Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterMind

Tisell Marine Diver Date MKIII - Recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

I pod koszule wchodzi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogli by bicolor zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja - przeciąg jest... ]

Miałem Raya na gumie i plusem było to, że dziury miał wyżej i bliżej koperty niż wersja na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ten Tisell jest fajny (i dostępny w trochę chorych cenach....), ale przyczyniam się do prośby z paru postów wcześniej - jak się do niego ma jakość pozostałych homage submarinera ? Jest Phoibos (szczególnie mnie zainteresował), są wszelkie Invicty (po tym, co się o nich naczytałem, nie za bardzo mnie interesują  :P ). W końcu Tisell też "tłucze" swoje zegarki w Chinach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phoibos też jakiś tani nie jest, porównywalny (mechanizm, wkładka bezela, antyrefleks) do Tisella Phoibos to koszt $399, czy $279 jak kto woli. Dlaczego cena Tisella jest chora? No i który producent zegarków nie ciągnie części z Chin? ;)

PHOIBOS

PHOIBOS PY007C 300M Automatic Diver Watch Black

$399.00 $279.00
You save: $120.00

Specifications

REF.: PY007C  

Caliber No.: Miyota 9015

Case:316L Stainless steel  40.0mmX 47.0mm

Band:316L Stainless steel 20.0mm width 

Clasp:Three-fold clasp with push button release

Glass:Sapphire crystal with anti reflective under coating

Weight:182g

Water resistance:300M(1000ft)

Case size: Diameter 40.0mm  Thickness 13.0mm

Bezel:120-click unidirectional ceramic bezel

Crown:Screw-Down crown

Lume:Super-LumiNova C1 on hands, indices

Edytowane przez szalek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę porównać tylko to, co miałem z tym, co mam. Miałem Invictę 9094, teraz mam Tisella Marine Diver z datą bez lupki. 

Nie wiem, który mechanizm lepszy (Invicta ma seiko NH35, tisell Miyotę 9015). Tisell uważam za wyższą półkę niż Invicta. Co ma tisell (poza mechanizmem), a czego nie ma Invicta:

1) antyrefleks

2) ceramiczny wkład bezela

3) dobrą lumę (Invicta ma marną, naprawdę marną)

4) prawdziwie "subowo-diverową" bransoletę (pełne końcówki-maskownice, zapięcie z opcją szybkiego rozszerzenia - bardzo przydatne, nie tylko na piankę, ale w lecie, gdy nadgarstek lekko "puchnie").

Gdyby opisana invicta miała lepszą lumę, byłaby ok. Niestety słaba luma w diverze.... no dla mnie nieakceptowalne. 

Co do ceny - zadam pytanie: co mają takiego homary suba szwajcarskich marek, czego nie ma tisell, że kosztują o wiele więcej  ;)

Edytowane przez worientom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę porównać tylko to, co miałem z tym, co mam. Miałem Invictę 9094, teraz mam Tisella Marine Diver z datą bez lupki.

Nie wiem, który mechanizm lepszy (Invicta ma seiko NH35, tisell Miyotę 9015). Tisell uważam za wyższą półkę niż Invicta. Co ma tisell (poza mechanizmem), a czego nie ma Invicta:

1) antyrefleks

2) ceramiczny wkład bezela

3) dobrą lumę (Invicta ma marną, naprawdę marną)

4) prawdziwie "subowo-diverową" bransoletę (pełne końcówki-maskownice, zapięcie z opcją szybkiego rozszerzenia - bardzo przydatne, nie tylko na piankę, ale w lecie, gdy nadgarstek lekko "puchnie").

Gdyby opisana invicta miała lepszą lumę, byłaby ok. Niestety słaba luma w diverze.... no dla mnie nieakceptowalne.

Co do ceny - zadam pytanie: co mają takiego homary suba szwajcarskich marek, czego nie ma tisell, że kosztują o wiele więcej ;)

Swiss made na deklu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny - zadam pytanie: co mają takiego homary suba szwajcarskich marek, czego nie ma tisell, że kosztują o wiele więcej  ;)

Prowokujesz ;)

A odpowiedź przecież znasz, mają legendę, tradycję i takie tam :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blue shark:

1.jpg

Pacjent:

2.jpg

Jest chyba OK?

No ale miejsca tam pod teleskopem jak na lekarstwo  :ph34r:

3.jpg

I na łapie  :)

4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porządku Panowie, brzmi przekonująco, tylko jest problem w postaci dostępności tego Tisella. Nienaturalnemu windowaniu ceny zegarka, tylko dlatego, że producent go nie ma mówię stanowcze nie  :unsure:  W końcu to homage, dobrze zrobiony, ale homage. Wie ktoś, czy u Koreańczyków będzie go można jeszcze kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blue shark

Hmmm, wczoraj go przymierzałem, ale tak ciasno siedział, że znowu założyłem kajdan... Ale patrzę na twoje foty i chyba raz jeszcze spróbuję :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś, czy u Koreańczyków będzie go można jeszcze kupić ?

Na bazarku leży co najmniej jeden... chyba. ;)

Edit: Tomek ten sikor jest za duży dla Ciebie... z tymi kokardami :D

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nieźle wygląda ;) Kiedyś też robiłem próby z grubszym NATO...

ieSAW73.jpg

...ale nie było to wygodne połączenie. Na skórzanym pasku zdecydowanie lepiej :D

VyGWT5N.jpg

Cena z tego co wiem nie zmieniła się od MkII, natomiast jeśli chodzi o dostępność modeli i kontakt z Mr.Oh - na poprzednich stronach temat był już kilkukrotnie wałkowany :) Specjalnie dla Ciebie przypomnę maila: [email protected]

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się z NATO wyleczyłem, za bardzo zegarek unoszą. Jeszcze jak się założy do divera co ma kopertę wysoką na 13-15mm, to na nadgarstku powstaje antena, którą zawsze łatwiej o coś zahaczyć.

Co do Tisella to ceny nie są windowane, kurs paypal nie jest równy temu w kantorze, a do tego celnicy są coraz gorliwsi, więc trzeba jakieś 200zl doliczyć do ceny producenta. Na bazarku wisi za 1000zl z wysyłka czarny i zielony za 850zł. Brałbym. To, że ktoś za wyłożenie gotówki i oczekiwanie, czyli jej zamrożenie na 1-2 m-ce coś doliczy, żeby nie dokładać do interesu to chyba nic nagannego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienaturalnemu windowaniu ceny zegarka, tylko dlatego, że producent go nie ma mówię stanowcze nie  :unsure:  W końcu to homage, dobrze zrobiony, ale homage.

Co do ceny - to chyba jeden z najtańszych zegarków z Miyota 9015, więc nie wiem czy mozna tutaj mówić o "nienaturalnym windowaniu ceny" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Nienaturalnemu windowaniu ceny zegarka ...

Rozwiniesz?

Naprawdę nie wiem o czym piszesz  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienaturalnemu windowaniu ceny zegarka, tylko dlatego, że producent go nie ma mówię stanowcze nie  :unsure: 

Tak mi się skojarzyło :

"parówkowym skrytożercom mówimy NIE!"

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się z NATO wyleczyłem, za bardzo zegarek unoszą.

Dokładnie dlatego nie lubię nato. Kompletnie źle to wygląda, sztucznie, dziwnie, oczywiście moim zdaniem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po uszkodzeniu o koperte za teleskopami 2 fajnych paskow zrezygnowalem ze skory i nato w Submersible.

Edytowane przez Jaroslaw Jerry Esowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena z tego co wiem nie zmieniła się od MkII, natomiast jeśli chodzi o dostępność modeli i kontakt z Mr.Oh - na poprzednich stronach temat był już kilkukrotnie wałkowany :) Specjalnie dla Ciebie przypomnę maila: [email protected]

Coś jest na rzeczy z tą niby niedostępnością. Przypomina to nieuczciwą praktykę rynkową, typu" jutro zamykamy Żabki. W Europie już by mieli organ antymonopolowy na karku. Powiem - i bardzo dobrze, to nieuczciwa zagrywka.

Inna znana zagrywka: "promocyjne" ceny w sklepach: zawsze "stara" przekreślona (od samego początku), a pod spodem "Promocyjna". Kiedyś, w polskim sklepie internetowym użyłem argumentu, że to pic (nie dosłownie, opisałem zjawisko) i uzyskałem rabat (z komentarzem: "Przekonał mnie Pan" - do rabatu rzecz jasna :) prawdziwego rabatu od prawdziwej ceny

Edytowane przez worientom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi