Autor1984 11166 #13726 Napisano 19 Listopada 2023 45 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Oj uwierz że kupę młodych nie zna 🤗🤗🤗 To oznacza, że nie są miłośnikami kina 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13727 Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): To akurat nie Buster Keaton, lecz Harold Lloyd w słynnej scenie z filmu "Jeszcze wyżej" A w filmie tym używa kieszonkowego Elgina. Mea culpa przyznaje sie 😁😁😁 a czemu mi się tak ubzdurało 🤔🤔🤔 Edytowane 20 Listopada 2023 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13728 Napisano 20 Listopada 2023 7 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): To akurat nie Buster Keaton, lecz Harold Lloyd w słynnej scenie z filmu "Jeszcze wyżej" A w filmie tym używa kieszonkowego Elgina. Poprawiłem co by nie wprowadzać w błąd 🤗🤗🤗 Toshirō Mifune 🤗🤗🤗 i Akira Kurosawa 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6243 #13729 Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Mea culpa przyznaje sie 😁😁😁 a czemu mi się tak ubzdurało 🤔🤔🤔 Każdemu może się zdarzyć pomylić - po pierwsze dlatego, że to gwiazdy sprzed stu lat, po drugie - Lloyda, Keatona i Chaplina często się ze sobą zestawiało, porównywało. Każdy z nich był jednak inny - bohater Chaplina moralnie triumfował, ale nigdy nie osiągał tego, czego pragnął (wyjątkiem jest "Gorączka złota"), bohater Keatona nie uśmiechał się, a zwycięstwa zawsze miał "doprawione" poczuciem samotności i goryczy. Lloyd zaś nie był tak refleksyjny i najpełniej realizował mitologię amerykańskiego snu - szybko, bezczelnie, na sam szczyt Każdego z nich lubię. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Edmund Exley 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13730 Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) 5 minut temu, Edmund Exley napisał(-a): Każdemu może się zdarzyć pomylić - po pierwsze dlatego, że to gwiazdy sprzed stu lat, po drugie - Lloyda, Keatona i Chaplina często się ze sobą zestawiało, porównywało. Każdy z nich był jednak inny - bohater Chaplina moralnie triumfował, ale nigdy nie osiągał tego, czego pragnął (wyjątkiem jest "Gorączka złota"), bohater Keatona nie uśmiechał się, a zwycięstwa zawsze miał "doprawione" poczuciem samotności i goryczy. Lloyd zaś nie był tak refleksyjny i najpełniej realizował mitologię amerykańskiego snu - szybko, bezczelnie, na sam szczyt Każdego z nich lubię. Ja też 🤗🤗🤗 Bardzo lubiłem oglądać program Stanisława Janickiego "W starym kinie" szkoda że teraz nie ma nic takiego 🤔🤔🤔 Edytowane 20 Listopada 2023 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #13731 Napisano 20 Listopada 2023 Dzięki programom takim jak "W starym kinie" czy "Perły z lamusa"/"Perły w południe" miałem okazję obejrzeć wiele klasycznych filmów. I wydaje mi się, że to właśnie dlatego, że takich programów dzisiaj nie ma wielu młodych ludzi nie zna klasyki kina. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #13732 Napisano 20 Listopada 2023 Jest za to szczujnia 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11166 #13733 Napisano 20 Listopada 2023 3 godziny temu, alleck napisał(-a): Dzięki programom takim jak "W starym kinie" czy "Perły z lamusa"/"Perły w południe" miałem okazję obejrzeć wiele klasycznych filmów. I wydaje mi się, że to właśnie dlatego, że takich programów dzisiaj nie ma wielu młodych ludzi nie zna klasyki kina. 5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja też 🤗🤗🤗 Bardzo lubiłem oglądać program Stanisława Janickiego "W starym kinie" szkoda że teraz nie ma nic takiego 🤔🤔🤔 W RMF Classic w sumie mojej ulubionej stacji bodajże o godzinie 16:30 w każdy piątek "leci" Odeon Stanisława Janickiego. Także można i dziś przynajmniej posłuchać o kinie. Młodzi nie znają klasyki kina, bo to ich zwyczajnie nie interesuje. Interesują się za to wszechobecnym gównem dostępnym m.in. na YT pt "zjadłem kebaba, piekło dwa razy"... 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13734 Napisano 20 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): W RMF Classic w sumie mojej ulubionej stacji bodajże o godzinie 16:30 w każdy piątek "leci" Odeon Stanisława Janickiego. Także można i dziś przynajmniej posłuchać o kinie. Młodzi nie znają klasyki kina, bo to ich zwyczajnie nie interesuje. Interesują się za to wszechobecnym gównem dostępnym m.in. na YT pt "zjadłem kebaba, piekło dwa razy"... Smutne 🥺🥺🥺 ja mojego młodego zaszczepiam fajna muzyka i regularnie do kina chodzimy czasami teatr 🤗🤗🤗 Edytowane 20 Listopada 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13735 Napisano 21 Listopada 2023 (edytowane) Brittany Murphy miała 32lata Edytowane 21 Listopada 2023 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71696 #13736 Napisano 5 Grudnia 2023 Rafael Leao i Mike Maignan, piłkarze AC MILAN. Jakieś wprawne oko rozpoznaje mimo "średniej" fotki..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13737 Napisano 5 Grudnia 2023 Charlie Sheen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4731 #13738 Napisano 6 Grudnia 2023 15 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Rafael Leao i Mike Maignan, piłkarze AC MILAN. Jakieś wprawne oko rozpoznaje mimo "średniej" fotki..? Mam naprawdę dużą tolerancję dla ekstrawagancji modowych. Samemu zdarza mi się założyć coś nieco mniej oczywistego, ale dotyczy to ubrań casual/free time (sporadycznie) czy wręcz sportowych. Natomiast to co prezentują ci panowie (zapewne z topowych domów mody) to jest dramat - wieś tańczy i śpiewa udająca elegancję. Masakra. To mogą założyć tylko zamożni Murzyni 🙊🤦🏻♂️ PS. zegarków nie rozpoznaję 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41812 #13739 Napisano 6 Grudnia 2023 16 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Rafael Leao i Mike Maignan, piłkarze AC MILAN. Jakieś wprawne oko rozpoznaje mimo "średniej" fotki..? Ten w spódnicy plisowanej ma zapewne jakiego Rolka. 3 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13740 Napisano 6 Grudnia 2023 4 minuty temu, Dorian06 napisał(-a): Ten w spódnicy plisowanej ma zapewne jakiego Rolka. 🤣🤣🤣🤣 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2879 #13741 Napisano 6 Grudnia 2023 59 minut temu, Valygaar napisał(-a): Mam naprawdę dużą tolerancję dla ekstrawagancji modowych. Samemu zdarza mi się założyć coś nieco mniej oczywistego, ale dotyczy to ubrań casual/free time (sporadycznie) czy wręcz sportowych. Natomiast to co prezentują ci panowie (zapewne z topowych domów mody) to jest dramat - wieś tańczy i śpiewa udająca elegancję. Masakra. To mogą założyć tylko zamożni Murzyni 🙊🤦🏻♂️ PS. zegarków nie rozpoznaję Jasne, przeciez biali narodowcy w zyciu by sie tak wiesniacko nie ubrali... Od razu widac klase, nie? 2 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41812 #13742 Napisano 6 Grudnia 2023 Czas na popcorn? 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2879 #13743 Napisano 6 Grudnia 2023 Teraz, Dorian06 napisał(-a): Czas na popcorn? Jeszcze nie 🤭 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41812 #13744 Napisano 6 Grudnia 2023 Uff. Bo myślałem, że wątek dostanie kilka dni urlopu. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4731 #13745 Napisano 6 Grudnia 2023 22 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a): Jasne, przeciez biali narodowcy w zyciu by sie tak wiesniacko nie ubrali... Od razu widac klase, nie? Wydajesz się być inteligentnym człowiekiem i mam przeczucie, że właściwie zrozumiałeś moje intencje, jak również że rozumiesz różnice między szeroko rozumianym ubiorem folklorystycznym a klasyczną męską elegancją Więc jeśli masz ochotę na ping-ponga, to nie ze mną ☮️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8407 #13746 Napisano 6 Grudnia 2023 58 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Jasne, przeciez biali narodowcy w zyciu by sie tak wiesniacko nie ubrali... Od razu widac klase, nie? Ci panowie, że się tak wyrażę, mają na sobie niejako strój (uniform) roboczy - no taka praca, tudzież hobby 😂. Natomiast Leao i Maignan swoje outfity założyli prywatnie, raczej niezmuszani okolicznościami czy też charakterem eventu, jak mniemam 😂. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13747 Napisano 6 Grudnia 2023 Anthony Quinn 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71696 #13748 Napisano 6 Grudnia 2023 51 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Anthony Quinn Moim zdaniem, to zegarek naręczny! 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64045 #13749 Napisano 6 Grudnia 2023 19 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Moim zdaniem, to zegarek naręczny! To wiem, jakiś tam ma 😁😁😁 Złoty a skromny 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11166 #13750 Napisano 6 Grudnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): Jasne, przeciez biali narodowcy w zyciu by sie tak wiesniacko nie ubrali... Od razu widac klase, nie? Paweł możesz wyjaśnić Twoją definicję narodowca? Bo wydaje mi się, że bardzo mylisz pojęcia 😕 Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach