Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Nowy projekt zegarka automatycznego PRO MILITARI

Rekomendowane odpowiedzi

E tam zaraz szpeci, wygląda inaczej i od razu taki zegarek intryguje.

Nie wiem czemu ale się utarło przekonanie że numer limitki to albo na deklu albo między uszami musi być wygrawerowany. I nigdzie indziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numer powinien być. Między uszami czy gdzieś na deklu jak się zmieści jest Ok. Ale nie na boku ! Jak tak fajna koperta zostanie zeszpecona jakimś nr to rezygnuje z zegarka. Nikt z daleka nie musi widzieć że to limitka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dokładnie, zgadzam sie w 100%

Dla mnie jest numer bardzo ważny z pewnej okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam zaraz szpeci, wygląda inaczej i od razu taki zegarek intryguje.

Nie wiem czemu ale się utarło przekonanie że numer limitki to albo na deklu albo między uszami musi być wygrawerowany. I nigdzie indziej

Jak dla mnie wystarczy, że będzie wydrapany wewnątrz dekla, no ewentualnie delikatnie wybity.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV, kiedy będziesz miał sample tarczy czy poprawionej koperty/ koronki? I na ile oceniasz szanse, że te zegarki będą faktycznie numerowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laserowy grawer pomiędzy uszami to nie problem. Sampel tarczy jest w trakcie produkcji.

Nr między uszami jak najbardziej mi odpowiada. Numery były by losowane , czy liczyć się będzie kolejność zapisów a może każdy będzie miał możliwość wyboru ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

proszę o informację czy Pro Militari jest podobnej grubości jak poprzednia foremka, czy może cieńszy. Chciałem zamówić dla siostrzeńca - wiek 8 lat-na przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest dokladnie wymiar L2L? Bo nie moge znalezc tej informacji, a Polarnik ma byc wlasnie w tej kopercie:)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy uda się dotrzymać terminu "przed swietami"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy coś się posuwa w temacie Pro Militari? Minęły już prawie 2 miesiące od ostatniej wiadomości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posuwa się oczywiście. produkuje się nowy sampel tarczy, nowy sampel szkła ( w obecnym przesadziliśmy z jego fazowaną krawędzią i podziałka minutowa na tarczy nie była widoczna :/ ) i nowy sampel koperty ze zmienionym rozstawem uszu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To szkło będzie fazowane? Myślałem że to będzie "glass box", coś jak w Moonwatchu albo Alpinie Alpiner 4...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bedzie wygladac finalnie?

Nie chce mi sie 14 stron czytac   :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To szkło będzie fazowane? Myślałem że to będzie "glass box", coś jak w Moonwatchu albo Alpinie Alpiner 4...

Bo takie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli góra nie będzie zdarta papierem ścierny, ?

trochę inaczej to odebrałem

a dokładnie np tak:

ale jak Heniek nawet na polerce nie zrobi ostrych ciosanych kątów to też polegnie

A dałbyś jakieś zdjecie na wprost tarczy?

Data IMO zbędna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jakies zdjecie na wprost a nie pod katem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sample pokazały, że trzeba dokonać pewnych zmian w projekcie, aby zwiększyć czytelność zegarka. Zmiany dotkną zarówno szkło ( nowy sampel się robi jak i tarczę ). Zdecydowałem o poszerzeniu podziałki sekundowej i dodaniu wyraźniejszych znaczników na godzinie 12, 3, 6 i 9 - są one tłustsze i delikatnie wystają poza obrys podziałki. W pewnym sensie jeszcze bardziej zbliżyliśmy się do ustalonego przed laty kanonu dla zegarka wojskowego.

Render nie jest jeszcze poprawiony ale wrzucam grafiki 2d:

pro-militari_design_final.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oznacza że trzeba będzie poczekać do następnych świąt....tylko nie wiadomo których

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś "sampel" na święta się pojawi może ? Byłby to świetny prezent dla oczekujących. W związku z tymi wszystkimi poprawkami termin finalny tego zegareczka przeciągnie się czy będzie na ten styczeń ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Styczeń to na pewno nie. Termin aktualnie to Marzec/Kwiecień. Dostawca obiecywał sampla w połowie Grudnia, ale jak widać kolejny raz minął się z rzeczywistością i trzeba się spodziewać Stycznia. Co tydzień poganiam :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.