Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Daj chociaz kapote zdjac. :D .

Prosze bardzo.

Franken totalny.

Tak na marginesie - nie rozumiem po co chwalić się oblazłym w piach i wydzieliny zegarkiem, jeszcze zachęcać kolegów z forum, by poświęcili czas i przebijali się wzrokiem przez brud. Tyczy się to zarówno tematu znalezisk, jak i nowych nabytków.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franken totalny.

Tak na marginesie - nie rozumiem po co chwalić się oblazłym w piach i wydzieliny zegarkiem, jeszcze zachęcać kolegów z forum, by poświęcili czas i przebijali się wzrokiem przez brud. Tyczy się to zarówno tematu znalezisk, jak i nowych nabytków.

Ja sie akurat nie chwalilem tylko prosilem o pomoc.A tak na marginesie,nie kazdy ma twoje zdolnosci i umie rozebrac zegarek zeby go wyczyscic.Dla mnie robi to zegarmistrz ale zanim go zaniose chcial bym poznac opinie bardziej wyrozumialych kolegow chociazby dla tego czy sie oplaca wogule go niesc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jako pamiątka po pradziadku został mi taki oto kieszonkowiec. Kilkakrotnie próbowałem znaleźć informacje na jego temat, ale bezskutecznie... Czy ktoś wie może co to w ogóle za zegarek?

post-102171-0-27346900-1523764000_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jako pamiątka po pradziadku został mi taki oto kieszonkowiec. Kilkakrotnie próbowałem znaleźć informacje na jego temat, ale bezskutecznie... Czy ktoś wie może co to w ogóle za zegarek?

Saljut (salut)

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny stan tarczy, byłoby super jakbyś jeszcze pokazał mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saljut (salut)

Dziękuję bardzo.

Ładny stan tarczy, byłoby super jakbyś jeszcze pokazał mechanizm.

Cieszę się. Niestety nie mam odpowiednich narzędzini i nie chciałbym go uszkodzić nieumiejętnym otwieraniem. Jeśli mi się uda to dorzucę jeszcze zdjęcia mechanizmu. Dziękuję za odpowiedź. Edytowane przez Traver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się. Niestety nie mam odpowiednich narzędzini i nie chciałbym go uszkodzić nieumiejętnym otwieraniem. Jeśli mi się uda to dorzucę jeszcze zdjęcia mechanizmu. Dziękuję za odpowiedź.

Wystarczy podważyć jakimś nożykiem dekiel. Poszukaj bo obwodzie miejsca gdzie szczelinka będzie troszkę większa i tam podważ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w ustaleniu co to za marka rosyjskiego zegarka,niestety na tą chwilę nie mogę wkleić fotki: na tarczy pod 12tką w owlau wpisana literka B a pod godz 6 sdelano w cccp,tarcza posiada na 12,3,6,9 cyfry rzymskie a pozostałe cyfry są na błękitnym kole,środek tarczy jest w kolorze srebrnym,zegarek nie posiada datownika na mechaniźmie przy kole balansowym wybita jest literka B w owalu nic więcej, na deklu wybity numer 234113.Bardzo proszę o podpowiedź jaka to marka zegarka,dodam że zegarek jest w stanie dobry plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja szklana kula podpowiada mi ze to wostok.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja szklana kula podpowiada mi ze to wostok.

Dzięki i za to czemu nigdzie nie mogę znaleźć takiego,z jakich lat pochodzi,dodam że logo tworzy litera B której dolny brzuszek zachodzi w górę tworząc (wpisując B w owal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś znalazłem taki zegarek niestety uszkodzony

Czy ktoś rozpoznaję cóż to może być za wynalazek.

f9af01c5bfa7d8cemed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki i za to czemu nigdzie nie mogę znaleźć takiego,z jakich lat pochodzi,dodam że logo tworzy litera B której dolny brzuszek zachodzi w górę tworząc (wpisując B w owal)

Bez fotki nie pomogę. Poszukaj w katalogach na stronie:

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez fotki nie pomogę. Poszukaj w katalogach na stronie:

https://get.google.com/albumarchive/113098239036073221216

Jest to taki sam zegarek jak z tej starej aukcji allegro: 7201846093, z tym że mój nie posiada "giloszowanego pierścienia" Podobno są to rzadkie tarcze?Dziękuję wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to taki sam zegarek jak z tej starej aukcji allegro: 7201846093, z tym że mój nie posiada "giloszowanego pierścienia" Podobno są to rzadkie tarcze?Dziękuję wszystkim za pomoc

To jest dość popularny zegarek by nie powiedzieć pospolity...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalny wostok. Co do rzadkości tej tarczy to dziś przynajmniej 3 takie wostoki widziałem na giełdzie.

Edit. Krzysiek mnie wyprzedził.

Edytowane przez gregch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i na aukcji cena sporo zawyżona :) Ale jak jest w ładnym stanie to bardzo fajny zegarek i ładnie się prezentuje na ręce :) 

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,generalnie nie lubię rosyjskich zegarków jednak ten jest wyjątkowo sympatyczny i fakt ładnie wygląda na nadgarstku,jest to dzisiejszy zakup za 20 zł,jeszcze raz dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i na aukcji cena sporo zawyżona :) Ale jak jest w ładnym stanie to bardzo fajny zegarek i ładnie się prezentuje na ręce :)

Cena jest jaka jest, ale zegarek jest po pełnym serwisie, można powiedzieć, tak jak by był kupiony, nowy w sklepie,  i to co jest napisane przy aukcjach tej osoby, to prawda.

Ręczę  za to. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otworzyłem, więc zgodnie z obietnicą wrzucam jeszcze zdjęcie mechanizmu mojego Saluta.

post-102171-0-31400100-1523825088_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny mechanizm. I taki jak tam powinien być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi