Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Forumowy zegarek " kostka " a la JLC Reverso

Rekomendowane odpowiedzi

czekam na złożony niebieski - zapowiada się bardzo dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda dużo lepiej od poprzedniego prototypu. Czy dobrze widzę że spodnia warstwa kanapki ma poprzeczny szlif? A sama tarcza?

Edit. Na powiększeniu widzę, że ma :). Całość wygląda bardzo smacznie. Nie mogę się doczekać realizacji. Ale czy obie wersje mają taki sam szlif na indeksach? Na zdjęciach niebieskiej wydaje się, że jest tam po prostu biały kolor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurczęta.. to się wydaje czy ten środek tarczy z tymi fazowaniami inny odcień ma (mowa o niebieskim)?? wbrew pozorom ta pierwsza fotka jest ok, bo tam się po prostu odbija światło od tych poprzecznych powierzchni.. ale na drugiej  to już wydaje się, że powinien być jednolity kolor, a jest inny po mojemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w niebieskim  jest luma? jak to świeci? da radę teraz pokazać czy czekamy na złożony zegarek??

ps. ale mam problem z wyborem.. te szczotkowania w sporcie też pewnie dadzą spoko efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sporcie jest metaliczna szczotkowana płytka pod indeksami, fajnie się mieni w oświetleniu. Jak go złożymy to zrobię filmik aby to pokazać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny kolor wyszedł, a czarna wersja Moderne też jest super  :D 

Coraz bardziej utrudniasz wybór... ;) 

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby jeszcze się udało nagrać jakieś video nadgarstkowe niebieskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV pokaż jak niebieski świeci w nocy , bardzo proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam FB:P

edit. a dobra działa bez konta - dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam, że na tym filmiku ( ma nadzieję, że odpala się wam w HD, bo u mnie na każdej przeglądarce jest inaczej ) tarcza wyszła płasko i ma dziwny kolor, ale zaręczam, że na żywo jest moc. To wina oświetlenia w mojej windzie :D, tak nagrywam filmiki w windzie , nie śmiejcie się, ale tam mam najlepsze światło tyle że ledowe więc trochę zimne i może czasem przekłamywać odcienie. Video nagrywane Iphone 8, więc też nie jest to profesjonalny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie wersje ładne, niech to szlag, trudny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Led z kijowym CRI, więc na żywo musi być super.

Ja już nie mam wątpliwości. Jasny brazik i wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie nie doprowadziło do takiej konsternacji (oględnie mówiąc wk....a) coś, jak ta seria. NIE MOŻNA MIEĆ CO NAJMNIEJ TRZECH ZEGARKÓW z tej samej linii. Jestem zły.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostrzegłem, że w niebieskim ta skala sekundowa w ogóle jest krzywo namalowana. Produkowali tego samppla pół roku, 5 razy poprawiali i i tak takie babole.

Rynce opadają. Już im zrobiłem zdjęcie macro i wysłałem aby zwrócili uwagę przy produkcji masowej. Tak w ogóle to pod koniec Stycznia zaczyna się ten cholerny Chinski Nowy Rok co to trwa 3 tygodnie wiec kostki będą najbliżej pod koniec Lutego :/ Nienawidzę tych projektów za te masakryczne terminy. Odechciewa się tworzyć coś nowego ja wiesz ile czasu to zajmuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można powiedzieć, że to już tradycja w mikrobrandach i bez tego czekania może zabrakłoby emocji, które wsiąkają w każdy zegarek i czynią go jeszcze bardziej wyjątkowym...

Wracając do kostki, miałem okazję ponosić jasną wersję przez ostatni wydłużony weekend i muszę powiedzieć, że na przegubie z obwodem 20cm nosi się bardzo wygodnie.

Cały zegarek wydaje się rozmiarowo bardzo uniwersalny, jednak w pierwszych chwilach tarcza wydawała się ginąć w kopercie, była po prostu za mała. Po bardzo krótkim czasie efekt za małej tarczy się ulotnił, myślę, że spowodowany był brakiem przyzwyczajenia do prostokątów, bo wszystkie zegarki, które aktualnie posiadam mają okrągłe tarcze.
Przez jeden dzień nosiłem go do garnituru i tutaj widać było trochę grubość koperty, która chyba ze względu na zaokrąglony od dołu kształt często właziła na mankiet koszuli.
Muszę się wyłamać, bo testowy pasek na żywo bardzo mi się podobał i doskonale pasuje do projektu czyniąc zegarek bardziej uniwersalnym a jednocześnie podkreślając jego charakter. Chodzi tu o fakturę tkaniny. Należy docenić wyczucie QV w doborze materiału.
Na koniec opinia niezależnych ekspertów, którzy stwierdzili, że zegarek jest wprawdzie piękny, jednak szkoda, że zepsuty, bo nie słychać jak cyka. Eksperci lat 5 i 8...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosteczka już u mnie, więc pora na opinię.

IMG_9660.jpg

++ mechanizm z ręcznym naciągiem!

+ projekt (to wszyscy chyba wiemy)

+ wykonanie bardzo fajne

+ tarcza, wskazówki

+ koronka. Fajny kształt, łatwo się ją obsługuje.

+ luma. Jest, ale szału nie ma. Dla mnie to plus, bo w takim zegarku nie jest mi potrzebna, a nawet by przeszkadzała.

+/- wymiary. Mam wrażenie, że jest trochę za duży na szerokość i L2L. Może to minie gdybym dłużej nosił.

+/- dekiel z okienkiem. Sam nie wiem czy jest co oglądać. Nie grzeje, ani mi nie przeszkadza.

- grubość. Tragedii nie ma, ale mogłoby być jednak mniej

- pasek. Na tym etapie szlufki wyglądają już żałośnie. Sam pasek też jest taki sobie. Na pewno musiałbym go od razu wymienić na skórę. Klamerka przy pasku fajna, sygnowana, tą bym zostawił

- rozstaw uszu. W związku z powyższym punktem będzie stwarzał dodatkowy problem

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 cm. Noszę duże zegarki :)

Ale nie każdy powinien być duży

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.