unadarek 3339 #8101 Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) 9 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Darek.. Za mało widać jeszcze o G-shockach wiesz. nie twierdze że wiem ale - oglądałem parę testów na YT , ale ciekawy jestem od kogoś kto może zdać relacje - szczególnie wskazówkowe - tu dochodzą wskazówki no i jestem ciekawy - bo o cyfrowe jestem spokojniejszy - dosłownie nie mówiłem o odpadnięciu ale możne się rozkalibrować mimo ich systemu auto kalibracji - to mnie interesuje - Serie G-Shock uważam za najlepszą z pancernych i polecam ja wszystkim - ale też kosztują trochę, wiec także chciałbym wiedzieć jaka jest ich granica wytrzymałości - teraz kiedy Casio wypuszcza coraz więcej z wskazówkami Edytowane 14 Listopada 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5848 #8102 Napisano 14 Listopada 2021 8 minut temu, unadarek napisał(-a): ale ciekawy jestem od kogoś kto może zdać relacje - szczególnie wskazówkowe - tu dochodzą wskazówki no i jestem ciekawy - bo o cyfrowe jestem spokojniejszy - dosłownie nie mówiłem o odpadnięciu ale możne się rozkalibrować mimo ich systemu auto kalibracji - to mnie interesuje Ja kiedyś kupiłem Kinga od operatora koparki za "flaszkę"... dosłownie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #8103 Napisano 14 Listopada 2021 .. dosłownie nie mówiłem o odpadnięciu ale.. Nie, w ogóle nie pytałeś. 🤣 jestem ciekawy... czy aby mu wskazówki nie poodpadają.. Spoko, wiem o co ci chodziło. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8104 Napisano 14 Listopada 2021 14 minut temu, Daito napisał(-a): Ja kiedyś kupiłem Kinga od operatora koparki za "flaszkę"... dosłownie. hhehe ciekawe za ile by koparkę oddał 1 minutę temu, p.r.p. napisał(-a): Nie, w ogóle nie pytałeś. 🤣 Spoko, wiem o co ci chodziło. tak pisze - bo jakoś pewniejsze wydaja się cyfrowe - a teraz Casio coraz więcej wypuszcza wskazówkowych i tak się zastanawiam- jak one są wytrzymałe - wiem że to co my używamy to nie rozwalisz jego i będzie na lata ale ciekawi mnie czy są na równi z tymi cyfrowymi czy gorsze co do wytrzymałości - tu wchodzą już elementy ruchome przekładni, kalibracji wskazówek, silniczki krokowe - a to już nie to samo co sama elektronika - ot takie niedzielne rozważania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9130 #8105 Napisano 14 Listopada 2021 I jeszcze jedno z wczoraj: 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #8106 Napisano 14 Listopada 2021 2 godziny temu, unadarek napisał(-a): jestem ciekawy jak przy uderzeniach porządnych zachowuje się ten zegarek - czy aby mu wskazówki nie poodpadają - w cyfrowym to nie grozi Chodź pewnie Casio coś tam testowało - zanim go wypuścili. Nie wiem czy odpadają, ale napewno się przestawiają w modelu G100 i w modelu GS1000BJ Nietety, chyba wszystkie wskazówkowce cierpią na tą przypadłość...nie bez powodu instalują tą automatyczną korekte wskazówek. Zapomniałem jaką to ma fachową nazwe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8107 Napisano 14 Listopada 2021 15 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Nie wiem czy odpadają, ale napewno się przestawiają w modelu G100 i w modelu GS1000BJ Nietety, chyba wszystkie wskazówkowce cierpią na tą przypadłość...nie bez powodu instalują tą automatyczną korekte wskazówek. Zapomniałem jaką to ma fachową nazwe Tough movement 🙃 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gigacyan 98 #8108 Napisano 15 Listopada 2021 Zdrastwuj! Dziś drugi mały Mudman: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8109 Napisano 15 Listopada 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11678 #8110 Napisano 15 Listopada 2021 Kupiłem nowy zegar do auta, chyba pasuje? 😝 9 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8111 Napisano 15 Listopada 2021 Godzinę temu, tommly napisał(-a): Kupiłem nowy zegar do auta, chyba pasuje? 😝 tylko go nie cofaj ..... 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gigacyan 98 #8112 Napisano 16 Listopada 2021 Dobriden! W dniu dzisiejszym jeden z Gulfmanów: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #8113 Napisano 16 Listopada 2021 Gw 5000u 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8114 Napisano 16 Listopada 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6773 #8115 Napisano 16 Listopada 2021 Navy 4 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8116 Napisano 16 Listopada 2021 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #8117 Napisano 16 Listopada 2021 9 godzin temu, murcins napisał(-a): 2 godziny temu, murcins napisał(-a): Gdzie Ty dorwałeś takie vintydż w stanie 'brand new' ?? Jaki numer modułu ma ten całkowicie analogowy ? Sekundowa działa tylko przy aktywnym stoperze ? Sorko za te pytania nooba, ale to Twoja wina, bo nie napisałeś jakie to modele 3 godziny temu, Mistrz17 napisał(-a): Navy Zacytowałem Ciebie, ale pytanie mam do wszystkich posiadaczy analogowego froga. -Macie panowie jakieś porównanie tego analogowego froga z GWF ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #8118 Napisano 17 Listopada 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gigacyan 98 #8119 Napisano 17 Listopada 2021 Cześć! Dziś kolejny staroć - DW-003: 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8120 Napisano 17 Listopada 2021 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8121 Napisano 17 Listopada 2021 28 minut temu, murcins napisał(-a): ...mi się podobać 👍 zegareczek być 👍🍻 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35484 #8122 Napisano 17 Listopada 2021 19 godzin temu, -mrovka- napisał(-a): Gdzie Ty dorwałeś takie vintydż w stanie 'brand new' ?? Jaki numer modułu ma ten całkowicie analogowy ? Sekundowa działa tylko przy aktywnym stoperze ? Sorko za te pytania nooba, ale to Twoja wina, bo nie napisałeś jakie to modele Do brand new jeszcze im trochę brakuje analog ma taki sam moduł jak giez 1150 [5060], sekundowa chodzi cały czas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8123 Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) 20 godzin temu, -mrovka- napisał(-a): bo nie napisałeś jakie to modele koperta jest podobna do serii casio cocpit - moja ulubiona seria ze względu na to że zegareczki nie są ani za duże ani za małe i fajnie wyglądają - wada - te zegarki są z lat 2000 nie wiem czy ten konkretnie do tej serii należny ale ma taką kopertę i mi się podoba ...powiem więcej ... bardzo mi się podoba dodam jeszcze bo nie wiem czy pisałem że wybitnie mi się podoba Edytowane 17 Listopada 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15795 #8124 Napisano 18 Listopada 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #8125 Napisano 18 Listopada 2021 27 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Ave Humbak !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach