Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Ale oryginał czego? :blink: Toż to współczesna wersja dla turystów nie mająca nic wspólnego z oryginałem ;) Raczej żaden szanujący kolekcjoner o nim nawet nie pomyśli :D

oryginal na stronie ktora podalem,nie ten z aukcji....kolega zle zrozumial....

na dole strony sa pokazane tez podobne dla turystow...

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oryginal na stronie ktora podalem,nie ten z aukcji....kolega zle zrozumial....

na dole strony sa pokazane tez podobne dla turystow...

Aaaa zwracam honor :) Nie zatrybiłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiele wiem o tych nurkach, dlatego zapytałem. Zastanowiło mnie ze coś za często są na allegro ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One są dostępne po 190 doliarów - zobaczymy za ile pójdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, proszę o zidentyfikowanie tego zegarka , bardziej interesuje mnie czy jest godny uwagi czy to podrzędny model. Był oryginalnie kupiony lata temu oryginalnie ze złotą bransoletą od jubilera , ale nie wiem czy ta bransoleta była od początku z zegarkiem czy poprostu tam nie było innej i nie została zmieniona na złotą, czas temu bransoletę przetopiłem na co innego a ten zegarek mi został..... Sam zegarek z tego co pamiętam nie jest złoty... Cały czas działa , pamiątką po członku rodziny. Nie zamierzam sprzedać , ale ciekawi mnie co to dokładnie jest bo jest dość ładny.

post-29750-0-94785000-1457274913_thumb.jpg

post-29750-0-06365900-1457274925_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, proszę o zidentyfikowanie tego zegarka , bardziej interesuje mnie czy jest godny uwagi czy to podrzędny model. Był oryginalnie kupiony lata temu oryginalnie ze złotą bransoletą od jubilera , ale nie wiem czy ta bransoleta była od początku z zegarkiem czy poprostu tam nie było innej i nie została zmieniona na złotą, czas temu bransoletę przetopiłem na co innego a ten zegarek mi został..... Sam zegarek z tego co pamiętam nie jest złoty... Cały czas działa , pamiątką po członku rodziny. Nie zamierzam sprzedać , ale ciekawi mnie co to dokładnie jest bo jest dość ładny.

Jest to Rakieta popularnie nazwana "Papirus" od faktury jaką posiada tarcza. Mechanizm popularny dla Rakiety 2609.HA. Zegarek tak jak napisałeś nie jest złoty tylko pozłacany. Model pochodzi z końcówki lat '80. :)

Katalog Rakiety z 1989 roku:

https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/1989#5517478622672820802

%2525D0%2525A0%2525D0%2525B0%2525D0%2525

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super , dzięki, zamierzam do niego dokupić skórzany brązowy pasek i czasem ponosić. Wydaje mi się dość elegancki, choć jak 13 lat temu go odziedziczyłem to wydawał mi się antyczny i brzydki i trafił do szafy jedynie bransoletę zdjąłem.... Dziś już inaczej patrzę na niego , widzę chyba elegancję,, Chcąc wiedzieć jaką wartość on ma to czy dobrze myślę że w takim stanie warty jest z około 100-150zł ??

Mod

Na forum nie wyceniamy zegarków - regulamin.

ok, to z ceną nie ważne, ale w takim razie dzięki za pomoc identyfikacji, :)

Edytowane przez sylwestreczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum nie wyceniamy zegarków. Sprawdź w zakończonych na allegro.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

I odejmij 50 procent ceny! :) Za zniszczoną kopertę w Twoim egzemplarzu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co ty, flaszka wódki i to polówka nie siódemka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezisko od znajomego!

Możecie przybliżyć mi cokolwiek poza danymi na tarczy? :) Łatwiej będzie zdecydować jaką cenę rzucić  :unsure:

Stan bardzo ciekawy, zdjęcie Samsungowe nie odzwierciedla ani trochę faktycznego stanu.

Nie chcę nakłaniać do wyceny, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem, ale gdyby ktokolwiek był w stanie pomóc w tej kwestii - zapraszam na pw. Mało ich w internecie  :wacko:

post-77493-0-84291500-1457338685_thumb.jpg

Edytowane przez Sopel808

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek - Slavka 27 kamieni. Czy ktos z Was wie moze cos wiecej na temat tego modelu? :)

post-83858-0-70711500-1457401794_thumb.jpg

Edytowane przez XLogic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Post chyba mi nie wskoczył :) Dlatego piszę jeszcze raz jeśli będzie dubel to przepraszam. Taki zegarek jest do sprzedania. Cena 180 do negocjacji. Tylko te 2 zdjęcia. Co sądzicie Panowie? O co można by jeszcze zapytać sprzedającego ?

post-56849-0-48480700-1457437246_thumb.jpg

post-56849-0-35298400-1457437254_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie te papiery to fejk. Są od Pobiedy a zegarek Rakieta :)

Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrzac na date wypustu, raczej nie tak ladnie zdobionego, ale tak, to ten werk. z subsekunda, bez datownika o naciagu manualnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

O co można by jeszcze zapytać sprzedającego ?

Poprosić aby pokazał mechanizm. Po tym negocjować i brać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na paszporcie jest napisane że od Pobiedy 2602

Edytowane przez jac-st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Dziękuję za szybką odpowiedź. Napisałem maila czy oferta nadal aktualna i zobaczymy co sprzedający odpisze. Jak coś to go wypytam dokładnie o zdjęcia werku itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to mówią, niedaleko pada Petrodworec od Samary ;) Czy jakoś tak ;) Drobne 2 tysiące kilometrów ;)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi cokolwiek na temat ruska, którego posiadaczem jestem.
Wiem tylko że to SLAVA na 26 kamieniach, a chciałbym wiedzieć coś więcej na temat tego modelu.
Chciałbym go doprowadzić do ładu, żeby móc czasem nosić, więc jeżeli jest ktoś w stanie pomóc odnośnie części, wycenić mniej więcej koszt naprawy.
Zegarek ma pęknięte szkiełko, odbarwienia na bokach cyferblatu (nie wiem czy coś da radę z tym zrobić), lekko przyrdzewiałe wskazówki i brak sekundowej (podejrzewam że oryginalnie sekunda była).

Przepraszam też za jakość zdjęć, ale w tej chwili niewiele byłem w stanie zdziałać, o lepsze postaram się jutro.

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc,

pozdrawiam Ch.J.

post-80380-0-14983900-1457475562_thumb.jpg

post-80380-0-09738400-1457475563_thumb.jpg

post-80380-0-04812300-1457475564_thumb.jpg

post-80380-0-01698200-1457475565_thumb.jpg

post-80380-0-88308900-1457475565_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi