Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie też mi się podoba, niestety na moim nadgarstku wygląda strasznie licho, bo jest malutka jak na męski zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też mi się podoba, niestety na moim nadgarstku wygląda strasznie licho, bo jest malutka jak na męski zegarek.

1. mała jak na dzisiejsze czasy to fakt bo takie kiedyś robiono (mi to nie przeszkadza bo mam chude łapki)

2. ze względu na rodzaj zegarka i materiał z którego został zrobiony nie nadaje się do codziennego noszenia (no chyba ze codzienne chodzisz w garniturze)

3. warto w niego zainwestować bo to piękny zegarek

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składały go małe chińskie rączki niestety. Jeśli pytasz o stan wizualny to nie jest źle. trochę własnej pracy i będzie lepiej

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składały go małe chińskie rączki niestety. Jeśli pytasz o stan wizualny to nie jest źle. trochę własnej pracy i będzie lepiej

;)

znaleziony wśrod rupieci, wiec kosztował tylko trochę czasu na szczęście;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieść go trochę, wykąp i będzie ładniejszy

najpierw do spa trafi ten, choć ze szkiełkiem będzie problem...

m0xi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

;)

Ale tarczę na mój gust ma ruską - sygnatura Wostoka i napisy bez błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy poniższy Koamndirski to oryginał? Mechanizm, raczej oryginalny, opisany na mostku RUS. Ciekami mnie koperta, czy były Komandiry w takich kopertach? Bezel nieobrotowy.

cvbk.jpg
i8vr.jpg

Kolejna sprawa do Kirowski. DObrze kojarzę, że koperta jest z Poljota? Czy były Kiry w takich kopertach. Niestety, nie posiadam absolutnie żadnego katalogu i zawsze ten sam problem.. (sekundnik przemalowany i koronka nieoryginalna).

rbe8.jpg
5nbg.jpg

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie? zaniedbany mocno...

;)

EEE... chyba nie jest tak źle - to ta za mała koronkia (ewidentnie wymieniona) mylnie zasugerowała, że to chińczyk. Ale tarcza, tak jak wspomniał Wojciech, wygląda na wostokowską (Chińczycy chyba jeszcze nie mają sposobu na podrobienie "spękań" ;) ). Wskazówki też nie wyglądają na chiński wytwór. Bezel jest zjechany - ma po prostu wytartą powłokę galwaniczną.

A żeby rozwiać wątpliwości, to najlepiej wrzucić zdjęcie werku, albo przynajmniej dekla :)

A tu podobny egzemplarz:

http://forums.watchuseek.com/f10/red-star-rising-komandirskie-308010.html

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Czy poniższy Koamndirski to oryginał? Mechanizm, raczej oryginalny, opisany na mostku RUS. Ciekami mnie koperta, czy były Komandiry w takich kopertach? Bezel nieobrotowy.

A pokaż ten mechanizm. I czemu ta koronka taka dziurawa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia mechanizmu zrobię jutro, a czemu kornka dziurawa? Nie mam zielonego pojęcia, nawet tego nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to radziecki START. Fajny zegareczek  z lat chyba 60 w ciekawej kopercie chyba pozłacane  aluminium. Ten jednak jest w kiepskim stanie i nie wiem czy warto w niego brnąć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co to za cuda:

http://allegro.pl/art7-elegancki-zegarek-i3802653235.html

http://allegro.pl/art7-ekskluzywny-zegarek-kieszonkowy-i3807778130.html

Pomijam fachowość opisu i cenę tutaj chodzi mi o to co to jest, ludzie mają komis w moim mieście i sprzedają mydło i powidło.

To prawda, "igła i helikopter" sprzedają wszystko. Parę razy dopytywałem się o sprzedawane zegarki, zdjęcia mechanizmów, ale sami nie wiedzą co sprzedają, a zegarków nie chcą otwierać...

A co to jest? To co widać. Start w stanie, niestety, typowym dla tych zegarków, czyli ściorany, zmęczony i z poszarzałą od syfu tarczą i Mołnia, w stanie chyba niezłym, ale cena przesadzona, tym bardziej że nie wiadomo która wersja werku siedzi w środku. Chyba nawet pytałem kiedyś o zdjęcia werku tej lub podobnej Mołni, ale nie otwierają zegarków.

U nich wszystkie zegarki są ekskluzywne i "wszystko widać na zdjęciu". :lol:  

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

A pozostałe same ekskluzywne i eleganckie ;)

EDIT: post trochę spóźniony ;)

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o to chodzi - nie byłoby problemu podejść tam i zobaczyć ale ogrom gratów mnie przeraża. Może zdobędę się kiedyś i podejdę - mogę zrobić zdjęcie werku jak uda się otworzyć.

Dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ZARIA, dostałem ją od matki gdy byłem uczniem szkoły podstawowej, jest w moim posiadaniu od +;- 22 , 24 lat, jeżeli dobrze pamiętam i od jakichś 18 lat ma urwany wałek koronki. Dziś nakręciłem ją, pokręcając koło napędu śrubokrętem i zegarek zaczął normalnie chodzić, jednak czasem się zatrzymuje (wiek w szufladzie). Czy ktoś może ma jakieś dane dotyczące powstania tego zegarka?

Ed.

Zegarek ma wymiary 2.5 cm na 3 cm.

Pozdrawiam.

post-68064-0-45325100-1389545537_thumb.jpg

post-68064-0-39911500-1389546079_thumb.jpg

post-68064-0-03723100-1389546432_thumb.jpg

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Szukam informacji o tych zegarkach.

Pozdrawiam.

post-67952-0-33911900-1389532950_thumb.jpg

post-67952-0-22755100-1389532959_thumb.jpg

post-67952-0-97307900-1389532967_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ZARIA, dostałem ją od matki gdy byłem uczniem szkoły podstawowej, jest w moim posiadaniu od +;-  22 , 24 lat, jeżeli dobrze pamiętam i od jakichś 18 lat ma urwany wałek koronki. Dziś nakręciłem ją, pokręcając koło napędu śrubokrętem i zegarek zaczął normalnie chodzić, jednak czasem się zatrzymuje (wiek w szufladzie). Czy ktoś może ma jakieś dane dotyczące powstania tego zegarka?

z takim zdjęciem niewiele można powiedzieć !!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Co myślicie o tych zegarkach?

http://allegro.pl/rakieta-bialo-czarna-klasyka-z-rosji-piekny-stan-i3864731818.html

http://allegro.pl/piekna-pobieda-15-kamieni-z-dolnym-sekundnikiem-i3864875221.html

Nawet mi się podobają i cena  jeszcze przystępna tylko nie wiem czy licytować, ta rakieta zbyt ładnie wygląda.

Mam nadzieję, że tym razem odpowiedni temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są nowe zegarki współcześnie produkowane - jak ci się któryś podoba a cena odpowiada to bierz śmiało - ja bym wolał cos ze starej produkcji ale w ładnym stanie - sa takowe bez trudu można upolować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi