PM1122 1786 #226 Napisano 27 Czerwca 2023 Brawo 👏 Teraz się prezentuje jak należy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek796 65 #227 Napisano 27 Czerwca 2023 18 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Kiedyś teraz... IMG_2920 - Copy - Copy.MP4 Oczekujesz linczu? Bo wątek o naprawcach oprawcach. No, ale gdzie oprawstwo? Bo piękna robota. Zegar też. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6108 #228 Napisano 27 Czerwca 2023 Zobacz pocżątek korozja, brud, połamane czopy, braki... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #229 Napisano 5 Marca 2024 Ciekawe ,, wynalazki " - korona poszerzona - dwie zszywki , trochę szpachli , lekko sprejem i jest. ( tak z obu stron zrobiono ) No i jeszcze mocowanie dwa ,, krzyżaki " i gwóźdź. No i korona już dopasowana do skrzyni - ,, oryginalny oryginał " - zabezpieczenie po zdjęciu wag przed rozwijaniem się żyłki. Haczyk w dno , dwie gumki ( tak sprzedający , przekazał mi zegar ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #230 Napisano 5 Marca 2024 I jeszcze najpewniej uszkodzona politura pod taśmą klejącą... 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2282 #231 Napisano 5 Marca 2024 9 minut temu, Anansi napisał(-a): I jeszcze najpewniej uszkodzona politura pod taśmą klejącą... dokładnie... mam u siebie tak zabezpieczony przypadek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #232 Napisano 5 Marca 2024 Zgadza się ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1813 #233 Napisano 6 Marca 2024 (edytowane) 11 godzin temu, PM1122 napisał(-a): zabezpieczenie po zdjęciu wag przed rozwijaniem się żyłki. Haczyk w dno , dwie gumki ( tak sprzedający , przekazał mi zegar ) te gumki to fajny pomysł, haczyk w dnie to już gorzej.. Pewnie wiedział komu sprzedaje Edytowane 6 Marca 2024 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yaro 65 91 #234 Napisano 6 Marca 2024 Z wczoraj , zegar kwadransowy J.Franke, z relacji właścicielki zegar wisiał ''martwy'' 50lat, Dwie wagi jak widać spadły i były naprawiane haki. Bloczki zrobione i skręcone tak że się nie mają prawa obrócić. Waga trzecia bez uszkodzeń, bloczka brak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #235 Napisano 31 Marca 2024 "Panie chodzieł, pewno nasmarować starczy" 😀 Nieźle się gniazdo rozjechało, z lekkim luzem zmieściłyby się trzy czopy obok siebie, ale "chodzieł" 😀 1 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6108 #236 Napisano 31 Marca 2024 (edytowane) To Wiesna/Sevani? bo one tak mają... Trzy werki miałem do zrobienie i zawsze było "podobne łożysko " Edytowane 31 Marca 2024 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1813 #237 Napisano 31 Marca 2024 (edytowane) 51 minut temu, mkl1 napisał(-a): To Wiesna? bo one tak mają... Trzy werki miałem do zrobienie i zawsze było "podobne łożysko " tak wygląda, jakby oś przekazująca napęd od bębna sprężyny Edytowane 31 Marca 2024 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #238 Napisano 31 Marca 2024 2 godziny temu, mkl1 napisał(-a): To Wiesna/Sevani? bo one tak mają... Trzy werki miałem do zrobienie i zawsze było "podobne łożysko " Sevani. 0 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2282 #239 Napisano 3 Kwietnia 2024 Można ? No można... i będzie działał... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1813 #240 Napisano 3 Kwietnia 2024 22 minuty temu, Yahagi napisał(-a): Można ? No można... i będzie działał... Ooooo. Świetny patent. na pewno wykorzystam, bo proste i pewne rozwiązanie. A dodatkowo zawsze można wrócić do pierwotnego stanu.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #241 Napisano 4 Kwietnia 2024 ooo kurcze 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2282 #242 Napisano 12 Września 2024 Otóż od jakiegoś czasu jestem posiadaczem całkiem fajnej Borussii.....oooo.. takiej: Zegar OK ... stan OK ... cieszy oko. Parę drobiazgów do poprawy... niektóre elementy się rozeschły ... odkleiły ... i naprawiacz źle je przykleił... Nie ma tragedii... nie kwalifikuje się do 'oprawców'. Ale... Tarcza - słabo dociśnięte przez zewnętrzny pierścień, przez co lata jak 'Żyd po pustym sklepie'. Efekt taki, że jak się przesunie - to zaciera sekundnik i zegar się zatrzymuje. Podejrzewam, że wielu z nas miało podobne przypadki. Trochę z braku czasu nie chciało mi się tego rozkręcać, więc przyblokowałem na dole naciętą zapałką... i jakoś zegar sobie tuptał... Ale dziś zabrałem się za to. Rozkręcam tarczę... no i co widzę ?? Otóż niepotrzebnie sobie narobiłem roboty ... W tym zegarze 'usztywnienie tarczy' jest regulowane. Wystarczyło nieco wkręt podkręcić - i byłoby wszystko OK Że też nikt wcześniej tego nie opatentował Praffda, że fajne ?? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #243 Napisano 12 Września 2024 Dobre 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #244 Napisano 13 Września 2024 Niestety patent pochodzenia raczej współczesnego i raczej nagannego wprowadzania nowoczesnych rozwiązań... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajmar 129 #245 Napisano 25 Kwietnia Taka zapowiedź tłustej majówki do mnie trafiła. Patrząc na to chciałoby się powiedzieć - co ty wiesz o smarowaniu 🤣🤣🤣 1 Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #246 Napisano 25 Kwietnia Obkładasz Pan to sardynkami, owijasz folią i po kilku dniach masz przepyszne sardynki w oleju. Podwędzane. 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #247 Napisano 26 Kwietnia W myśl zasady ,, kto smaruje , ten jedzie " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Gresek 164 #248 Napisano 30 Kwietnia Wpadł komuś do frytek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Gresek 164 #249 Napisano 30 Kwietnia O gustach nie dyskutuje się, więc nie napiszę co o tym myślę. Bo może komuś się spodoba. Jest do wzięcia. Jakby co 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #250 Napisano 30 Kwietnia Godzinę temu, Sir Gresek napisał(-a): O gustach nie dyskutuje się, więc nie napiszę co o tym myślę. Bo może komuś się spodoba. Jest do wzięcia. Jakby co Noo, to ktoś z zacięcie artystycznym. Ale jaki to styl ? 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach