Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

desmo może wyluzuj już... :D :D :D tekst z 911 to był najzwyklejszy, prosty i niezbyt skomplikowany żart (i na dodatek nie dotyczący Rolex'a czy innych "przedmiotów"), a jakbyś czytał dokładnie i ze zrozumieniem co napisane jest, to byś takich głupawych wniosków nie wysnuwał ;)  Z moich wypowiedzi na forach wszelakich na 100% nie wyczytasz  "jak oceniam innych" bo... nie oceniam, to ani moja rola, ani zainteresowanie...  ;)

Faktycznie , cała Twoja wypowiedź przypomina żart. Tak jak napisałeś - prosty i nieskomplikowany. W takim razie nie będę się już tam doszukiwał sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe ile jeszcze....i kto ma rację-dowiemy się w trzeciej serii :)

post-48316-0-59494200-1489847228.jpg

A koniec będzie taki...( jest zegarek, choć to nie Rolex:) )

http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiHpLyuouDSAhXkKJoKHUGCC2MQo7QBCBowAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dy28SoWEnPHY&usg=AFQjCNG8TA1Be3vEyPB_t9D-MvO5zsBSKw

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o nie o rację chodzi a elementarne zasady prowadzenia dyskusji i skoro się tu nudzisz - nie ma obwiązku czytania wszystkich wątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak na odpisywanie na calym forum na kazdego posta w którym pojawi się słowo 'Rolex" :)

Wyluzuj :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek daj spokój - to nic nie da ;):D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak na odpisywanie na calym forum na kazdego posta w którym pojawi się słowo 'Rolex" :)

Wyluzuj :)

Ktoś musi dbać w kraju dobrej zmiany o prawa mniejszości...bo "szeryf", mimo że pojawia się w każdym wątku, w tym nie pomógł Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten co tak dzieli społeczeństwo - na miłośników i pozerów - dobry czy zły?

Kto dzieli społeczeństwo ? Ludzie są różni , mają różne potrzeby i tyle .

Naturalne to jest , łatwe do zaobserwowania i niekoniecznie trzeba to oceniać .

Wystarczy porównać poziom merytoryczny w działach zegarów , zegarków kieszonkowych i "miłośników " poszczególnych marek , żeby zorientować się jak " rozkładają się akcenty" ( ile pasji , drobiazgowej wiedzy i pozerstwa jest w poszczególnych działach ) .

Oczywiście zaznaczam , że sagi o paskach i zapięciach zupełnie mi nie przeszkadzają .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że nazbyt osobiscie odbierane opinie-w sumie nie o własnej firmie ( Rolex) to przyczyna 'wysokiego stanu cukru" ;)

I prawdopodobnie o ten 'cukier" chodzi innym-ze skacze ;), a nie o zegarki.

Każda marka jest warta ulamek procenta ceny sklepowej, każdy to wie i akceptuje, ale tylko o jednej marce nic powiedziec nie można bo ...sam nie wiem co-mało miło się robi.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto dzieli społeczeństwo ? Ludzie są różni , mają różne potrzeby i tyle .Naturalne to jest , łatwe do zaobserwowania i niekoniecznie trzeba to oceniać .Wystarczy porównać poziom merytoryczny w działach zegarów , zegarków kieszonkowych i "miłośników " poszczególnych marek , żeby zorientować się jak " rozkładają się akcenty" ( ile pasji , drobiazgowej wiedzy i pozerstwa jest w poszczególnych działach ) .Oczywiście zaznaczam , że sagi o paskach i zapięciach zupełnie mi nie przeszkadzają .

Skoro w jednym zdaniu ubrany w owczą skórę piszesz, że "nie trzeba oceniać" a w następnym zdaniu wychodzi z Ciebie prawdziwa natura - i oceniasz forumowiczów sugerując, że " miłośnik zegarów i zegarków" jest lepszy niż "miłośnik marek" ...to jak tu poważnie traktować to co piszesz?

wychodzi na to że to nie posiadacze drogich zegarków uważają się za lepszych ( jak tu niektórzy sugerują) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poziom merytoryczny poszczególnych wątków można swobodnie ocenić . Nie sądzisz ?

A reszta Twojego wywodu : lepsi , gorsi , drogie zegarki , no to wiesz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że nazbyt osobiscie odbierane opinie-w sumie nie o własnej firmie ( Rolex) to przyczyna 'wysokiego stanu cukru" ;)

I prawdopodobnie o ten 'cukier" chodzi innym-ze skacze ;), a nie o zegarki.

Każda marka jest warta ulamek procenta ceny sklepowej, każdy to wie i akceptuje, ale tylko o jednej marce nic powiedziec nie można bo ...sam nie wiem co-mało miło się robi.

Marek - nie osłabiaj mnie... nie zamierzam bronić i nie bronię żadnej marki bo nie mam w tym interesu , co więcej poczynania niektórych firm mnie irytują i otwarcie o tym piszę . Ale ( pisałem o tym kilka razy więc albo czytasz po łebkach albo rozumiesz tylko własną perspektywę ) nie podoba mi się gdy ktoś ocenia użytkowników po marce zegarka sugerując im takie czy inne motywacje czy cechy charakteru. Posługiwanie się stereotypami wskazuje na ograniczenia lub złe intencje tych którzy to robią a dodawanie nieadekwatnych emotikonów nie zmienia wydźwięku tych opinii.

Dotyczy to każdej marki ale w przypadku Rolexa i może Paneraia widać to szczególnie. To podobno forum miłośników zegarków a niektórzy koledzy zamiast dyskutować o zegarkach wolą o użytkownikach. To jest słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Skoro w jednym zdaniu ubrany w owczą skórę piszesz, że "nie trzeba oceniać" a w następnym zdaniu wychodzi z Ciebie prawdziwa natura - i oceniasz forumowiczów sugerując, że " miłośnik zegarów i zegarków" jest lepszy niż "miłośnik marek" ...to jak tu poważnie traktować to co piszesz?

Co ciekawe, LMed uważa za gorszych miłośników marek, a sam deklaruje się jako fan A. Lange & Söhne  :). Faktycznie nie sposób traktować to wszystko poważnie.

Marek - nie osłabiaj mnie... nie zamierzam bronić i nie bronię żadnej marki bo nie mam w tym interesu , co więcej poczynania niektórych firm mnie irytują i otwarcie o tym piszę . Ale ( pisałem o tym kilka razy więc albo czytasz po łebkach albo rozumiesz tylko własną perspektywę ) nie podoba mi się gdy ktoś ocenia użytkowników po marce zegarka sugerując im takie czy inne motywacje czy cechy charakteru. Posługiwanie się stereotypami wskazuje na ograniczenia lub złe intencje tych którzy to robią a dodawanie nieadekwatnych emotikonów nie zmienia wydźwięku tych opinii.

Dotyczy to każdej marki ale w przypadku Rolexa i może Paneraia widać to szczególnie. To podobno forum miłośników zegarków a niektórzy koledzy zamiast dyskutować o zegarkach wolą o użytkownikach. To jest słabe.

Nic dodać, nic ująć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tisell z odchyłką dobową -24h na dobę będzie mniej uciążliwy i męczący niż niektórzy użytkownicy tego forum - nie będę pokazywał placem (bo regulamin zabrania)  :P

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe, LMed uważa za gorszych miłośników marek, a sam deklaruje się jako fan A. Lange & Söhne  :). Faktycznie nie sposób traktować to wszystko poważnie.

Uroczo , ale niepoważnie przesadzasz . Proponowałem porównanie . Przeczytaj dokładnie .

Może porównaj nawet ( żeby było prościej to może faktycznie jak chce Desmo działy Pama ,Rolka i zegary np. roczniaki). Ciekawe jak Tobie rozłożą się akcenty .

Lange , po co Lange . Używanie tej firmy do uogólnień to pajacowanie kolego .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam prośbę, pytanie-kto niby kogo ocenia, i co komu się wydaje?

Odpowiem.

Nikt nikogo.

Tylko podczas rozmowy na temat marki X wiecznie sie 'trafi' jakiś filozoficzny wpis i "jazda".

A reszcie się wydaje ze to temat o Rolexie to piszą-co post to 'lepszy' :)

Wyluzujcie panowie bo ta intelektualna retoryka podszyta nutą zlośliwosci jest widoczna i bezsensowna.

Peace :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, przypomnij mi - jak to się nazwywa gdy ktoś zadaje pytanie i na nie odpowiada? I to w dodatku za wszystkich.

PS a co Ciebie ciągnie do tego wątku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zwrócił uwagę że to jest wątek o Tisellu a ostatnie kilkanaście / kilkadziesiąt wpisów jest o Rolexie? Niech każdy nosi to co mu się podoba, ale mnie najbardziej wkurzają "apostołowie marki" wciskający swoje trzy grosze gdzie tylko się da. Tak było z "tym którego nicka nie wymieniamy" pokazującym swojego Tisellu w wątku o Rolexie, tak samo jest w tym wątku.

Edytowane przez Obik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, przypomnij mi - jak to się nazwywa gdy ktoś zadaje pytanie i na nie odpowiada? I to w dodatku za wszystkich.

PS a co Ciebie ciągnie do tego wątku?

Nie wiem, sle ktos musi odpowiedzieć jak nie mozecie udzwignac.

A co mnie ciągnie do tego tematu?, ciekawosc ludzka.

Yoda jest wszędzie, boję się lodówki otworzyć :D

Po nadgarstkowych widac ze nie otwieranie lodowki na zdrowie Ci tylko pójdzie ;):) Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Lange , po co Lange . Używanie tej firmy do uogólnień to pajacowanie kolego .

To nie ja uogólniam. I to nie ja dzielę miłośników zegarków na lepszych i gorszych. Nie oceniam też nikogo w oparciu o cenę posiadanego zegarka. Natomiast Lange pojawiło się intencjonalnie - to w kontekście Twojej wypowiedzi o "miłośnikach" poszczególnych marek. Zdrówka życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciachowy ten Tisell totalnie. Jest jak tania prostytutka obleczona w ciuchy kobiety z klasą. Jeśli taka wola to można ją wziąć na dyskotekę i nie wywoła dysonansu. Z kolei towarzystwo z klasą i tak łacno przejrzy kto zacz.

Ładny tyłek (szafir z antyrefleksem), gładka cera (ceramika)?? Wolałbym na raut w dobrym towarzystwie przybyć w towarzystwie swojej, 70-letniej dziś wychowawczyni z podstawówki (stary, dobry SKX?), niż w towarzystwie pięknej, znanej dziwki, w ciuchach inspirowanych Diorem.

McIntosh, Desmo- z godnymi podziwu klasą i spokojem ustawiliście dyskusję.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę Ci nie wyszło to porównanie, bo w realu większość uda oburzenie, a po cichu i tak wszyscy będą zazdrościć fajnego tyłka i gładkiej cery i to zarówno właścicielce jak i "użytkownikowi" ;)

@esteta to pewnie teraz się z Was śmieje i cieszy się, że udało mu się tak podnieść "rozpoznawalność" marki i wprowadzić ją do stałego programu krucjat. Trzeba było gościa zbanować w odpowiednim momencie choćby za wprowadzanie w błąd potencjalnych użytkowników i byłby teraz spokój. No chyba, że teraz jest lepiej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy rozumiem , wzmiankowani koledzy odważnie postawili niewątpliwie słuszną tezę ( a następnie bronili jej skutecznie i dzielnie ) , że ktoś " dzieli społeczeństwo na miłośników i pozerów " ( pomimo bezwzględnej tego społeczeństwa jednorodności ) .

A jednorodność ta wynika w sposób oczywisty chociażby z wyrównanego niezwykle poziomu merytorycznego poszczególnych działów forum .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:);)

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obciachowy ten Tisell totalnie. Jest jak tania prostytutka obleczona w ciuchy kobiety z klasą. Jeśli taka wola to można ją wziąć na dyskotekę i nie wywoła dysonansu. Z kolei towarzystwo z klasą i tak łacno przejrzy kto zacz.

Ładny tyłek (szafir z antyrefleksem), gładka cera (ceramika)?? Wolałbym na raut w dobrym towarzystwie przybyć w towarzystwie swojej, 70-letniej dziś wychowawczyni z podstawówki (stary, dobry SKX?), niż w towarzystwie pięknej, znanej dziwki, w ciuchach inspirowanych Diorem.

Tym sposobem dowiedzieliśmy się  że Rolexy nosi towarzystwo z klasą a Tisella - ci na poziomie klientów tanich prostytutek.  No klasa, rzeczywiście, pełen szacun. To jednak dla niektórych nie jest marka tylko stan umysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi