rafalmosty 154573 #9851 Napisano 1 Maja 2023 4 minuty temu, cordi7 napisał(-a): Z Zelosa to Swordfish w brązie mi się podobał ale niedostępny już, klocki jak Hammerhead to nie dla mnie Glycine szczytem oryginalności może i faktycznie nie jest ale płaski, ładnie wykonany i ten kolor brązu 😍 Żeby miał 40 mm i 46-47 mm L2L to bym się chyba w ogóle nie zastanawiał… Ta Glycine tak szczerze, to najmniej do mnie gada. Ale to Tobie ma się podobać😎 z Twoich propozycji to brałbym Baltic. Sam o nim myślałem, świetny zegar👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9852 Napisano 1 Maja 2023 2 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Jestem nietypowym przypadkiem bo mi się podobają brązy tylko lekko patynujące - w brązie kręci mnie ciepły kolor Szukam czegoś co ma ręce i nogi na próbę, zdecydowanie nie pilot - raczej nurek, coś idealnie do 40 mm max do 42 mm. W Glycine Combat Sub kręci mnie kolor brązu, jeśli jeszcze wolno patynuje to jest mega. 42 mm i 49-50 L2L są na granicy choć przez dobrze podgięte uszy powinno być ok. Da się wyrwać 3-wskazówkowca za 400€ i GMT za 500€ co uważam, za bardzo przyzwoite ceny. Baltic ma świetną stylistykę retro i genialny rozmiar, ten nowy z brązową tarczą i bezelem z szafiru bardzo do mnie gada mimo fatalnej dla mnie czcionki cyfr na tarczy, na tropiku byłby mega wygodny choć nie wiem czy niebieski w stali z tego modelu nie podoba mi się bardziej. San Martin ma świetny dla mnie rozmiarowo model 38 mm ale na PT5000, o którym słyszałem różne rzeczy (na SW kosztuje tyle, co Glicyne) plus chyba musiałbym zamawiać na Ali, strona SM Europe albo DE go nie ma. Wizualnie mi się bardzo podoba, Co wy byście brali? jak rozmiar do 42mm to krąg się zawęża mam PT5000 i nie ma co narzekać. na pociąg się nie spóźniam ja bym wybrał to co mi się podoba, ale pierwszy brąz ma podobać się Tobie bierz to co iskrzy i uśmiecha się do Ciebie 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49555 #9853 Napisano 1 Maja 2023 21 hours ago, cordi7 said: Pytanie do ekspertów: co polecacie na początek przygody z brązem? Powiedzmy do 500 maksimum 800 EUR ale im mniej tym lepiej. Chcę się przekonać czy brąz mi leży czy nie. Glycine? Baltic? San Martin? Może z tej stajni?… trzeba by było ojro dorzucić, ale zegarek wyglada bardzo ciekawie. https://www.h2o-watch.com/h2o-uhren/h2o-tiburon-bronze.html 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9854 Napisano 1 Maja 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9855 Napisano 2 Maja 2023 Nie znam się to się wypowiem 😉 jakis czas temu tez się zastanawiałem czy podoba mi się brąz. Wspomnę tylko ze do tej pory żółte metale nie miały dla mnie żaden wartości, a w szczególności zloto. Tak wiec nabyłem tutaj od kolegi @traczu świetnego Borealisa Navale z dość ładnie wykształconą patyna i dość szybko się okazało ze brąz to nie wiesniackie zloto. Zaraz później znalazłem Glycine Airmana GMT za pu ceny, wiec Borealis poszedł do ludzi. Jeśli porównać obydwa to są wykonane z zupełnie innego stopu. Tak jak tutaj było wspomniane przez kolegów Glycine patynuje bardzo wolno, a i sam stop jest w innym odcieniu. Ogólnie polecam z całego serca bo to coś innego niż dobra poczciwa stal i cieszy oko inaczej. Co do ewentualnych propozycji to moze należałoby rozważyć Zelosa Mako v3 w dobrym zdaje się rozmiarze 40mm. 3 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9856 Napisano 2 Maja 2023 😎 11 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 6721 #9857 Napisano 3 Maja 2023 Zaspałem na kickstartra, ale może ktoś chętny ba grupowe zamówienie na indygogo? https://www.indiegogo.com/projects/batiscafo-zero47-bronze-diving-watch-47mm-20bar#/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9858 Napisano 3 Maja 2023 Patynujemy powolutku: 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46081 #9859 Napisano 5 Maja 2023 Nowe Squale 50 Atmos w brązie. Szczegóły tutaj: https://www.squale.ch/en/1521-bronze 4 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #9860 Napisano 5 Maja 2023 9 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9861 Napisano 6 Maja 2023 znów łyk...end 🥃 miłego ... 8 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9862 Napisano 7 Maja 2023 Bardzo fajnie patynuje. Klamerka wygląda jakby była obrabiana termicznie. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84564 #9863 Napisano 7 Maja 2023 5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Bardzo fajnie patynuje. Klamerka wygląda jakby była obrabiana termicznie. Masz fajniejszą klamerkę. U mnie jest jakaś miedziana i nie zmienia koloru. 5 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9864 Napisano 7 Maja 2023 🙃 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9865 Napisano 7 Maja 2023 1 godzinę temu, kornel91 napisał(-a): U mnie jest jakaś miedziana i nie zmienia koloru. O proszę. Nie wiedziałem, że są inne. Musieli zmienić w kolejnej serii produkcyjnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #9866 Napisano 10 Maja 2023 Taka ciekawostka (może już było). https://www.skxmod.com/products/bronze-version-modding-kits-for-ae-1200-1300-series 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9867 Napisano 10 Maja 2023 środa, dzień ..... jak co dzień🥃😉 10 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127757 #9868 Napisano 11 Maja 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8288 #9869 Napisano 11 Maja 2023 ognisty neminus przyjechał 13 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #9870 Napisano 11 Maja 2023 Uuu... Fajowy🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154573 #9871 Napisano 12 Maja 2023 Dobrego dnia! 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27716 #9872 Napisano 12 Maja 2023 Prawie uśmiechnięty 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #9873 Napisano 14 Maja 2023 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154573 #9874 Napisano 15 Maja 2023 Dzień dobry! 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65735 #9875 Napisano 16 Maja 2023 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach