqgUFJkxJRV3u2H8xSveBy2cItHOFMbtVtI-5MVPsimjH8BoCaasQAvD_BwE

Zwykłe zmywaki z zieloną stroną z marketu też dają radę. Kilka minut zabawy i rysy znikają a tytan wygląda po tym obłędnie.

S20FE 5G

Kiedyś próbowałem takim zmywakiem z zieloną stroną na stali. I cóż mogę rzecz: zegarek nie wyglądał po tym zabiegu obłędnie. Powiem więcej nie mogłem już na niego patrzeć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mówię o tytanie. Tytan zachowuje się zupełnie inaczej niż stal podczas szczotkowania, cięcia czy szlifowania. To zupełnie inne materiały

S20FE 5G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zorro napisał(-a):

Kiedyś próbowałem takim zmywakiem z zieloną stroną na stali. I cóż mogę rzecz: zegarek nie wyglądał po tym zabiegu obłędnie. Powiem więcej nie mogłem już na niego patrzeć. 

Stal szczotkowaną da radę spokojnie odnowić taki "zmywakiem", lepszy efekt jest jak się użyje szmatkę do czyszczenia miedzi przed lutowaniem, oczywiście nie mówię tu o likwidacji jakichś głębokich rys ale zwykłej kosmetyce i odświeżeniu  - warunek jednak jest taki że powierzchnia musi być jednolita - jeśli są jakieś łączenia powierzchni szczotkowanej z piaskowaną albo "lustrem" to zdecydowanie nie polecałbym takiej metody. Co do tytanu to kiedyś wpadłem na pomysł żeby jakąś obrączkę"tytanową" odnowić... poddałem się bo efekt był mocno wątpliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Daito napisał(-a):

"tytanową" odnowić..

możne to nie był tytan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, unadarek napisał(-a):

możne to nie był tytan

Raczej jest - "Siara mi dał" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Daito napisał(-a):

Raczej jest - "Siara mi dał" :D

:) a to jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale podniosłeś temperaturę na Forum, to nie może być przypadek. Będziesz miał lajków  ...
Ja podniosłem? Jakich lajków?

Ja zawsze wolę mocna merytoryczną dyskusję niż gownoburze o nic. Jak to np na niektórych fejsbukowych grupach się dzieje. Tu pełna kulturka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Ja podniosłem? Jakich lajków?

Ja zawsze wolę mocna merytoryczną dyskusję niż gownoburze o nic. Jak to np na niektórych fejsbukowych grupach się dzieje. Tu pełna kulturka emoji38.png

Facebook ?

Nie używam nie używałem i nie będę używał

Edytowane przez zorro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie no to nie będzie Attesy
no to teraz kasujemy wszystkie swoje niepotrzebne (bo nie kupiłeś) posty.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie emoji2960.pngemoji2960.png no to nie będzie Attesy

1532413519_Beznazwy.jpg.48dac6f6fa5e99f2ae3efe4be21889c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat dalej aktualny. Citizen, Eco drive, supertitanium z duratect, bransoleta najlepiej z takim zapięciem jak w Cb3016. Trzeba szukać inszego modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Temat dalej aktualny. Citizen, Eco drive, supertitanium z duratect, bransoleta najlepiej z takim zapięciem jak w Cb3016. Trzeba szukać inszego modelu

ale to już nie to samo 😭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Eee...z citizena nici bo raz że oni oferują ale muszą sprowadzać i może to potrwać 28 dni zanim wyślą. A inni oferują ale nie mają na stanie emoji2960.pngemoji2960.png no to nie będzie Attesy

No to nie odkupię za 2 tys. pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi