Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kawkader

Diver z zieloną tarczą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum :) Mam pytanko, znacie jakiegoś fajnego divera na stalowej bransolecie z tarczą w odcieniach zieleni? Coś w stylu Seiko Prospex Green 

https://zegarownia.pl/media/catalog/product/cache/1/image/500x600/z/e/zegarek-meski-seiko-prospex-diver-automatic-green-limited-edition-spb081j1.jpg

lub Davosa Ternos.

https://www.davosa.com/media/image/3e/53/f8/[email protected]

Niestety operuję niższym budżetem tj. +/- 1500 zł. Szkło najlepiej szafirowe, mechanizm automatyczny/kwarcowy. Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi, pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Poszukaj może wśród zegarków Deep Blue. IMO coś powinno się znaleźć ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Balticus Grey Seal.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję wpisać: "diver green dial" w google obrazy i oglądać do woli :)

Jeżeli stwierdzisz, że to za dużo zieleń na blacie, to proponuje szukać tylko z zielonym bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie sprzedałem leżącego chyba z 2 miesiące zielonego db z trytem.

Ponadto takie są fajne w budżecie ale stylistyka inna:

2_F980_F2_C-_AF51-4_E3_B-8203-26_A637_E2

2_F1_AAABF-8294-478_F-9_B75-536_B4751_D5

Nethuns lava

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kolega mnie uprzedził, bo też o tym Nethunsie pomyślałem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zelos spoko, mam Mako 500 Batman i złego słowa nie powiem. Tylko pewnie trzeba się spieszyć, bo albo zaraz nie będzie albo, swoim zwyczajem, zaczną podnosić ceny (na Mako 500 skończyło się chyba na 749 USD)  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zelos spoko, mam Mako 500 Batman i złego słowa nie powiem. Tylko pewnie trzeba się spieszyć, bo albo zaraz nie będzie albo, swoim zwyczajem, zaczną podnosić ceny (na Mako 500 skończyło się chyba na 749 USD)  ;)

Do mnie już idzie Ocean Teal z bransą :) Nie mogłem się powstrzymać jak zobaczyłem go na bransolecie.

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Do mnie już idzie Ocean Teal na bransie :) Nie mogłem się powstrzymać.

W tym przypadku nie ma co zwlekać  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No i ceramiczna wkładka bezela :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za tak szeroki odzew :) Tissel, Phoibos, Nethuns, Pantor, bardzo fajne propozycje. Znalazłem też przepiękną Certinę DS Action Precidrive w szmaragdowym kolorze i aż się zastanawiam czy nie dołożyć te parę stów hehe. I chyba w tym budżecie skłaniam się ku kwarcowi zamiast średniego automatu, jak uważacie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      OBNIŻKA                                      

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm.

Do sprzedania oferuję zegarek w świetnym stanie OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 42mm, Ref. 210.30.42.20.10.001. Jest to referencja na bransolecie. Do zegarka można spokojnie dokupić pasujący pasek kauczukowy, zarówno oryginalny Omegi jak i tańsze ale świetnej jakości gumy innych producentów.

Myślę, że to jeden z tych zegarków, które nie wymagają specjalnej prezentacji. To jeden z popularniejszych i najbardziej docenianych modeli Omegi. Świetnie sprawdzi się zarówno jako zegarek casualowy na co dzień jak i wakacyjny, któremu niestraszne przygody w wodzie.
      Poniżej link to przedmiotowej referencji na stronie producenta.

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-seamaster-diver-300m-co-axial-master-chronometer-42-mm-21030422010001?q=210.30.42.20/10.001

Zegarek jest w bardzo dobrym/ wyśmienitym stanie. Załączone do oferty zdjęcia mają na celu ukazanie wszystkich dostrzeżonych mankamentów wynikających z noszenia. Większość z nich jest mało widoczna i wymaga dokładnego przyjrzenia się lub szczególnego doświetlenia.
      Sprzedawany zestaw jest kompletny. Zawiera wszystkie, pudełka, karty, etui na karty, instrukcję i fakturę zakupu.

Dane techniczne:
      Referencja:                               210.30.42.20.10.001
      Średnica:                                  Ø 42mm
      Grubość:                                  13,56mm
      L2L:                                          49,93mm
      Waga:                                      198g (bransoleta)
      Koperta:                                   Stal
      Bezel:                                       Ceramikal
      Szkiełko:                                   Szkło szafirowe z obustronną powłoką AR
      Dekiel:                                      Szkło szafirowe
      Napęd:                                     Automatyczny, Omega 8800
      Rezerwa chodu:                        55h
      Data:                                        tak
      Wodoszczelność:                      30 ATM
      Rozmiar paska/ bransolety:        20mm

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 25/10/2022 u oficjalnego sprzedawcy Omegi w Hiszpanii. Od tego czasu biegnie 5 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Tak więc pozostaje prawie 2 lata aktywnej gwarancji.

Stan wizualny:
      8.5-9/10
      Podana ocena jest moim zdaniem bardzo zachowawcza. Zegarek jest używany, ale w bardzo dobrym stanie. Był noszony z poszanowaniem. Wyszczególniony poniżej opis wynika ze zwykłego noszenia. Mi.in możliwe włoskowate płytkie ryski na polerowanych    elementach. Te można bez problemu zniwelować ale przy noszeniu zaraz pojawią się nowe.
      Koperta:
      Bardzo dobra+ Możliwe nieliczne mikro-ryski na polerowanych płaszczyznach. Osobiście zauważyłem jeden „punkcik” (może 0.25mm) na lewym górnym uchu blisko krawędzi. Nie wiem, kiedy ten powstał a nawet czy nie było go już w momencie, kiedy kupowałem zegarek.
      Bransoleta:       
      Bardzo dobra+ Kilka płytkich rysek na zapięciu. Nie uniknionych przy noszeniu zegarka i tzw. Desk-divingu. Bez problemu do usunięcia. Ryski są ledwo widoczne. Zrobiłem specjalne zdjęcie, gdzie ustawiłem światło i zegarek tak aby były one widoczne, jednoczenie są przejaskrawione. Jestem przekonany, że potencjalny kupiec uzna, iż są one nieistotne. Bransoleta jest skrócona na nadgarstek 19,5cm. Są dodatkowe ogniwa: 1 pełne i 2 połówki.
      Szkiełko:           
      Bez skaz.
      Dekiel:              
      Bez skaz.
      Pasek:             
       -----------

Cena:
      17500PLN  (do negocjacji*) z przesyłką z Austrii. Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 6500EUR

Istnieje bardzo ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.
      *Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez Avardi
      Witam.
      Chętnie zakupie do Eterny Kontiki Date bransoletę. Wiem że temat jest dość trudny bo jest praktycznie niedostępna. Z tąd właśnie pomysł aby poszukać kogoś na tym forum kto być może będzie chciał ją sprzedać. 

• Przez ledr
      Sinn U2 W LE 
      Ref. 1020.7339, numer limitacji 69/150
      Rzadka okazja dla fanów dużych tool-watchy, z dodatkowymi paskami ori, bransoletą i paskiem skórzanym oraz nato.
      Zegarek z 2020r, komplet dokumentów, pudeł i akcesoriów (m.in. narzędzie do zmiany pasków).
      Stan: 9/10 – drobne ślady zmiany pasków od spodu uch, paski przycięte na wymiar nadgarstka 18,5cm, ale z możliwością regulacji, jeden pasek gumowy (czarny) w ogóle nie używany, ani nieskracany.
      Tylko sprzedaż, wymiana wyłącznie na innego Sinna z dopłatą dla mnie.
      Cena: REZERWACJA
      Wysyłka kurierem po wcześniejszej wpłacie, możliwy odbiór osobisty (do uzgodnienia).

• Przez Jaspel
      Ref. 21030422004001
      Pozbywam się jednej z moich Omeg, dobrze znane SMP na oryginalnej bransolecie z zapięciem z mikroregulacją, w kopercie 42mm tzw "albinos" - śnieżnobiała ceramiczna tarcza z falami i czarny bezel.
      Zegarek w stanie bdb, oceniam zapobiegawczo na 8/10 - drobne włoskowate ryski na kopercie i bransolecie. Szkło i bezel czysty.
      Sprzedaje w komplecie, tj pudło kartonowe oraz drewniane, instrukcją oraz kompletem 3 kart w etui, dodatkowe ogniwa bransolety. Gratis - oryginalne pudełko podróżne Omega.
      Zegarek z zagranicznej dystrybucji, kupiony w lipcu 2024 i od tego momentu biegnie 5letnia międzynarodowa gwarancja Omega. Zegarek zarejestrowany w systemie Omega - screen.
      Biorąc pod uwagę stan oraz rocznik, poproszę 17950 zl do jakichś niewielkich negocjacji. Odbiór raczej osobisty Toruń, Bydgoszcz, Inowrocław, wysyłka do ustalenia.
      Jeśli wymiana to tylko na smp300 w czarnym lub zielonym kolorze, podobnym stanie i roczniku.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.