Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Płatność PayPal z przeliczeniem waluty w banku (nie przez PP). Dojdzie Ci zapewne prowizja za przewalutowanie (chyba, że masz kartę w koronach duńskich), ale i tak się bardziej opłaca, niż przy przeliczeniu na złotówki przez PP.

Jeszcze kwestia w jakim banku masz kartę podpiętą pod PP (zakładam, że w ten sposób będziesz płacił, bo jak nie podpinasz konta, czy karty, tylko zasilasz konto PP, to i tak nie masz wyboru i PP Ci wszystko po swojemu przeliczy). Millenium i mBank mają chyba 3 lub 3,5% prowizji od transakcji.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie chciało iść. Poszedł Paypal. Teraz to ogarnę ile dołożyłem. Ale cena za zegar wyszła super. Chyba się zakochałem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja muszę się chyba skasować z forum. Miałem się ograniczać. To Wasza wina. Żonie powiem, że 500 zł kosztował :D :D :D :D :D :D

Ale się cieszę. To mój Graal. Szukam następnego. pablozpueblo trzymam za słowo :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie dawaj żonie nawet potrzymać, bo po ciężarze już poznać można, że nawet kupowany "na wagę", byłby znacznie droższy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje czekamy na fote jak doleci Frogman jest moim drugim ulubionym G

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę na urlop. Poczeka na mnie. Szkoda, bo by zaraz poszedł pod wodę.

Edytowane przez mandaryn44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę na urlop. Poczeka na mnie. Szkoda, bo by zaraz poszedł pod wodę.

Mogę odebrać ;):)

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma, nie ma. Ja będę pierwszy, który pudełeczko otworzy, wyjmie zegareczek i założy na wiotką witkę....

A potem idziemy pod prysznic... W końcu dla nurków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mandaryn44 - widzę, że stałeś się nosicielem wirusa "G", gratuluje wyboru to świetny zegar i mnie też się podoba.

Żona zrozumie, że Frog "jest Ci bardzo niezbędnie, koniecznie, potrzebny"  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK, TAK i jeszcze raz tak ! i tak z sto razy jeszcze  ^_^

Moim skromnym zdaniem to taki GWM5610 jest fajny dopóki się nie spędzie jednego dnia z 5600c... Wszystko staje się bardziej logiczniejsze  - to że wyświetla w trybie timera godzinę(można ustawić sekundy), po użyciu każdej funkcji wraca po 1x nacisnięciu do wyświetlania czasu. Lewy górny trzeba tylko nacisnać z 0,5 s. aby wejść w tryb ustawienia, podświetlenie jest genialne bo nie razi po oczach w ciemności itp itd.

Bo nie ma synchro i solara? Po ustawieniu trymera można zejsc do +1 s na miesiac, a na porządnej baterii bedzie działać conajmniej 10 lat. Czytałem kiedyś posta z 2010 roku gdzie gość w prezencie w 87-89 dostał nowego w pudełku, dał potem userowi forum jako następny prezent, i po 20+ latach jeszcze było widać blade cyfry na wyświetlaczu

Z tym podświetleniem to już Cię poniosło ;)

Co do reszty zgoda :)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedział gość (sorki Piotr), który ma Brajtka :D:P

Tomku właśnie dlatego gość tak napisać mógł ;) 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomku właśnie dlatego gość tak napisać mógł ;)

A jest identyczny na bazarku i kusi, szkoda tylko, że ma ukruszenie na szkiełku :(

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest identyczny na bazarku i kusi, szkoda tylko, że ma ukruszenie na szkiełku :(

Nie tak do końca identyczny bo to "damski" SuperOcean a mój to SeaWolf - różnica to jakieś 2,5mm w średnicy (SeaWolf to 44mm), kolor indeksów i wskazówek wysokość WR tak że jakieś różnice są - niemniej w obu przypadkach szału nie ma - masz fajniejsze zegarki  ;)

DSC07261.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym podświetleniem to już Cię poniosło ;)

Co do reszty zgoda :)

W zeszłym miesiącu robiłem jednego jako prezent dla  brata i podświetlenie było jednak gorsze niż w moim, mimo nowej baterii - oba moduły 901, tylko że mój ma ustawienie daty od 85' a jego od 86'. Może tak być że jedne moduły mają te podświetlenie jednak trochę gorsze. Zauważ trochę grubsze "ziarno" wyświetlacza mojego po lewej

iqNKXaY.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasność podświetlenia to loteria nawet we wspólczenych G, tych samych modelach z tej samej partii. Podobnie ma się kwestia kontrastu LCD. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszłym roku na Komunię Chrześniak dostał odstał od nas tradycyjnie, m.in. zegarek. Miał być to Jego pierwszy zegarek więć wybór marki nie mógł być inny.. oczywiście Casio G-Shock :)

O trafności prezentu może świadczyć fakt, iż mimo tego że oprócz naszego zegarka dostał jeszcze dwa (niebieski am:pm i czarny Timex) to od ponad roku na jego łapce cały czas gości tylko AWG-M100.

Od tego czasu mocno się spracował - chyba nikt nie używa G zgodnie z przeznaczeniem lepiej niż dzieciaki ;)

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Ale odkąd zobaczył u mnie czerwonego Romka to zapragnął mieć taki sam.. albo taki jak ma ale czerwony :)

Po chwil poszukiwań kliknąłem części a efekt podmianki jak poniżej

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Muszę powiedzieć, że bardzo fajnie to wyszło. Chrześniak zadowolony a to jest najważniejsze :) Już zapowiedział, że zbiera na żółtą kostkę ;)

Czerwone części od modelu AW-591RL-4

Edytowane przez lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świat Zegarków na Alle.. Bezel oznaczony jako AW-590, pasek AW-591RL

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem nowe Gravitymastery... ten z zielonym LCD jest odlotowy....

ed7e4654411cc6fe4f93c7adb8efaa95.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kształt koperty przypomina mi gieza. Zielona wersja najprzyjemniejsza dla oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi