Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Nurasy - fan club :)

Rekomendowane odpowiedzi

A który dział byłby lepszy?

Macie rację, przywykłem do tego że są tu wyłącznie zdjęcia (bywa, że bez słowa komentarza), nic nie stoi na przeszkodzie temu żeby pojawiło się trochę treści. :)    

Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiałem z administracja forum na temat założenia subforum tematycznego poświęconego wyłącznie diverom, które mógłbym poprowadzić. Jak na razie bez zrozumienia :(

Jak myślicie przydał by się taki dział?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

A ten dział to nie jest przypadkiem poświęcony diverom właśnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ten dział to nie jest przypadkiem poświęcony diverom właśnie?

fidelio "Nurasy - fan club" to tylko jeden temat. Wszystkie zegarki są tu wrzucane do jednego wora, nie ma przejrzystości, poza kilkoma ostatnimi komentarzami ciężko się zorientować w starczej treści. Odpowiadając na Twoje pytanie - Nie to nie jest dział :)

Mam na myśli prawdziwy dział z podziałem np. na Vintage i współczesne divery (są ludzie, których vintage nie interesuje i na odwrót). Dział gdzie w osobnym temacie będą artykuły historyczne, w osobnym recenzje nowości i osobno np. galeria zdjęć członków.

Prowadzę grupę o diverach na Fb oraz od niedawna ten blog powyżej i myślę, że na KMZiZ można to ładnie zaadoptować.

To moje zdanie.

Edytowane przez Vintage_Watches_Collector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

fidelio "Nurasy - fan club" to tylko jeden temat. Wszystkie zegarki są tu wrzucane do jednego wora, nie ma przejrzystości, poza kilkoma ostatnimi komentarzami ciężko się zorientować w starczej treści. Odpowiadając na Twoje pytanie - Nie to nie jest dział :)

Mam na myśli prawdziwy dział z podziałem np. na Vintage i współczesne divery (są ludzie, których vintage nie interesuje i na odwrót). Dział gdzie w osobnym temacie będą artykuły historyczne, w osobnym recenzje nowości i osobno np. galeria zdjęć członków.

Prowadzę grupę o diverach na Fb oraz od niedawna ten blog powyżej i myślę, że na KMZiZ można to ładnie zaadoptować.

To moje zdanie.

Spoko, ja generalnie jestem na tak i nie ukrywam, że sam chętnie od czasu do czasu zamiast oglądać zdjęcia w zasadzie ciągle tych samych zegarków, dla odmiany poczytałbym coś o historycznych modelach. Czekam w takim razie na artykuł o moim ukochanym FF  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę lobbował w tym kierunku :)

Na tapecie jest aktualnie inny temat, ale i na Blancpaina przyjdzie pora. Ja jednak wolę mniej znane tematy a o FF napisano już sporo i nie wiem czy wniósłbym coś nowego do dyskusji.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niebieskie...FAJNE !!! Co to za zegar?

d900cf68bd1d938a0be8cb919c0b7362.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kolorowo.

19c881c50793ab9349ec847955d97265.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - krótka piłka - znacie jakąś fajniejszą pomarańczkę niż ta i jej młodszy brat? ;)

bf2cfb61ec14bccc9fa7a2d65ea136ef.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO tak.

post-34987-0-27196300-1525533757_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - krótka piłka - znacie jakąś fajniejszą pomarańczkę niż ta i jej młodszy brat? ;)

Pewno. Z klasyków Dosia:

06f0b91beeb924d01f716cdb3a986713.jpg

Z micro w podobnym stylu NTH Devil Ray:

554efc7adf24bee25dabce5a8eec2e33.png

Chyba, że coś bardziej w klimacie vintage, wtedy nowy Seaforth (parę osób porezygnowało z pre-orderu, może Jason jeszcze miejsce znajdzie ;) )

ad61e972c032a61788bc115d1b7dbfcf.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Halios wygrywa , bezapelacyjnie jest świetny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak, zapomniałem. Doxa! Kłaniam się w pas :)

Seaforth ładny! Ale nie ma nawet pół procent tego testosteronu co doxa i monster :D a bez dedykowanej bransolety - odpada w przedbiegach.

Wiele konkurencji dla seiko jednak nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Halios wygrywa , bezapelacyjnie jest świetny

Zgadzam się w pełni. Sam czaję się na wersję GMT, która będzie w sprzedaży w sierpniu, a produkcja pewnie w 2019 r. Oby tylko nie było jak w przypadku 2 serii seafortha, która wyprzedała się w 3 minuty, a ludzie potem wystawiali go za 1200$ (gdzie cena od producenta wynosiła niecałe 700$) a i tak rozchodziły się jak świeże bułeczki... Edytowane przez Fiere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moja cała nie pomarancz ale tez daje radę

9c59e797cc212869f17843e4c9b20d3f.jpg

Edit:

Co ciekawe zaczęło się od chęci kupna monstera w pomaranczu .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niebieskie...FAJNE !!! Co to za zegar?

Dziadek diver Lagonda. Bardzo fajny i 42 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oj fajnych pomarańczek było dużo i nie tylko Doxa SUB jest kultowa. Sandoz Typhoon to jest harpagan :)

A Felca Seascoper III też niesamowita. A to wszystko lata 60. i 70. :)

post-103382-0-47254800-1525734191_thumb.jpg

post-103382-0-38876200-1525734317.jpg

Edytowane przez Vintage_Watches_Collector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Wam znowu wiedzą poprzynudzam ;) Robię na stronie kalendarium najważniejszych wydarzeń/patentów jeśli chodzi o rozwój zegarków wodoszczelnych i diverów. Jeśli macie jakieś sugestie co powinno trafić na listę, to chętnie posłucham.

https://zegarkidonurkowania.pl/baza-wiedzy/kalendarium/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi