Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Qba.

Hi-Fi stereo

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Bugs napisał(-a):

W zamkniętych to wybór nie jest duży.

poza domem? Przetestuj AirPods Maxy, serio. To są bardzo przyzwoite słuchawki a przy tym niesamowicie funkcjonalne jeżeli masz iPhone. Trochę za drogie jeśli masz Androida.

Coś takiego istnieje na Androida

http://github.com/kavishdevar/librepods

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj w Galerii zauważyłem, że Dayson zrobił słuchawki, wyglądały na przewodowe lub i przewodowe, ale na pewno miały aktywną redukcję szumów.

Czyżby dedykowane do odkurzaczy ?

A może z nimi uszu nie trzeba myć, same odkurzą z wosku 😜

Czego to już nie wymyślą 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Burns napisał(-a):

A ja dzisiaj w Galerii zauważyłem, że Dayson zrobił słuchawki, wyglądały na przewodowe lub i przewodowe, ale na pewno miały aktywną redukcję szumów.

Czyżby dedykowane do odkurzaczy ?

A może z nimi uszu nie trzeba myć, same odkurzą z wosku 😜

Czego to już nie wymyślą 🤣

🤔🤔🤔

571H-PDP-Gallery-2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Bugs napisał(-a):

W zamkniętych to wybór nie jest duży.

poza domem? Przetestuj AirPods Maxy, serio. To są bardzo przyzwoite słuchawki a przy tym niesamowicie funkcjonalne jeżeli masz iPhone. Trochę za drogie jeśli masz Androida.

Słyszałem że podobno grają fajnie, ale nie chce słuchawek bezprzewodowych.

Zamówiłem w promce na amazonie Sennheiser HD 599. Zobaczymy czy mi podejdą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z wszystkimi słuchawkami bezprzewodowymi typu Airpods jest taki, że one się po prostu psują po jakimś czasie. Ja, od 2018 roku, miałem już 2 pary Airpodsów i jedną Airpods Pro i co? W każdej parze po jakimś czasie padła lewa słuchawka (wyraźnie ciszej lub wcale nie grała). Z jedną parą byłem w Apple Center, wymienili mi dwa razy lewą na nową i po jakimś czasie znowu to samo. Raz dostałem w prezencie Bang&Olufsen do używania zamiast Airodsów - padły po około pół roku pracy. Fakt, słucham sporo, ale to jest wywalanie pieniędzy w błoto. Wróciłem teraz do zwykłych, przewodowych starych słuchawek Apple, jakie kiedyś dawali razem z iPhone'm. Co z tego że nie mają przestrzennego dźwięku itd. jak są nie do zajechania. Producenci znaleźli kolejny sposób na dojenie klientów z tymi bezprzewodowymi słuchawkami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągałem swoje, tak około 30-to letnie. Pamiętaj, że zapłaciłam za nie 199zł. Na tamte czasy to był kawał grosza. Na początku często słuchałem, jak przyniosłem nową płytę CD. Po jakimś czasie przestałem zakładać, bo wolałem słuchać na "żywo". Teraz po Waszym temacie słuchawek założyłem i wlaśnie słucham nowokupionej plyty SACD Diany Krall. Jest dobrze, nawet bardzo. 

Można kupić, w tej samej cenie 😉

20251209_181831.jpg

20251209_181847.jpg

Screenshot_20251209_184725_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20251209_184801_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20251209_185200_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20251209_191936_Google.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.12.2025 o 15:02, Muzzy napisał(-a):

Zamówiłem w promce na amazonie Sennheiser HD 599. Zobaczymy czy mi podejdą. 

Podeszły ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacyjnie: kiedyś dostałem trochę lepsze słuchawki AKG do telefonu na małego jacka, ktore leżały nie używane. Jak je wyjąłem, to telefony przeszły tylko na USB. Można kupić przejściówkę i używać także wielkich słuchawek. 

20251217_153506.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, GostRado napisał(-a):

Informacyjnie: kiedyś dostałem trochę lepsze słuchawki AKG do telefonu na małego jacka, ktore leżały nie używane. Jak je wyjąłem, to telefony przeszły tylko na USB. Można kupić przejściówkę i używać także wielkich słuchawek. 

20251217_153506.jpg

Ale to nie jest przejściówka, czy na pewno wiesz o czyn piszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie mnie zaraz oświecisz, ale wiedz, że dla wszystkich do czego to służy, jest zrozumiałe.

Screenshot_20251217_180606_Samsung Internet.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, GostRado napisał(-a):

Pewnie mnie zaraz oświecisz, ale wiedz, że dla wszystkich do czego to służy, jest zrozumiałe.

Screenshot_20251217_180606_Samsung Internet.jpg

To w kawie masz się za eksperta a tutaj namaszczasz ludzi swoimi pierdołami ?

Przyjść Ci do tamtego tematu i bruździć wyższością Biedro/Lidlo ekspresu nad Jurą ? Bedzie to adekwatny poziom, znaczy brak poziomu jeżeli jeszcze nie zrozumiałeś. Po pierwsze to jest DAC a po drugie o jakiś podrzędnych nieokreślonych parametrach coś co można nazwać spokojnie elektrośmieciem.

Przejściówka to by była jakby DAC w telefonie był wbudowany i tak kiedyś było, miały to pierwsze Huawei Mate i pewnie są jeszcze jakieś drogie modele określane tzw. modelami dedykowanymi do muzyki. 

Miniaturyzacja takich Dac'ów jest zaskakująca i te urządzenia również poddawane są pomiarom osiągnięć i możliwości.

review-apple-vs-google-usb-c-headphone-a

Przyklad urządzenia, które może dużo to np.

https://www.head-fi.org/showcase/moondrop-dawn-pro.26937/reviews

Ale nie kosztuje 20zł tylko 200zł ( i to też jest tylko, bo są zewnętrzne DACi mobilne droższe od niejednego telefonu)

Ludzie kupują te "kabelki" bez rozróżnienia co jest przejściówką a co adapterem i później zdziwienie, że po podłączeniu słuchawek nie ma dźwięku.

Screenshot_2025-12-17-17-53-29-35_a038fdda0361bc57fee075193df50ddc.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś zabłysnął. Do telefonu i byle jakich słuchawek będę kupował jakiś wybitny kabel🤦‍♂️🤦‍♀️

@McIntosh miał rację, ciebie nie da się czytać! Ale mam dla ciebie świetną wiadomość: dla twojej megalomanii, dostąpisz zaszczytnego miejsca. Skorzystam z rady @Autor1984 i jako pierwszego umieszczę cię na liście ignorowanych, żeby nigdy więcej na tym forum nie widzieć twoich wypocin.

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Burnsmożna przecież na spokojnie. Czyżby nickname, jak i profilowe nie były dziełem przypadku? ;) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czas zapisać się do Klubu EGO, ale wcześniej na badania. 😁

DkZhNHme0ZJpNL4u.jpg

*Mnie komisja odrzuciła....

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971

A może zauważyłeś, że w kwestii kawy każdemu cierpliwie tłumaczę, bez wywyższania? Zapytaj się baristy, co sądzi o użytkownikach ekspresów automatycznych. Ode mnie tego nie usłyszysz! Wręcz przeciwnie, wygarnę, że to baristów wina, że nie dzielą się wiedzą np z użytkownikami automatów. Bo po co i jeszcze za darmo? A wystarczy pomyśleć i kasy więcej zgarną, gdyż droga dobrego baristy kończy się na własnej palarni, a im więcej będzie świadomych amatorów dobrej, świeżo palonej kawy, tym więcej zarobią. Proste.

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zwykły sprzedawca czipsów i coli jestem. Nie znam się na tych audio ustrojstwach, jak również automatach i innych sprzętach do parzenia kawy, chociaż na samej kawie już tak, bo parę szkoleń miałem - handluję także kawą od dobrych trzydziestu lat. 😃

Czytam Wasze wpisy i staram się selekcjonować to, co dla mnie przydatne...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

handluję także kawą od dobrych trzydziestu lat.

Prawdopodobnie znanych włoskich i niemieckich brandów. Nie musisz odpowiadać. Polskie palarnie mocno się rozwinęły na przestrzeni ostatnich lat, ale to nie jest prosta sprzedaż jak wszędzie rozreklamowana np Lavazza czy Tchibo.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie się obrażać, spinać a nawet zesr... 😄 ale nie zmienia to faktu, że @Burns ma radcję. To najzwyklejszy, tani smieciowy DAC, a nie jakaś przejsciówka. I po co się zaś obrazać i spinać ze ktoś coś wytlumaczył?

2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Do telefonu i byle jakich słuchawek będę kupował jakiś wybitny kabel

To nie kabel 🙂

25 minut temu, GostRado napisał(-a):

A może zauważyłeś, że w kwestii kawy każdemu cierpliwie tłumaczę, bez wywyższania?

Poważnie? 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Ale żeś zabłysnął. Do telefonu i byle jakich słuchawek będę kupował jakiś wybitny kabel🤦‍♂️🤦‍♀️

@McIntosh miał rację, ciebie nie da się czytać! Ale mam dla ciebie świetną wiadomość: dla twojej megalomanii, dostąpisz zaszczytnego miejsca. Skorzystam z rady @Autor1984 i jako pierwszego umieszczę cię na liście ignorowanych, żeby nigdy więcej na tym forum nie widzieć twoich wypocin.

1. Wiedziałem, że nie zrozumiesz,
  2. Wiedziałem, że nie zrozumiesz merytorycznie, w myśl zasady, nie znam się ale wypowiem się, teraz tą zasadę na siłę argumentujesz, tylko co to ma do rzeczy co Ty będziesz kupował i za ile, może były za 5 zł,
  3. Wiedziałem, że nie zrozumiesz i po widoku głośników  w systemie 7,2 na jednej, frontowej ścianie nawet na to nie liczyłem,
  • fajnie, że masz dobrego mentora, który wie, że burns zobowiązuje i dał dobra radę,
  • szkoda, że nie zauważył, że odpuściłem komentarz odnośnie trzydziestoletnich słuchawek Pioneer, które na 90% mają już zdegradowane membrany i raczej "grają" beznadziejnie,

To poważny temat a nie pchli targ.

P.S. Fajną macie atmosferę w równoległym temacie o kawie — bardzo intensywną, wręcz hot, jakiej nie osiągnięto nawet w najlepszym espresso świata. Wpisy są tam momentami bardziej celebracyjne niż informacyjne, ocierając się o nadekspresyjną afirmację i cukierkową narrację; aż zaskakuje, że w tym strumieniu zachwytu dyskusja nie zeszła jeszcze na dobór typu wazeliny do smarowania uszczelek modułu zaparzającego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20251128_214036.thumb.jpg.8ba547369c2b9ecac72fa33bf57dda4d.jpg

30 minut temu, Valygaar napisał(-a):

@Burns a ty nie znosisz jakichś fantów na koniec roku? ;)

Ostatnio pokazywałem, że naruszyłem continuum-kablowo-czaso-przestrzenne takim ustrojstwem, ale nikt nie zareagował bo trwała walka czy słuchawki po zwrotach są już używane czy jeszcze nie.

Miałem walczyć jeszcze z  CDkami, ale dostępność zaszwnkowała i jakoś mi się nie chce wracać do tematu, a płyty znowu się kurzą, nowych nie przeglądam.

Lenistwo i unikanie tłumów wzięło górę, albo dobrze mi z tym co mam.

Chińczycy natomiast mają taki rozpęd w elektronice, sluchawkach jak w telefonach, 2x albo 1x do roku nowa rewizja sprzętu. Trochę to otrząsa. Posiedzę sobie w mysiej dziurze. Może w lutym przytacham jakieś kolumny. A Ty, jakieś zmiany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Burns napisał(-a):
  1.  aż zaskakuje, że w tym strumieniu zachwytu dyskusja nie zeszła jeszcze na dobór typu wazeliny do smarowania uszczelek modułu zaparzającego.

Jak to nie zeszła? Smar spożywczy, to temat przewodni naszych PW. ;) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zaczęliście o smarach, maściach czy tam innych lubrykantach, to w audio też można sobie posmarować kabel... a dokładniej końcówkę (wtyk/gniazdo):

https://audiovoodoo.pl/masci-i-pasty-do-smarowania-koncowek-kabli-nawet-zasilajacych/

🤣

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje sobie sprawę, że monitory są wybitne, ale żeby aż tyle "gratów" do nich podłączyć??

Screenshot_20251215_184407_Instagram.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ukryta opcja grzewcza mieszkania 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi