Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Citizen

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, GTR napisał(-a):

U Ciebie wygląda to znacznie lepiej.

Jeśli chodzi o rysy, to tak jak pisałem w Helm Khuraburi Ti już drugiego dnia miałem ich kilka , i dość mocno rzucały się w oczy.Może citizen stosuje lepszy rodzaj materiału, a może dają na to jakąś dodatkową powłokę, coś jest na rzeczy skoro twój się nie rysuje.

Tak czy siak, zegarek wygląda kozacko , taki vintage. 

Za kilka dni pochwalę się moim egzemplarzem.

Ten model ma super Titanium ™ z duratect powłoką utwardzajacą. Już wcześniej miałem model w stali z duratect i Seikowe DiaShield stary nawet nie miało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, czy Citek z LON będzie się synchronizował bez problemu w pl? 

s-l1200.thumb.jpg.4fcfcf08e18b01a6fa5618e79a360446.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szczecinie być może, ale na Krosno bym nie liczył. Ogólnie, nastaw się na problemy z synchronizacją. 

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Sol napisał(-a):

W Szczecinie być może, ale na Krosno bym nie liczył. Ogólnie, nastaw się na problemy z synchronizacją. 

Dzięki wielkie za info, w okolicach Krakowa by próbował, to bliżej Krosna niż Szczecina więc chyba trzeba odpuścić 😶

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, eddi87 napisał(-a):

Dzięki wielkie za info, w okolicach Krakowa by próbował, to bliżej Krosna niż Szczecina więc chyba trzeba odpuścić 😶

Niekoniecznie. Jeżeli zegarek ci pasuje i cena jest dobra to może warto.

Synchronizacja to tylko jedna z funkcji, która może nie działać bo pewności też nie ma.

Sygnał na pewno będzie słaby, ale zależy to od konkretnego modelu i, przede wszystkim, od tego jak i gdzie go będziesz odkładał.

PS. To jesteśmy sąsiadami ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze pamiętam, to dosyć nietypowy mechanizm na UK i USA, na ustawieniu LON synchronizuje się z zegarem nadającym z DE, więc w całej Polsce powinieneś złapać sygnał.
Jeżeli chcesz ustawić inna strefę czasową niż te na subtarczy to ustawiasz na A-TM, a wtedy nie wiem czy będzie podejmować próby synchronizacji, trzeba dokładnie poczytać instrukcję. Co do samych warunków synchronizacji, jak poprzednicy wspomnieli, zależy od miejsca, ale nie powinno być większych problemów

Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.09.2024 o 09:03, beriam napisał(-a):

PSX_20240901_085502.jpg

Co to za model? Jakie funkcje pełnią oznaczenia na pierścieniu zewnętrznym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gXsWeXj.jpeg

W dniu 2.09.2024 o 12:58, Memphis2 napisał(-a):

Co to za model? Jakie funkcje pełnią oznaczenia na pierścieniu zewnętrznym?

Google mówi, że AS2050-10A

Pierścień pokazuje synchronizacje czy udana czy nie a L M H z jak siłny jest sygnał po udanej synchronizacji. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qWUsrP7.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi