Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

http://aukro.ua/chasy-raketa-kopernik-163-sssr-s-babochkoj-i5658864461.htmloł... pierwszy raz widzę coś takiego... to CCCP ?

Rakieta Kopernik dość rzadki wzór z motylkiem. I jak zawsze u tego sprzedawcy spora cena <_<

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna cos wiecej o tej molnji?Osoba sprzedajaca nie wie nic a i zdjecie jest tylko jedno...

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/taschen-uhr-mechanik-kafrug-caenahd-a-cccp-/357827031-156-9629

Mołnia 18 kam.Obstawiam koniec 80-tych  ale z  możliwością błędu Nic więcej nie można po tym zdjęciu.

Edycja 

Koronkę ma nieoryginalną więc raczej to składak jest.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ja strzelam na 70-te raczej. Te płaskie werki były chyba wtedy, w 80-tych już te wysokie wchodziły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie pomoze? :(

Noworus, zniszczony, nikt nie będzie go traktował jako ozdoby kolekcji.

Naprawić się da za małe pieniądze ale to Ty powinieneś ocenić czy Ci się to opłaca.

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi prosze co to i czy warto o niego walczyc ? :)

To zwykła, seryjna Rakieta z lat 90.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwykła, seryjna Rakieta z lat 90.

Jakbym wiedzial to bym nie pytal :) Dziekuje. Czyli do wyrzucenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek znany i popularny ale czy ktos ma teorie albo wie czemu akurat leb konia?Watpie zeby dzokej popylal na koniu z amfibia na lapie...toz to polowa jego wagi..

post-82362-0-75828800-1442007971_thumb.jpg

zdjecie z neta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosjanie maja bogate tradycji kawaleryskie, moze pod tym kontem warto cos poszukac.

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu akurat leb konia?

A czemu nie :)  Pewnie na zasadzie, że jakiś miłośnik koni się znajdzie to sobie taki zegarek kupi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljota z taką tarczą jeszcze nie widziałem, a że niewiele zegarków w sumie widziałem, to zapytam czy to coś ciekawszego czy populares? :)

3247884_poljotpom1.jpg

3247900_poljotpom2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Populares :) Wzory tarcz w tych Poljotach 17 kamieniowych szły w setki, więc ogólnie nie trudno trafić na tarczę, której się wcześniej nie widziało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek znany i popularny ale czy ktos ma teorie albo wie czemu akurat leb konia?

Odcięty łeb konia to symbol,który się pojawił w filmie "The Godfather" a wcześniej w powieści Mario Puzo pod tym samym tytułem.,

post-67292-0-05371200-1442068517_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to jakaś nagroda resortowa dla pracowników stadnin, pamiątka zawodów hippicznych albo próba komercyjnej walki o klienta po upadku sojuza (może były też z misiem, krową albo innym kotkiem :) ) . Jedno jest pewne amfibie z tego okresu zeszły wizualnie na psy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak myslalem ale umaszczenie kunia sie nie zgadza :-)

W filmie Harry "King" Cohn występuje jako Jack Woltz , a Frank Sinatra jako Johnny Fontane,dlatego umaszczenie konia nie musi się zgadzać.,ale historia jest prawdziwa.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Zegarek znany i popularny ale czy ktos ma teorie albo wie czemu akurat leb konia?...

Na rosyjskim forum znalazłem taką informację, że to w związku z którąś tam rocznicą tego: Пермский племенной конный завод № 9http://9ppkz.ru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów . Jako że Radzieckie to nie moja, bajka mam pytanie o zegarek , który dzisiaj dostałem . Zegarek Rakieta , ale pierwszy raz taki widzę i nie znalazłem go ani na portalach , ani na Google.

Zaintrygował Mnie bo tarcza wydaje się jakby przekręcona w bok , napis Rakieta z lewej strony ukośnie i te datniki . Między 3-4 - nazwa dnia  , a na godz 7 cyfrowa data dnia w miesiącu ( tak myślę ).

W werku widać że coś nie tak jest z włosem i ogólnie nie chodzi , wskazówki się obracają za pomocą koronki

Teraz prośba o radę, jeśli to coś rzadkiego to może zostawić i ewentualnie naprawić . A jeśli nie , to dam swojemu majstrowi na części , 

post-38106-0-31284600-1442422316_thumb.jpeg

post-38106-0-81422200-1442422342_thumb.jpeg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginał, mam podobny, nie jest tak codzienny jak poljot 17jewels ale do szczególnie rzadkich nie należy. Ja takie akurat zbieram, :) więc zamiast majstrowi to możesz mi wysłać ;)

78a15738d8346d012a38c6d7d18e2c33.jpg to mój.

wytapatalkowane...szukam tarczy do amfibii beczki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to jakaś rzadkość ale zegarek nieczęsty i moim zdaniem warto naprawić. Jest nietypowy i przyciąga uwagę na ręce. Tu ciut lepsze zdjęcie.

778cd23268f076a6add5884afd9e9cf7.jpg

Edit : się zgraliśmy z kolegą powyżej :-)

Edit2: Enkil Twoja jest inna ;-)

Edytowane przez yorki_man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki , zobaczę co powie majster ,bo Ja lubię nietypowe nawet w Delbanach , które zbieram. :)  Jak bym zrezygnował z naprawy to już wiem komu podrzucić .

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi