Master Yoda 2171 #9001 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Tak, mam. Nie masz monopolu na rację i nie Tobie oceniać kto jest Polakiem, a kto nie. Mamy w Polsce już jednego specjalistę od klasyfikacji ludzi, "prezesa wszystkich prezesów", i wystarczy.Nikogo nie oceniam, wyrazam swoje zdanie tylko-do tego słuzy forum, wymiany myśli, opinii.( ponizej) Kazdy ma swoje teorie, wg mnie Polak to polski obywatel, tu urodzony, w Polsce są groby Jego przodkow...itd.Chyba dosłownie odebraleś zalecenie 'Bolca' Milowicza i nabraleś za duzo luzu przegladajac czarnych gangsterow z Audemars Piguet na nadgarstku i oderwałeś się od rzeczywistosci Badż poważny bo te porownania ktore pozwoliles sobie powyzej przytoczyć są załosne. Z mojej strony koniec tematu. Pozdrawiam. Edytowane 17 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #9002 Napisano 17 Lutego 2017 Jeden prawdziwy i jeden nieprawdziwy Polak. Warszawa, 1944. Wskaż właściwego. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #9003 Napisano 17 Lutego 2017 Z mojej strony koniec tematu.Uff, nareszcie. Za to ostatnie zdanie nawet polubiłem Twój post. Stosuj je częściej . A co do Bolca... zdrówka życzę, białasku . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 82616 #9004 Napisano 17 Lutego 2017 Oglądam sobie na TVP Historia serial "Pogranicze w ogniu", do którego mam pewien sentyment. No i w związku z tym, Cezary Pazura, znany polski aktor. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23270 #9005 Napisano 17 Lutego 2017 Koledzy co na swym przegubie ma Pan Urbański z Milionerów? Czy to nie jest jakieś Seiko?Guma do garniaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #9006 Napisano 17 Lutego 2017 Oglądam sobie na TVP Historia serial "Pogranicze w ogniu", do którego mam pewien sentyment. No i w związku z tym, Cezary Pazura, znany polski aktor. Też lubię ten serial, a aktora cenię za dystans do polityki, którego niestety niektórym aktorom brak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9007 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Jeden prawdziwy i jeden nieprawdziwy Polak. Warszawa, 1944. Wskaż właściwego.Tym razem naprawdę ostatni raz Chodzi mi o 'Polaka, słowianina", choć część stara się dorobić 'teorię' dodajac 'prawdziwy" , a to jest nie fair. P.S Pisałem na forum o jednym czarnoskorym powstancu, pracował przed wojna jako pianista w jednej z Warszawskich restauracji. https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.polskatimes.pl/artykul/3526083,czarnoskory-strzelec-ali-takze-walczyl-w-powstaniu-warszawskim-niezwykla-historia-augusta-agboli,id,t.html&ved=0ahUKEwjkqZWPhJfSAhVBBywKHdhiAfAQFggaMAA&usg=AFQjCNEsWE_hGL_8IefAkYa6c6bZj1GRhg Edytowane 17 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #9008 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Yoda, to pisz Słowianin po prostu Mamy Polaków: Słowian, nie Słowian a nawet nie Słowian rasy nie europeidalnej kaukaskiej Uwielbiam te kalambury wynikające ze strachu przed strachem, że jesteśmy rasistami Prawdziwa tolerancja jest wtedy, gdy nazywasz rzeczy jak dziecko, bez całego "osadu" jaki nabywamy z wiekiem.... Dzieci widzą świat lepiej od nas, bardziej prawdziwie, normalnie czyli, nie używamy wyrazu Polak, czy obywatel Polski, lecz "ten Pan". Proste? Proste Równie proste jak to, że "ten Pan jest inny niż ja i Ty". Prawda? Prawda. Spróbuj tylko zacząć tłumaczyć dziecku, że "nie, ten Pan jest taki sam, ja Ty i ja, nie wolno tak mówić, to przecież jest taki sam człowiek, ma te same prawa". Dziecko popatrzy z politowaniem i słusznie, bo to ono jest wolne od uprzedzeń i przesądów, a nie my.... Edytowane 17 Lutego 2017 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 82616 #9009 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Właśnie ukazał się nowy singiel, a wkrótce nowy, podwójny album. Z tej okazji, Goldie: pionier drum'n'bass, muzyk, dj, aktor, artysta graffiti... I tu zagwozdka. To Brytyjczyk. Ale czy Anglik...? Edytowane 17 Lutego 2017 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ROLMEGA #9010 Napisano 17 Lutego 2017 Anglik?Hm, zależy po której stronie ma kierownicę.... Btw: czy ktoś tutaj naprawdę jeszcze myśli, że oni sami sobie wybierają te zegarki?Imo ludzie showbiznesu I sportowcy noszą to co dostają do noszenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #9011 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Ciekawe jaki zegarek nosi Zbigniew . Z Edytowane 17 Lutego 2017 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9012 Napisano 17 Lutego 2017 Amerykanski aktor, Samuel L. JacksonFranck MullerTAG Heuer 2000 Model CK1111TAG Heuer MonacoPaneraiCasio G-Shock DW-9052 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 82616 #9013 Napisano 17 Lutego 2017 Ale to są wszystko foty z filmów, więc bardziej chyba do działu "Zegarki ze szklanego ekranu"... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9014 Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Ale to są wszystko foty z filmów, więc bardziej chyba do działu "Zegarki ze szklanego ekranu"... Te filmy widziałem w kinie, ekran nie był szklany, więc sam rozumiesz Edytowane 17 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 82616 #9015 Napisano 17 Lutego 2017 Masz całkowitą pewność, że nie był szklany? Kino jest sztuką iluzji... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9016 Napisano 17 Lutego 2017 A zycie teatrem w którym my jesteśmy aktorami.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ram83 119 #9017 Napisano 18 Lutego 2017 Kwaśniewski ma piękne IWC A Nowak... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70soul 1356 #9018 Napisano 19 Lutego 2017 po ukraińsku powinno być z Nowakiem. Do postu wyżej Ziobro raczej nie nosi (nawet jeżeli ma) drogich zegarków, prasa by go zjadła za to. Będąc naście lat pod ostrzałem wiesz czego nie należy robić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8516 #9019 Napisano 19 Lutego 2017 Ale tu przecież nie chodzi o to, czy któryś z polityków nosi drogi zegarek, bo może nosić, jeśli tylko taki ma i tak mu się podoba. Jeśli go tylko na to stać.Tu chodzi o to, żeby tego nie ukrywać w oświadczeniach majątkowych 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #9020 Napisano 19 Lutego 2017 I to jest bzdura.Jeżeli wykażę oszczędności, za które potem kupię cokolwiek, choćby zegarek, to mam to całemu światu publicznie ogłaszać? Co komu do tego, na co je przeznaczam? Jak wydam w knajpie to dobrze i wtedy nie muszę się tłumaczyć?Swoją drogą chętnie kupiłbym niejeden z domów czy mieszkań po ich deklarowanej wartości w tzw. oświadczeniach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #9021 Napisano 19 Lutego 2017 Jaka bzdura? Jak nie chcesz nic ogłaszać to się nie pchasz do polityki. Oświadczenia są szczególnie ważne w postsowieckich krajach jak Polska w których korupcja w polityce jest nadal zjawiskiem bardzo popularnym. Jaka bzdura? Totalna.Podałem konkretny przykład. Wykazałem oszczędności, za które potem kupiłem zegarek.Nie wpisałem do oświadczenia, bo mój stan majątkowy się nie zmienił.Zamieniłem posiadane pieniądze na konkretny towar.Potem ktoś z tego robi mi zarzut. Co to ma wspólnego z postsowieckością czy korupcją - nie wiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9022 Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) O panu Nowaku już chyba było dosć powiedziane na forum Chłop zarabia teraz coś z 1,600 pln\m, pewnie na abonament w siłowni i fryzjera go nie stać....Nawet deklaracji nie będzie musiał skladać, bo co oszczędzi ? Maciej Stuhr, ambasador markiAlbum Edytowane 19 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #9023 Napisano 19 Lutego 2017 Jaka bzdura? Totalna.Podałem konkretny przykład. Wykazałem oszczędności, za które potem kupiłem zegarek.Nie wpisałem do oświadczenia, bo mój stan majątkowy się nie zmienił.Zamieniłem posiadane pieniądze na konkretny towar.Potem ktoś z tego robi mi zarzut. Co to ma wspólnego z postsowieckością czy korupcją - nie wiem.Takie reguły. Nikt nie kazał mu się do polityki pchać. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8516 #9024 Napisano 19 Lutego 2017 @henio.w - wiesz o co chodzi w jawności dot. majątku w polityce? To jeden z ważnych elementów m.in. systemu antykorupcyjnego. Chodzi o wykazanie oszczędności powyżej jakiegoś progu, nawet jeśli kupujesz sobie za nie jakieś dobra ruchome (bo wtedy tez je wpisujesz w oświadczenie).Drugą kwestią jest, jak ten system jest skonstruowany i jak podejść do tego, co tam wypisują.A trzecią, jak do tego podchodzą politycy w Polsce.Niestety wszystkie te trzy kwestie się u nas rozjeżdżają (i nie tylko u nas, żeby było jasne). A szkoda... 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #9025 Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) "Oj naiwny, naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle" - taki cytat z pewnej piosenki.Nie obchodzi mnie Nowak, ani inni obecni, którzy w cudzym oku widzą drzazgę, a w swoim belki nie zauważą.Tyle te oświadczenia są warte, co "stodoła" Szyszki. To tak o "ważności" tego elementu.Z mojej strony to by było na tyle P.S. Zegarka Woffindena nikt nie rozpoznał? Szkoda... Edytowane 19 Lutego 2017 przez henio.w 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach