Rybak1979GSL 201 #201 Napisano 13 Stycznia 2018 Tęczowy konkurs, tęczowe tło zatem nie może być inaczej jak tylko pokazać kolorowe zegarki Na pierwszy ogień leci Poljot. Urzekł mnie swoją dżinsową fakturą tarczy jej żywym kolorem i niebanalną stylistyką. Ubierając go masz uczucie jakbyś kupił sobie pierwsze jeansy w Pewexie Druga Rakieta... Ech właśnie ta Rakieta- Dziękuje koledze z forum...Dziękuje bo nigdy tego zegarka nigdzie nie widziałem od momentu gdy zegarki stały się dla mnie ważne...Kolor tarczy jest tak przenikliwie żywy, że aż przez ciało przechodzą dreszcze...Patrząc na niego ma się wrażenie jakby się jadło owoc kiwi lub jakby się piło koktail ze świeżego szpinaku przesiadując w Palmiarni Trzeci to krwisty Wostok... Głębi jego koloru nie oddają zdjęcia....Wyglada jak najświeższy owoc granatu lub dopiero co zerwanej porzeczki. Patrząc na niego czujemy orzeźwienie i budzimy się do życia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mawis 537 #202 Napisano 13 Stycznia 2018 Ciężki wybór i trudne warunki do zrobienia zdjecia pokazującego kolorystykę, ale decyzja zapadła i oto moja kolorowa trójka: gajowy, arbuz i amfibia z zielonkawo-miodową tarczą i niebieskim ringiem. Wszystkie razem: Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike S 247 #203 Napisano 13 Stycznia 2018 Ta runda to jednak prawdziwe wyzwanie, początkowo miałem trochę inną koncepcję, ale ostatecznie stwierdziłem, że zegarki powinny nie być przypadkowymi modelami, a pochodzić z jednej stajni . Moja propozycja na tę rundę to 3 amfibie w kolorach: fiolet, niebieski, brąz 0 https://www.instagram.com/mike_sun85/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8238 #204 Napisano 13 Stycznia 2018 Jako miłośnik napojów wyskokowych, zacznę od rakiety w kolorze denaturatowym jest to zegarek, który był noszony, lecz pozostał w świetnym stanie zachowania. Wostok w charakterystycznej kopercie, także jest zegarkiem, który podobno był używany, jednakże w jego przypadku, nie widać żadnych śladów, które by o tym świadczyły, koperta wygląda jak ze stali, a tarcza jak ze sklepu.Gajowy - zepsuty, po zakupie nowego i założeniu paska okazało się, że coś zgrzyta przy nakręcaniu więc zakup odłożono do szuflady; leżał, do czasu gdy zadzwonił znajomy od obrotu starociami, że klient przyniósł ładny zegarek pasek jest nadal ten sam.Dziękuję Dodam jeszcze, że Gajowy okazał się sprawny, trzeba tylko mieć wyczucie przy nakręcaniu. W kopercie rakiety natomiast odbija się leżący obok pędzelek, co sprawia że wygląda jak brzydko zarysowana, a nie jest 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4741 #205 Napisano 13 Stycznia 2018 Adin, dwa, tri - Niebieski, czerwony, zielony 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #206 Napisano 13 Stycznia 2018 Tak naprawdę tęczowych klimatów nie mam i rozróżniam tylko te ...trzy rodzaje męskich kolorów ;-) o jakich już jeden Kolega wspomniał.Do nich należy niebieski, czarny, biały i pokrewne ;-) Żona ma podobnie i pożyczyła mi swojego wostoczka ulubionego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #207 Napisano 13 Stycznia 2018 Radzieckie obfitują w kolory a u mnie tylko dwa. I trzeci trochę na siłę, choć w sumie złoty to też kolor, taki ze mnie kolekcjoner jak z koziej.. Kilka słów o nich. Kraba trzeba mieć. Co tu dużo mówić, nie mogłem nie spróbować i odkąd mam, mimo że rzadko na nadgarstku to rozstać się nie mogę. Nie dziwię się że mają tu swój fanclub Wostok Mickey. Marzenie od dawna. W końcu przyjechał z Ukrainy i odtąd stanowi razem z Krabem ulubione zegarki mojej córki. Uwielbia kiedy je zakładam! Rakieta samolot. Odratowana, czeka już tylko na koronkę. Odkąd zobaczyłem, wiedziałem że muszę mieć, podobnym, niegasnącym uczuciem darzę wiele produkcji Petrodvorca z lat '60-'70 Pozwoliłem sobie na odrobinę samowoli i rakietę sfotografowałem osobno. Jakoś jej nie pasowało to kolorowe towarzystwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #208 Napisano 13 Stycznia 2018 Witam Towarzyszy kolejnej rundy oraz szanowne Jury - po przeczytaniu nowych wytycznych postanowiłem pokazać Wam mój Kolorowy Zawrót Głowy przez pryzmat moich trzech barwnych zegarków. Życzę miłego "odbioru" . Pięknie mieniąca się miedziana Amfibia, głęboka czerwień rzadkiego Glashutta oraz do kompletu błękitna Rakieta WT. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krokodyl Tik-Tak 241 #209 Napisano 13 Stycznia 2018 Chciałbym zacząć od ulubionego, kolorowego zegarka - ręcznie malowanego Sportiwnego. To jedyny zegarek z tarczą handmade jaki mam w zbiorze. Z mojej perspektywy, namalowany, egzotyczny pejzażyk to prawdziwe mistrzostwo. Następny, jest Kirow z miedzianą tarczą i pięknymi stylizacjami. Myślę, że kryterium oparte o skalę kolorów tęczy nie wystarczy - wskazówki nadal mienią się w nim zieloną, uranową łunką. Licznik Geigera pewnie by oszalał. Od kiedy zbierałem kraby, podstawowym punktem odniesienia była kolekcja Slawnego Hansa. Spędziłem sporo czasu na jego stronie. Zdjęcie zielono-czerwonego Kirowa gościło miesiącami na tapecie komputera. Prawdziwy zegarek-marzenie.Jakiś czas temu, podczas pierwszego spotkania z kol. Hansem... dostałem w prezencie właśnie tego, zielono-czerwonego kraba.Ten zegarek musiał pojawić się w moim zestawieniu wielobarwnych radzieckich zegarków. Kolory tego sikora, jak dobrze wiadomo, są zmorą - szybko płowieją pod wpływem promieni słonecznych. Ten, jak widać ma bardzo żywe kolory, jak gdyby ktoś zdjął go niedawno z ręki bikiniarza. Jest to jeden z moich ulubionych Kirowskich. :edit: dwóch Kolegów pytało na pw czy oryginał - naturalnie to składak, ale na tyle super, ze nim pozostanie. Już o tym pisałem w dziale z krabami Kirowa. 0 Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3521 #210 Napisano 13 Stycznia 2018 Czemu patrzysz żabko zielona na grubego Filemona?7 Kolorów tęczy na trzech zegarkach to trudna sprawa.Próbujemy J Zielona Sława z czerwonymi akcentami. Złoto – żółty Poljot 3133 Możecie mi wierzyć – płomień znicza jest pomarańczowy a tło granatowe. Trzeci - trudny wybór bo tarcza jakby biała ale wyraźnie widać trzy kolory tęczy – niebieski, zielony i czerwony – Wostok Operation Desert Shield w oryginalnej wersji. Tło – tęcza hand madeJ A fioletowy to byłem ja jak wybierałem zegarki JPozdrawiam Roman Przepraszam, niestety w momencie prezentacji zdechł mi net Wystawiłem po resecie ale zajęło to dużo czasu i niestety nie zrobiłem tego tak jak miałem przygotowane.Poprosze o najniższy wymiar kary 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike S 247 #211 Napisano 13 Stycznia 2018 Mi net padł na dwie minuty przed 21 , ale zdążyłem zrobić restart routera . 0 https://www.instagram.com/mike_sun85/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #212 Napisano 13 Stycznia 2018 Kolorowo się zrobiło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4741 #213 Napisano 13 Stycznia 2018 Kolorowo się zrobiło Wszystkie razem to jak w barze dla gejów 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #214 Napisano 13 Stycznia 2018 https://m.youtube.com/watch?v=c5IpWNOyD6E 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #215 Napisano 13 Stycznia 2018 Eee No. Zaimponowali mi Koledzy. Ładne kolorki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #216 Napisano 13 Stycznia 2018 Takie luźne skojarzenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3521 #217 Napisano 13 Stycznia 2018 Mi net padł na dwie minuty przed 21 , ale zdążyłem zrobić restart routera .A ja spóźniłem sie trzy minuty - ale żeby sobie utrudnić to napisałem szybko wyjasnienie zapominając o 15 minutowym okieknu łączącym posty. Teraz spóżnienia mam 6 minut No cóż - taka karma.PSKto jest za tym żeby zbanować Kwiatka? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #218 Napisano 13 Stycznia 2018 Świetne prezentacje Panowie. Ciężkie obrady przed Jury Moja trójka faworytów to Rybak, Kchrapek i Mike 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #219 Napisano 13 Stycznia 2018 Kwiatkowi bym dał bana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #220 Napisano 13 Stycznia 2018 Sam sobie mogę dać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris2 162 #221 Napisano 13 Stycznia 2018 Ale się zrobiło kolorowo Super zegarki Panowie pokazaliście. Kolejne rundy robią się coraz trudniejsze do oceniania Napisałbym coś więcej o niektórych prezentacjach ale......... mi nie wolno 0 https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982?source=pwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #222 Napisano 13 Stycznia 2018 Coraz ciekawiej, bardziej kolorowo stresik jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3521 #223 Napisano 13 Stycznia 2018 Kwiatku - wolą tego działu 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość liscak #224 Napisano 13 Stycznia 2018 Adin Dwa Tri Rybak, Mercel, Krokodyl Pozamiataliście Panowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krislet74 356 #225 Napisano 13 Stycznia 2018 Brawa dla Jury, super kategoria i wszyscy uczestnicy dali radę. Kolorowy miszmasz 0 Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach